Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 08.07.2016. 09:37

Prodaja poslovne zgrade Banke (Staklena banka) u Mostaru

Izvor: Dnevni list, 08.07.2016.

Gospodarska banka d.d. Mostar-u likvidaciji

 

Na osnovu člana 57. i 61. Zakona o bankama (»Službene novine FBiH" broj 39/98,48/01, 27/02,41/02,58/02,13/03,19/03,28/03 i 66/13) i Odluke Likvidacionog upravnika broj 008/16 od 08.01.2016 god., likvidacioni upravnik Gospodarske banke d.d. Mostar u likvidacijskom postupku .objavljuje sljedeći

 

OGLAS

O PRODAJI NEKRETNINE

 

Predmet prodaje:

Poslovna zgrada Banke pod nazivom „Staklena banka" u Mostaru, ul. Kralja Zvonimira bb, površine 8.829 m2.

Zemljišno knjižni izvadak broj 9108 .katastarska općina Mostar, k.č.1324/6 , preuzeto iz zk.ul.br. 1324/6 sa uknjiženim pravom vlasništva zemljišta upisanomu A listu u korist državnog vlasništva, zabilježeno je rješenje o upotrebi poslovnog objekta i mezanina do konačne izgradenosti tj. do rješenja o upotrebi cijelog objekta u korist Gospodarske banke d.d. Mostar. U C popisnom listu uknjiženo je pravo korištenja građevinskog zemljišta opisanog u A listu u korist Gospodarske banke d.d. Mostar.

Poslovna zgrada Banke se prodaje u zatečenom stanju po sistemu viđeno- kupljeno.

 

Početna prodajna cijena iznosi 5.809.482,00 KM.

Ponude niže od početne prodajne cijene neće se uzimati u obzir.

 

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica.

 

Ponude slati u zatvorenim kovertama najkasnije 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja Oglasa na adresu: Gospodarska banka d.d. Mostar- u likvidaciji, ul. Ante zuanića bb, Mostar, sa naznakom „Prijava na oglas o prodaji nekretnine „ i naznakom ne otvarati.

 

Ponuda mora sadržavati ponuđenu cijenu kao i ime i adresu i/ili broj telefona kontakt osobe.

 

Ponuđač je obavezan uz ponudu dostaviti dokaz o uplati depozita u visini od 10% od početne prodajne cijene u iznosu od 580.948,20 KM. Uplata depozita vrši se na transakcijski račun Gospodarske banke d.d. Mostar u likvidaciji, kod Intesa San Paolo banke Sarajevo, Filijala Mostar na broj 1549995000552007.

 

Ponude koje ne sadrže ponuđenu cijenu i dokaz o uplaćenom depozitu neće se uzimati u razmatranje. Nakon odabira jjrvorangirane ponude ostalim ponuđačima vraća se uplaćeni depozit.

 

Ukoliko ponuđač koji bude proglašen kupcem sa najboljom ponuđenom cijenom odustane od kupovine ili ne uplati kupoprodajnu cijenu u ugovorenom roku gubi pravo na povrat depozita.

 

Otvaranje i vrednovanje ponuda vrši komisija Banke, a osnovni kriterij za rangiranje je ponuđena cijena.

 

Likvidacioni upravnik je obavezan da u roku od 2 (dva) dana od otvaranja ponuda izabere najpovoljnijeg ponuđača i da obavijesti podnosioce ponuda o pribvatanju ili neprihatanju ponude.

 

Ponuđač kojem nije prihvaćena ponuda ima pravo prigovora u roku od 3 (tri) dana od dana prijema obavijesti o neprihvatanju ponude.

 

Nakon odabira najpovoljnije ponude Likvidacioni upravnik će sa prvorangiranim ponuđačem zaključiti ugovor o kupoprodaji nekretnine u skladu sa datom ponudom, ukoliko prvorangirani ponuđač nakon obavještenja o izboru jednostrano odustane od kupovine, odnosno od sklapanja ugovora ili ne uplati kupoprodajnu cijenu u ugovorenom roku, gubi pravo na povrat depozita, a Banka može pristupiti zaključivanju ugovora sa drugorangiranim ponuđačem.

 

Ostalim ponudačioma uplaćeni depozit se vraća u roku od 5 (pet) dana od dana izbora najpovoljnijeg ponuđača.

Sve poreze i troškove u vezi sa prenosom vlasništva snosi kupac.

 

Likvidacioni upravnik zadržava pravo poništenja oglasa u bilo koje vrijeme prije potpisivanja ugovora i u tom slučaju Banka ne snosi nikakve troškove potencijalnih kupaca.

 

Pregled objekta i dokumentacije o vlasništvu zainteresirani kupci mogu izvršiti u prostorijama Gospodarske banke d.d. Mostar u likvidaciji,ulica Kralja Tomislava 4 c u Mostaru, u periodu trajanja oglasa od 12,00h do 14,00h.(Kontakt telefon 062 334 744)

 

Gospodarska banka d.đ.Mostar- likvidaciji

Likvidacioni upravnik

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: