Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 08.08.2022. 08:29

Javni poziv za dostavljanje ponuda za vađenje materijala iz korita rijeke Neretve- općina Konjic

Izvor: Dnevni Avaz, 08.08.2022.

AGENCIJA ZA  VODNO PODRUČJE JADRANSKOG MORA   

Dr. Ante Starčevića bb

88000 Mostar

MOSTAR         

 

 

U skladu sa Uredbom o naanu dodjele prava za vađenje materijala iz vodotoka („Službene novine Federacije BiH" broj 58/15) i Odlukom o visini posebnih vodnih naknada (SI. Novine FKH 46/07,10/14 i 3/16) a na temelju Odluke o utvrđivanju potrebe za vađenjem materijala iz vodotoka br. 21-1/21-10-245-2/22 od 21.06.2022. godine, ..Agencija za vodno područje Jadranskog mora" Mostar raspisuje

 

JAVNI POZIV

ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA VAĐENJE MATERIJALA IZ KORITA RIJEKE NERETVE- OPĆINA KONJIC

 

1. PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet ovog javnog poziva je dodjela ugovora za vađenje materijala iz korita rijeke Neretve na dionicama: Dionica I „Polje Bijela", Dionica II "Donje polje-most Orašje" i Dionica III „Radava", općina Konjic.

Na navedenim lokacijama:

predviđeno je vađenje materijala (šljunak, pijesak) iz formiranih sprudova u općini Konjic,

procijenjena količina materijala za vađenje je:

dionica I - 4.000,00 m3,

dionica II -15.800,00 m3,

dionica III 3.000,00 m3,

ukupno sve dionice cea 22.000,00 m3 (+/-10 %).

Razlog vađenja materijala je: održavanja vodotoka i osiguranje kapaciteta proticajnog profila, odnosno sprječavanje neželjenih erozivnih procesa na obalama vodotoka.

Okvirni rok početka vađenja materijala: 19.09.2022. godine.

Okvirni rok završetka vađenja materijala: 19.10.2022.gođine.

Uvjeti tehničke osposobljenosti izvoditelja radova su:

a)ponuditelj mora imati na raspolaganju slijedeću opremu: kamion kiper 10t. kom.6.

bager rovokopač kom.2. utovarivao kom.2.

b) ponuditelj mora imati slijedeće stručno-ključno osoblje u stalnom radnom odnosu:

diplomirani inženjer građevinarstva (magistar građevinej-smjer hidrotehnički ili opći koji ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima izgradnje ili održavanja hidrotehničkih objekata i položen stručni ispit

c) ponuditelj mora imati minimalno 15 osoba zaposlenih na neodređeno vrijeme Podaci o izdanoj prethodnoj vodnoj suglasnosti: br. UP/40-1/25-2-66/22

 

2. UVJETI SUDJELOVANJA

a) Ponuditelj uz svoju ponudu treba dostaviti sljedeću dokumentaciju:

Naziv i točnu adresu ponuditelja

Ovjeren izvod iz sudskog registra sa prilozima iz kojih se vidi da je ponuditelj registriran za obavljanje predmetnih radova

Uvjerenje o izmirenim poreznim, direktnim i indirektnim obavezama sa stanjem uplata ne starijim od tri mjeseca od dana otvaranja ponuda

Uvjerenje o izmirenim obavezama mirovinsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja u skladu sa važećim propisima u BiH

Ukoliko se radi o grupi ponuditelj ovlašteni predstavnik grupe ponuditelja je obavezan uz svoju ponudu dostaviti naprijed navedenu dokumentaciju posebno i za svakog člana grupe.

b) Ponuditelj uz svoju ponudu treba dostavid dokumentaciju kojom potvrđuje da ispunjava uvjete tražene javnim pozivom za dostavu ponuda - Uvjeti tehničke osposobljenosti izvoditelja radova

Dokaz za traženu odgovarajuću opremu:

Priložiti ovjereni popis-izjavu tražene odgovarajuće opreme koju ponuditelj posjeduje u svom vlasništvu, a za opremu i sredstva rada koja će ponuditelj iznajmiti priložiti ugovor o privremenom korištenju iznajmljene opreme u vremenu trajanja ugovora.

Dokaz za stručno-ključno osoblje:

izvoditelj je obavezan dostaviti ovjerenu kopiju diploma, te ovjerenu kopiju stručnog ispita za stručno-ključno osoblje, dokaz o radnom iskustvu u struci (potvrda o radnom iskustvu u struci).

Ukoliko se radi o grupi ponuditelja ovlašteni predstavnik grupe ponuditelja je obavezan uz svoju ponudu dostaviti naprijed navedene dokaze kpjim se dokazuje kumulativna ispunjenost uvjeta tehničke osposobljenosti, kao i ugovor o zajedničkom nastupu iz kojeg je vidljivo ko je predstavnik grupe ponuditelja.

c) Podugovaranje nije dozvoljeno.

d) Termin obilaska lokacije za vađenje materijala iz korita rijeke Neretve predviđen je dana 16.08.2022. godine u 10:00 sati

 

2. DOSTAVLJANJE PONUDA

a. Ponude se dostavljaju na slijedeću adresu:

Agencija za vodno područje Jadranskog mora" Mostar, ul.dr.Ante Starčevića bb. (zgrada Integra) 88.000 Mostar

Original ponuda treba biti otipkana ili napisana neizbrisivom tintom. Svi listovi ponude moraju biti čvrsto uvezani na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova. Svi listovi ponude trebaju biti parafirani ili potpisani od osobe, odnosno osoba koje su ovlaštene da zastupaju ponuditelja, pečetirani i numerirani na način da je viđjiv redni broj stranice. Sve ispravke u ponudi moraju biti čitljive i parafirane od ovlaštene osobe ponuditelja.

b. Originalna ponuda treba biti zapečaćena u neprovidnoj koverti, sa pečatom ili potpisom ponuditelja, imenom i adresom ponuditelja, na kojoj će stajati:

„PONUDA ZA VAĐENJE MATERIJALA IZ KORITA RIJEKE NERETVE - OPĆINA KONJIC po javnom pozivu

br. 21-1/21-10-245-3/22"

- ne otvarati —

c. Ponuditelj može povući svoju ponudu prije isteka roka za dostavljanje ponuda. .Agencija za vodno područje Jadranskog mora” Mostar mora biti obavještena u pisanoj formi o povlačenju ponude prije isteka roka za podnošenje ponude. Osim toga, na koverti u kojoj se nalazi izjava ponuditelja treba pisati slijedeće: «POVLAČENJE PONUDE*.

 

4. Rok za dostavljanje ponuda:

a) Krajnji rok za dostavljanje ponuda ističe 23.08.2022.god. u 10:45 sati.

b) Otvaranje ponuda će biti 23.08.2022.god. u 11:00 sati

c) Pozivaju se ovlašteni predstavnici ponuditelja da prisustvuju javnom otvaranju ponuda, koje će se obaviti 23.08.2022.gdd. u 11:00 sati u .Agenciji za vodno područje Jadranskog mora" Mostar, ul.dr.Ante Starčevića bb. (zgrada. Integre) / II kat, Velika sala.

 

5. KRITERIJI ZA DODJELU PRAVA ZA VAĐENJE MATERIJALA (UGOVOR)

Ugovor se dodjeljuje ponuditelju na osnovu kriterija, najvećeg iznosa ponuđene posebne vodne naknade (PVN) za vađenje materijala iz vodotoka, iz člana 170. stav 4. Zakona o vodama („Službene novine Federacije BiH" broj 70/06), koji se plaća po m3 izvađenog materijala, tehnički zadovoljavajuće ponude.

Visina ponuđene posebne vodne naknade (PVN) za vađenje materijala iz vodotoka ne može biti niža od 1,5 KM/m3 izvađenog materijala, u skladu sa Odlukom o visini posebnih vodnih naknada (SI. Novine FBiH 46/07, 10/14 i 3/16) Ponuditelj može ponuditi samo jedan iznos PVN za vađerije materijala iz vodotoka. O iznosu se neće pregovarati.

Ponuđena (PVN) posebna vodna naknada za vađenje materijala iz vodotoka mora biti iskazana po lm3 izvađenog materijala

U slučaju da dvije ili više prijava imaju isti ponuđeni iznos ugovor se zaključuje sa ponuditeljem čija prijava je ranije zaprimljena.

Obrazac za dostavljanje ponude ponuditelj može preuzeti u prostorijama Agencije za vodno područje Jadranskog mora, najkasnije do 22.08.2022. godine do 14:00 sati.

 

6. OBAVEZE IZVODITELJA RADOVA PRDE POČETKA RADOVA

Nakon sklapanja Ugovora sa odabranim ponuditeljem a prije početka vađenja materijala, izvoditelj radova je dužan:

a) izraditi elaborat - dokumentaciju koja se podnosi uz zahtjev za izdavanje vodne suglasnosti u skladu sa odgovarajućom odredbama Zakona o vodama FBiH i propisa iz članka 107. Zakona o vodama FBiH,

b) Pribaviti vodnu suglasnost u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakona o vodama FBiH,

c) Riješiti pitanje imovinsko-pravnih odnosa pristupnog puta do lokacije vađenja materijala iz vodotoka i imovinsko-pravnih odnosa lokacije deponiranja izvađenog materijala.

 

7. OSTALE ODREDBE

a) Odluku o odabiru najpovoljnije prijave nadležno tijelo donosi'u roku od 3 (tri) dana od dana otvaranja prispjelih prijava

i istu priopćava sudionicima.           

b) Ponuditelj ima pravo uložiti prigovor nadležnom ttfelu, u roku od 5 (pet) dana od dana prijema Odluke.

c) O prigovoru iješava nadležno tijelo „Agencije za vodno područje Jadranskog mora” Mostar, u roku od 8 (osam) dana.

d) Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati.

e) Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 036/397-881 i 036/397-893 (odjel za zaštitu od štetnog djelovanja voda).

 

DIREKTOR

Damir Mrđen; dipt. ing.građ.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: