Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 27.12.2016. 10:26

Raspodjela sredstava iz Revolving fonda za finansiranje projekata energijske efikasnosti za 2016. godinu

Izvor: Akta.ba, 26.12.2016.

Fond za zaštitu okoliša

Federacije BiH

 

Na osnovu člana 13. Statuta Fonda za zaštitu okoliša FBiH ("Službene novine Federacije BiH", broj: 33/06), a u vezi sa članom 13. Pravilnika o kriterijima i mjerilima za ocjenjivanje zahtjeva za finansiranje projekata energijske efikasnosti sredstvima iz Revolving fonda („Službene novine Federacije BiH", broj: 91/15), člana 10. Pravilnika o postupku objavljivanja konkursa i odlučivanja o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH ("Službene novine Federacije BiH", broj: 73/10 i 17/15), Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH na prijedlog direktora, na svojoj 4. sjednici održanoj dana 21.12.2016.godine, a na osnovu provedenog Javnog konkursa za dodjelu sredstava iz Revolving fonda za finansiranje projekata energijske efikasnosti za 2016. godinu - JP RFEE 2016 („Službene novine Federacije BiH - Oglasni dio", broj: 60/16, dnevnim listovima „Dnevni avaz" i „Večernji list" dana 03.08.2016.godine, kao i na službenoj stranici Fonda: www.fzofbih.org.ba) donosi:

 

O D L U K U

o dodjeli sredstava iz Revolving fonda za finansiranje projekata

energijske efikasnosti za 2016. godinu - JP RFEE 2016

 

I.

Pravo na korištenje sredstava iz Revolving fonda Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH (u daljem tekstu: Fond) na osnovu provedenog Javnog konkursa za dodjelu sredstava iz Revolving fonda za finansiranje projekata energijske efikasnosti za 2016. godinu - JP RFEE 2016 ostvaruju sljedeća 3 korisnika:

 

LOT 1. Projekti primjene mjera energijske efikasnosti u nestambenim (javnim) objektima

 

1. JZU Banjsko-rekreativni centar AQUATERM Olovo za projekat: „Zamjena sistema centralnog grijanja odnosno ugradnja toplotnih pumpi" u iznosu do 150.000,00 KM - sa periodom povrata sredstava od 54 mjeseca

 

 

LOT 2. Projekti primjene mjera energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije kao mjere energijske efikasnosti u nestambenim (privrednim) objektima

 

1. Suton d.o.o. Široki Brijeg za projekat: „Zamjena rasvjetnih tijela LED rasvjetom" u iznosu do 84.000,00 KM - sa periodom povrata sredstava od 84 mjeseca

 

 

LOT 3. Projekti energijske efikasnosti u industrijskim procesima

 

1. Suton d.o.o. Široki Brijeg za projekat: „Investicija ugradnje utilizatora" u iznosu do 89.683,76 KM- - sa periodom povrata sredstava od 84 mjeseca.

Sredstva iz tačke I. ove Odluke osigurat će se sa pozicije 822 000/ Dati zajmovi iz Revolving fonda.

 

III.         

Na osnovu ove Odluke odobravaju se sredstva iz Revolving fonda Fonda za zaštitu okoliša FBiH odabranim korisnicima sa kojim banka zaključuje ugovore o kreditu, u kojima će se utvrditi iznos odobrenih sredstava, uslovi i način korištenja i otplate dodjeljenih sredstava, vremenski rokovi, način stavljanja na raspolaganje i kontrola odobrenih sredstava, te ostala međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

 

IV.         

Ugovori iz člana 3. ove Odluke između korisnika i banke će se sklapati u skladu sa Pravilnikom o kriterijima i mjerilima za ocjenjivanje zahtjeva za finansiranje projekata energijske efikasnosti sredstvima iz Revolving fonda („Službene novine Federacije BiH", broj: 91/15), Pravilnikom o postupku objavljivanja konkursa i o odlučivanju o odabiru korisnika sredstava Fonda („Službene novine Federacije BiH", broj: 73/10 i 17/15), Pravilnikom o uslovima i načinu dodjele zajmova ili pozajmica i drugih sredstava Fonda („Službene novine FBiH", broj: 75/10), Pravilnikom o načinu praćenja namjenskog korištenja sredstava i ugovorenih prava i obaveza („Službene novine FBiH", broj: 73/10), a na osnovu Ugovora o finansijskim uslugama i posredovanju pri dodjeli finansijskih sredstava iz Revolving fonda zaključenog između Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i Union banke d.d. Sarajevo, broj: 01-09-5¬69-761/2016 od 22.03.2016. godine i Aneksa Ugovora broj: 16702/16 od 27.7.2016. godine.

 

V.          

Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Direktor.

 

VI.         

Protiv ove Odluke može se podnijeti prigovor Komisiji Fonda u roku od tri (3) dana od dana prijema pisane odluke.

 

VII.        

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

O b r a z l o ž e nj e

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH je, na osnovu člana 27. stav 1., člana 32. stav 1., Zakona o Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH ("Službene novine FBiH", broj: 33/03), člana 7., člana 34., stav 1. i člana 36. Statuta Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH ("Službene novine FBiH", broj: 33/06), Finansijskog plana i programa rada Fonda za zaštitu okoliša FBiH za 2016. godinu ("Službene novine FBiH", broj: 14/16), člana 13. Pravilnika o kriterijima i mjerilima za ocjenjivanje zahtjeva za finansiranje projekata energijske efikasnosti sredstvima iz Revolving fonda („Službene novine Federacije BiH", broj: 91/15), člana 5. Pravilnika o postupku objavljivanja konkursa i o odlučivanju o odabiru korisnika sredstava Fonda ("Službene novine Federacije BiH", broj: 73/10 i 17/15), te Odluke Upravnog odbora o raspisivanju Javnog konkursa za dodjelu sredstava iz Revolving fonda Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH za 2016. godinu broj: UO-01-3-2-2-3/2016 raspisao Javni konkurs za dodjelu sredstava iz Revolving fonda za finansiranje projekata energijske efikasnosti za 2016. godinu - JP RFEE 2016 („Službene novine Federacije BiH - Oglasni dio", broj: 60/16, od 03.08.2016 i dnevnim listovima od 29.07.2016. godine - „Dnevni avaz" i „Večernji list", kao i na službenoj stranici Fonda: www.fzofbih.org.ba).

 

Na objavljeni Javni konkurs blagovremeno su dostavljene 4 prijave.

 

Radi ocjene dostavljenih prijava formirane su dvije Komisije i to:

1. Komisija za analizu prijava sa aspekta ispunjenosti formalno-pravnih uslova Javnog konkursa: odgovorna je za analizu pristiglih prijava po objavljenom Javnom konkursu, te ima zadatak da izvrši analizu prijava koje su zadovoljile uslove za dalji nastavak procedure ocjenjivanja, te izradi izvještaj o analizi prijava sa aspekta ispunjenja formalno-pravnih uslova Javnog konkursa.

2. Komisija za stručnu ocjenu prijava: odgovorna je za provedbu procesa stručnog ocjenjivanja prijava koje su pozitivno ocjenjenje sa aspekta ispunjenosti formalno-pravnih uslova Javnog konkursa, a u skladu sa zadanim kriterijima, te ima zadatak da izvrši proces ocjenjivanja prijava.

 

U toku provođenja postupka, a nakon utvrđivanja prijava koje zadovoljavaju propisane uslove Javnog konkursa, primijenjeni su kriteriji bodovanja, u skladu sa Pravilnikom o kriterijima i mjerilima za ocjenjivanje zahtjeva za finansiranje projekata energijske efikasnosti sredstvima iz Revolving fonda („Službene novine Federacije BiH", broj: 91/15).

Komisija je nakon stručne analize svih pristiglih prijava utvrdila rang listu prednosti, te dostavila prijedlog direktoru. Nakon ocjene Komisije, direktor Fonda je dao prijedlog Upravnom odboru radi odlučivanja o pristiglim prijavama u skladu sa odredbama Pravilnika o kriterijima i mjerilima za ocjenjivanje zahtjeva za finansiranje projekata energijske efikasnosti sredstvima iz Revolving fonda („Službene novine Federacije BiH", broj: 91/15).

Imajući u vidu ocjenu prijava od strane Komisije za stručnu ocjenu, odlučeno je kao u izreci ove Odluke.

 

Predsjednik Upravnog odbora

Mr. Pero M. Goluža, dipl.ing

 

Broj: UO-01-3-6-4-4/2016

Sarajevo, 21.12.2016.godine

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: