Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Javni uvid u Zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja na okoliš investitora Luksuz -Luxury d.o.o., Sarajevo za projekat krčenja šume radi prenamjene zemljišta u građevinsko u svrhu izgradnje apartmanskog naselja

Datum objave: 07.03.2022. 08:26 / Izvor: Akta.ba, 03.03.2022.

Javni uvid u Zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja na okoliš investitora "Luksuz -Luxury" d.o.o., Sarajevo za projekat krčenja šume radi prenamjene zemljišta u građevinsko u svrhu izgradnje apartmanskog naselja

 

Čet, 03. Mar. 2022.

 


Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članom 40. i članom 70. Zakona o zaštiti okoliša (Službene novine 15/21) stavlja na uvid Zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja na okoliš za projekat krčenja šume radi prenamjene zemljišta u građevinsko u svrhu izgradnje apartmanskog naselja Haluge-Ilijaš.

Investitor je "Luksuz -Luxury" d.o.o., Sarajevo.

Pravni osnov za postupanje po podnesenom zahtjevu je Poglavje IX Zakona, Procjena uticaja na okoliš, čl. 64 do 72. i Prilog II. Uredbe o projektima za koje je obavezna procjena uticaja na okoliš i projektima za koje se odlučuje o potrebi procjene uticaja na okoliš ("Službene novine Federacije BiH", broj: 51/21) tačka 1. Poljoprivreda, šumarstvo i akvakultura, (d) Početno pošumljavanje i sječa/krčenje šuma radi prenamjene zamljišta na površini većoj od 0,01 ha.

Obrađivač zahtjeva je konsultanstka kuća SENDO d.o.o., Sarajevo.

Kompletna dokumentacija može se pogledati u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Hamdije Čemerlića 2, Sarajevo, 3. sprat.

 

Primjedbe, sugestije i mišljenja na Zahtjev za prethodnu procjenu mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 30 dana od dana objave na web stranici na adresu:

 

Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Hamdije Čemerlića 2

71 000 Sarajevo

Predmet broj: UPI 05/2-02-19-5-1/22 SM

 

Zahtjev za prethodnu procjenu - prilog III

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: