Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 13.08.2015. 14:06

Rekonstrukcija i proširenje sistema za prikupljanje i odvođenje fekalnih i oborinskih voda za gradsko područje Gračanice - Fekalna kanalizacija, dijelovi dionica F sa sekundarnim kanalima, KL13, KL13-5, KD (rekonstrukcija), KU4, KD8 (rekonstrukcija), i oborinska kanalizacija, dijelovi dionica OKD- II, OKD8, OKD8-1

Izvor: Akta.ba, 23.06.2015.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

TUZLANSKI KANTON

OPĆINA GRAČANICA

OPĆINSKI NAČELNIK

 

Broj: 02-28-01192-15/2015

Gračanica, 23.06.2015. godine

 

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama ("Sl. glasnik BiH", broj: 39/14) i člana 36. Statuta Općine Gračanica-Prečišćeni tekst ("Sl. glasnik Općine Gračanica", broj:4/09), Općinski Načelnik d o n o s i

O D L U K U

o rezultatima postupka javne nabavke

 

„EUROASFALT" DOO Sarajevo, kao odabranom ponuđaču čija je ponuda ocijenjena kao najpovoljnija, dodjeljuje se ugovor za: "Nabavka radova za: Rekonstrukcija i proširenje sistema za prikupljanje i odvođenje fekalnih i oborinskih voda za gradsko područje Gračanice" Lot 3: Fekalna kanalizacija, dijelovi dionica F sa sekundarnim kanalima, KL13, KL13-5, KD (rekonstrukcija), KU4, KD8 (rekonstrukcija), i oborinska kanalizacija, dijelovi dionica OKD- II, OKD8, OKD8-1

 

O b r a z l o ž e nj e

U javnoj nabavci koja je provedena po otvorenom postupku; evidencijski broj nabavke: 02- 28-01192-3/2015; broj obavještenja o nabavci sa Portala javnih nabavki: 720-1-3-3-3-2/15 za nabavku: "Nabavka radova za: Rekonstrukcija i proširenje sistema za prikupljanje i odvođenje fekalnih i oborinskih voda za gradsko područje Gračanice" Lot 3: Fekalna kanalizacija, dijelovi dionica F sa sekundarnim kanalima, KL13, KL13-5, KD (rekonstrukcija), KU4, KD8 (rekonstrukcija), i oborinska kanalizacija, dijelovi dionica OKD- II, OKD8, OKD8-1, prijavila su se dva ponuđača što je vidljivo iz Zapisnika sa otvaranja ponuda i to: „EUROASFALT" DOO Sarajevo i "ROADING" DOO Gračanica.

Komisija je na zatvorenom sastanku izvršila pregled formalne i tehničke usklađenosti ponuda i zaključila da sve pristigle ponude ne zadovoljavaju sve formalne uslove i uslove tehničke usklađenosti, odnosno formalno i/ili tehnički nisu prihvatljive, a to je ponuda ponuđača "ROADING" DOO Gračanica. Razlozi isključenja ponude ovog ponuđača su jasno precizirani Zapisnikom sa zatvorenog o ispitivanju i analizi ponuda, broj: 02-28-01192- 14/2015 od 16.06.-23.06.2015. godine, a koji čini sastavni dio ove Odluke.

Ponude ponuđača „EUROASFALT" DOO Sarajevo u potpunosti zadovoljava sve formalne i uslove tehničke usklađenosti, odnosno tehnički je prihvatljiva i dostavili su sve tražene dokumente.

 

Ponuda „EUROASFALT" DOO Sarajevo ocijenjena je kao najuspješnija-najpovoljnija, jer je za nabavku: "Nabavka radova za: Rekonstrukcija i proširenje sistema za prikupljanje i odvođenje fekalnih i oborinskih voda za gradsko područje Gračanice" Lot 3: Fekalna kanalizacija, dijelovi dionica F sa sekundarnim kanalima, KL13, KL13-5, KD (rekonstrukcija), KU4, KD8 (rekonstrukcija), i oborinska kanalizacija, dijelovi dionica OKD- II, OKD8, OKD8-1, ponuđena najniža cijena u iznosu od 945.295,04 KM bez PDV,sa ponuđenim popustom od 7,60% (71.842,42 KM) iznosi 873.452,62 KM. Konačna cijena sa PDV-om i uračunatim popustom iznosi 1.021.939,57 KM Izabrani ponuđač „EUROASFALT" DOO Sarajevo obavezan je u roku od 10 (deset) dana od dana dostave Odluke o izboru dostaviti slijedeće dokumente: Kako je tačkom 12.2 tenderske dokumentacije navedeno da je kandidat/ponuđač koji bude odabran kao najbolji u ovom postupku javne nabavke dužan dostaviti slijedeće dokaze u svrhu dokazivanja činjenica potvrđenih u izjavi:

izvod iz kaznene evidencije nadležnog suda da u krivičnom postupku nije osuđen pravosnažnom presudom za krivična djela organizovanog kriminala, korupciju, prevaru ili pranje novca, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan;

izvod ili potvrda iz evidencije u kojim se vode činjenice da nije pod stečajem ili nije predmet stečajnog postupka, osim u slučaju postojanja važeće odluke o potvrdi stečajnog plana ili je predmet postupka likvidacije, odnosno u postupku je obustavljanja poslovne djelatnosti, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan;

potvrde nadležne poreske uprave ili ukoliko se radi o ponuđaču koji nije registrovan u Bosni i Hercegovini, potvrda ili izvod iz evidencije na osnovu koje se može utvrditi da uredno izmiruje obaveze za penzijsko i invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje.

potvrde nadležne/ih institucija o uredno izmirenim obavezama po osnovu direktnih i indirektnih poreza.

U slučaju da ponuđači imaju zaključen sporazum o reprogramu obaveza, odnosno odgođenom plaćanju, po osnovu doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje, direktne i indirektne poreze, dužni su dostaviti potvrdu nadležne institucije/a da ponuđač u predviđenoj dinamici izmiruje svoj reprogramirane obaveze. Ukoliko je ponuđač zaključio sporazum o reprogramu obaveza ili odgođenom plaćanju obaveza i izvršio samo jednu uplatu obaveza, neposredno prije dostave ponude, ne smatra se da u predviđenoj dinamici izvršavaju svoje obaveze i taj ponuđač neće biti kvalificiran u ovom postupku javne nabavke.

Dokazi koje je dužan dostaviti izabrani ponuđač moraju sadržavati potvrdu da je u momentu predaje ponude ispunjavao uslove koji se traže tenderskom dokumentacijom. U protivnom će se smatrati da je dao lažnu izjavu. Dokaze o ispunjavanju uslova je dužan dostaviti u roku od 10 dana, od dana zaprimanja obavještenja o rezultatima ovog postupka javne nabavke. Dokazi koje dostavlja izabrani ponuđač ne mogu biti stariji od tri mjeseca, računajući od momenta predaje ponude. Naime, izabrani ponuđač mora ispunjavati sve uslove u momentu predaje ponude, u protivnom će se smatrati da je dao lažnu izjavu iz člana 45. Zakona Tačkom 13.3.2. tenderske dokumentacije, navedeno je, između ostalog da: Ponuđač koji bude odabran kao najbolji u ovom postupku javne nabavke je dužan dostaviti slijedeće dokaze u svrhu dokazivanja činjenica potvrđenih u izjavi o obrazovnim i profesionalnim kvalifikacijama tehničkih lica koja će biti angažovana na izvođenju predmetnih radova, a vezano za traženo pod tačkom 13.3.1. pod b), i to: (diploma, uvjerenje o položenom stručnom ispitu, radna knjižic).

Tačkom 21. (što je pojašnjeno i tačkom 29.) tenderske dokumentacije, navedeno je i: Kao preduvjet za potpisivanje i stupanje na snagu Ugovora o javnoj nabavi predmetnih radova od najuspješnijeg ponuđača će se tražiti da dostavi garanciju za dobro izvršenje posla, u roku od 7 dana po primitku obavijesti o dodjeli Ugovora, a u iznosu od 10% od vrijednosti Ugovora.

Ponuđač „EUROASFALT" DOO Sarajevo čija je ponuda najpovoljnija u skladu sa kriterijumom „najniže cijene" i s kojim će se sklopiti ugovor za predmetne radove, biće u obavezi da dostavi tražene dokumente prije sklapanja ugovora, uz napomenu da datum izdavanja navedenih uvjerenja ne smije biti stariji od tri mjeseca u odnosu na datum dostavljanja ponude.

 

UPUTA O PRAVNOJ ZAŠTITI:

Protiv ove Odluke može se u roku od 10 (deset) dana od dana prijema Odluke izjjaviti žalba. U skladu sa članom 99., stav 1. Zakona o javnim nabavkama, Žalba se izjavljuje ugovornom organu u pisanoj formi direktno, elektronskim putem, ako je elektronsko sredstvo definirano kao način komunikacije u tenderskoj dokumentaciji, ili preporučenom poštanskom pošiljkom.

 

Dostavljeno:

 

„EUROASFALT" DOO Sarajevo,  

"ROADING" DOO Gračanica,

a/a     

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Nusret Helić

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: