Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 28.06.2017. 09:19

Prodaja nekretnina Zeničkog odmarališta u mjestu Duće, općina Dugi Rat, Republika Hrvatska

Izvor: Oslobođenje, 28.06.2017.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

GRAD ZENICA

GRADONAČELNIK

 

Na osnovu Zaključka Gradskog vijeća Zenica broj: 01-32-3259/17 od 23.02.2017. godine, gradonačelnik Zenice raspisuje

 

MEĐUNARODNI JAVNI POZIV

za dostavu pisma namjere s ciljem kupovine nekretnina Zeničkog odmarališta u mjestu Duće, općina Dugi Rat, Republika Hrvatska

 

I

Pozivaju se sva zainteresirana pravna i fizička lica, domaća i strana, da dostave pisma namjere za kupovinu nekretnina Zeničkog odmarališta u mjestu Duće, općina Dugi Rat, Republika Hrvatska, sljedećih katastarskih oznaka:

1. k.č. br. 3528 k.o. Duće, što čini dio zemljišta iznad magistrale Omiš-Split, te

2. k.č. br. 3527 k.o. Duće, kao i k.č. br. 3526/1,3526/2,3526/3, k.o. Duće, koje čine zemljište između mora i navedene magistrale, sve upisane u p.l. br. 1171, ukupne površine 11.788 m2, prema podacima iz katastarskog operata.

 

II

Prema prostomo-planskoj dokumentaciji općine Dugi Rat, lokacija je obuhvaćena Ugostiteljsko-turističkom zonom GO-LUBINKA-2, površine cea 0,9 ha, na kojoj se umjesto građevina Zeničkog odmarališta planira gradnja hotela, gdje je najmanja visina građevine P+l, a najviša P+4, te s obzirom na to da se radi o zamjeni postojeće građevine dopušta se da nova građevina može zadržati postojeću udaljenost od granice građevinske čestice.

 

III

Svi relevantni podaci i dokumentacija potrebni za dostavljanje pisma namjere s ciljem kupovine nekretnina Zeničkog odmarališta u naselju Duće, uključujući odgovarajuću foto-video prezentaciju trenutnog stanja odmarališta, mogu se naći i besplatno preuzeti sa web stranice Grada Zenica www.zenica.ba/duce/.

 

IV

Na nekretninama koje su predmet ovog javnog poziva upisana je administrativna zabrana raspolaganja, o čijem brisanju je u toku postupak pokrenut od strane Grada Zenica pred nadležnim sudom u Splitu.

 

V

Obavezni sadržaj pisma namjere koji učesnici javnog poziva trebaju dostaviti je:

1. Naziv ponuđača sa adresom sjedišta, odnosno prebivališta

2. Izvod ili ovjerena kopija iz sudskog registra ili drugog odgovarajućeg registra za pravna lica, odnosno ovjerena kopija ličnog identifikacionog dokumenta sa slikom za fizička lica

3. Dokaz o uplati depozita za učešće u proceduri javnog poziva u iznosu od 100.000,00 KM na žiroračun br. 141 355 5320016107 otvoren kod BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO (ili 51.129,18 EURO na devizni račun 141 355 5310007647 otvoren kod BOSNABANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO)

4. Nedvojbenu ovjerenu izjavu ponuđača o namjeri kupovine nekretnina Zeničkog odmarališta u naselju Duće

5. Garantno pismo banke ili pismo namjere banke da će pratiti ponuđača u proceduri sklapanja kupoprodajnog ugovora i plaćanja ugovorene cijene

6. Broj žiroračuna na koji će se izvršiti povrat uplaćenog depozita

7. Cijenu za kupovinu nekretnina Zeničkog odmarališta u mjestu Duće u "viđenom stanju" koja ne može biti niža od 9.000.000,00 KM, slovima devet miliona KM (ili 4.601.626,93 EURO).

 

VI

Pismo namjere se podnosi neposredno u zgradi Gradske uprave, na Protokol Grada Zenica, adresa: Trg BiH br. 6, Grad Zenica, RBiH ili putem preporučene pošte s tim što je krajnji rok za prispijeće ponude 28.08.2017. (ponedjeljak) do 11 sati. Pismo namjere predaje se u zapečaćenoj koverti, s naznakom "PISMO NAMJERE ZA KUPOVINU ZENIČKOG ODMARALIŠTA U MJESTU DUĆE, OPĆINA DUGI RAT, REPUBLIKA HRVATSKA, NE OTVARATI".

 

VII

Javno otvaranje svih pravovremeno dostavljenih pisama namjere s datim ponudama obavit će se u sali za sastanke kabineta gradonačelnika, zgrada Gradske uprave, Trg BiH br. 6, dana 28.08.2017. (ponedjeljak) u 12 sati. Javnom otvaranju ponuda uz prezentaciju pisanog ovlaštenja može prisustvovati po jedan predstavnik svakog ponuđača. Nakon što sva prispjela pisma ponude od strane učesnika javnog poziva budu otvorena provest će se postupak javne licitacije najveće cijene.

 

VIII

Grad Zenica će sa onim učesnikom javnog poziva koji ponudi najvišu cijenu za kupovinu nekretnina Zeničkog odmarališta u naselju Duće sklopiti predugovor koji će regulisati međusobna prava i obaveze obje strane sve do brisanja navedene administrativne zabrane raspolaganja nekretninom i sticanja uslova za zaključenje konačnog kupoprodajnog ugovora.

 

IX

Sva zainteresovana lica mogu dobiti dodatne informacije i uvid u dokumentaciju tokom trajanja javnog poziva u upravi Grada Zenica.

Kontakt-osoba za sve dodatne informacije je Mirsad Heleg,

e-mail odmaraliste.duce@zenica.ba , tel. +387 32 401 215, mob+387 61 153 946.

Komisija za provođenje javnog poziva će radno zasjedati dana 19. jula 2017. i 9. augusta 2017. u mjestu Duće od 10 do 16 sati, kada će svi zainteresovani ponuđači moći, uz najavu, obići nekretnine Zeničkog odmarališta u mjestu Duće. Tom prilikom će članovi Komisije ponuđačima zainteresovanim za kupovinu nekretnina Zeničkog odmarališta u mjestu Duće pružiti sve dodatne informacije.

 

Zenica, juni 2017.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: