Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 08.09.2016. 09:54

Usluge projektovanja, izgradnje i opremanja nove JZU Bolnice Istočno Sarajevo po principu Ključ u ruke

Izvor: Akta.ba, 08.09.2016.

MINISTARSTVO ZDRAVLjA I SOCIJALNE ZAŠTITE

Bro j: 11 /01 -122-41-14/16

Dana, 05.09.2016.godina

 

Na osnovu člana 70. b1au 4. Zakona o javnim nabavkama ( "Sl. Glasnik BiH", br 39/14), donosim sljedeću:

 

ODLUKU O IZBORU NAJPOVOLjNIJEG PONUĆAČA

 

I             

Na osnovu Prijedloga Komisije za provođenje otvorenog postupka sa međunarodnom objavom, koji je objavljen u Službenom glasniku broj: 43/16 od 10.06.2016. godine, obavještenja broj: 1251-1-3-9-3-2/16 od 08.06.2016. godine, donosi se Odluka da se za postupak nabavke radi projektovanja, izgradnje i opremanja nove JZU bolnice Istočno Sarajevo po principu „ključ u ruke", izabere ponuda grupe ponuđača: „Millennium Team" d.o.o. Beograd.

 

II            

Za sprovođenje ove Odluke zadužuje se Sekretarijat Ministarstva.

 

III           

O izvršenju ove Odluke odgovorna lica su obavezna da redovno informišu Ministra.

 

Obrazloženje:

Nakon provedenog postupka, pregleda i ocjene pristiglih ponuda, utvrđeno je da je ponuda grupe ponuđača „ Millennium Team " d.o.o. Beograd, prihvatljiva i sačinjena u skladu sa uslovima iz teiderske dokumentacije, te je na osnovu utvrđenih kriterijuma - najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, ocijenjena kao najprihvatJvivija od ukupno dvije pristigle ponude po objavljenom otvorenom postupku sa međunarodnom objavom radi projektovanja, izgradnje i opremanja nove JZU bolnice Istomno Sarajevo po principu „ključ u ruke"

Pouka o iravnom lijeku:

Protiv ove Odluke pravo žalbe ima svaki privredni subjekt koji ima ili je imao interes za dodjelu ugovora o javnoj nabavci i koji učini vjerovatnim da je bila ili je mogla da bude u konkretnom postupku javne nabavke prouzrokovana šteta zbog postupanja 

ugovornog organa, a koja se u žalbi navodn kao novreda Zakona i podzakonskih akata od strane ugovornog organa. Žalba se podnosi ugovornom organu, u pisanoj formi u roku od deseg dana od dana prijema pisane Odluke o izboru postupka nabavke na način predviđen članom 99. Zakona o javnim nabavkama BiH.

Žalba uložena u prethodno navedenom roku sprečava ugovorpi organ da zaključi ugovor o nabavci radova s najpovoljnijim ponuđačem.

Dostavljeno:

1. Svim učesnicima

2. Sekreterijat ministarstva

3. A/a

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: