Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 09.05.2022. 09:41

Radovi na izgradnji objekta PU Istočno Sarajevo u Palama

Izvor: Akta.ba, 04.05.2022.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS 



Broj: C/M-404-268
Datum: 3.5.2022. 



Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama ( „Sl.glasnik BiH", broj: 39/14) i člana 76. stav 2. Zakona o republičkoj upravi (Sl.glasnik PC br.115/18), te preporuke Komisije za nabavke, ministar donosi:


O D L U K U

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

I

Prihvata se preporuka komisije za javne nabavke iz zapisnika broj 09/1-Sl./22 od 21.04.2022. godine, u otvorenom postupku nabavke radova na izgradnji objekta PU Istočno Sarajevo u Palama, po obavještenju o javnoj nabavci broj 348-1-3-49-3-39/22 objavljenom 22.02.2022. godine na portalu javnih nabavki.

II

Dodjeljuje se ugovor za nabavku radova na izgradnji objekta PU Istočno Szrajevo u Palzma grupi ponuđača : „GRAĐENJE" d.o.o. Pale i „BAUPARTNER" d.o.o Lukavac u kojoj je vodeći partner „GRAĐENJE" d.o.o. Pale u vrijednosti od: 8.150.000,00 KM bez obračunatog PDV-a.

III

Nakon isteka rokova definisanih članom 98. Zakona o javnim nabavkama BiH, ugovorni organ će pozvati izabranog ponuđača radi zaključivanja ugovora kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze za predmetnu nabavku, u skladu sa uslovima iz tenderske dokumentacije i zakonskim propisima koji regulišu postupke ugovaranja.

IV

Ugovorni organ će istovremeno uz ovu odluku obavijestiti sve učesnike postupka nabavke o rezultatima analize pristiglih ponuda u ovom postupku nabavke, u skladu sa članom 71. ZJN BiH.

Po prijemu Obavještenja o rezultatu postupka nabavke izabrani ponuđač je dužan, u roku od 7 dana, dostaviti dokumenta/dokaze o uslovoma za kvalifikaciju iz tačke 1. Uslova kvalifikacije iz tenderske dokumentacije.

 

OBRAZLOŽENjE

Ugovorni organ je proveo otvoreni postupak javne nabavke, za nabavku radova na izgradnji objekta PU Istočno Sarajevo u Palama, po obavještenju o javnoj nabavci broj 348-1-3-49-3- 39/22 objavljenom 22.02.2022. godine na portalu javnih nabavki.

U provednom postupku javne nabavke zaprimljeno je 5 (pet) ponuda.

U toku analize ponuda komisija za nabavke je jednu ponudu odbacila i isključila iz daljeg nadmetanja, a preostale četiri ponude su ocijenjene prihvatljivim i kvalifikovanim za E- aukciju.

Nakon završene E-aukcije komisija je preuzela Izvještaj o toku i završetku E-aukcije, sačinila zapisnik-izvještaj broj 09/1-Sl/22 od 21.04.2022. godine i predložila da se, u skladu sa članom 70, Zakona o javnim nabavkama BiH, ugovor dodijeli grupi ponuđača :

GRAĐENJE" d.o.o. Pale i „BAUPARTNER" d.o.o Lukavac u kojoj je vodeći partner „GRAĐENJE" d.o.o. Pale.

Cijeneći navedeno odlučeno je kao u dispozitivu.

 

Pravna pouka

Svaki ponuđač koji ima legitiman interes za konkretan ugovor o javnoj nabavci i koji smatra da je ugovorni organ u toku konkretnog postupka dodjele ugovora prekršio jednu ili više odredbi Zakona o javnoj nabavci i/ili podzakonskih akata, ima pravo uložiti žalbu na postupak u pisanoj formi u roku od 10 dana od dana kada je žalilac primio odluku odnosno obavještenje o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Žalba se podnosiugovornom organu kao prvostepenoj instanci u žalbenom postupku.

 

Dostaviti:

-svim učesnicima postupka nabavke

-komisiji za nabavke

a /a

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: