Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 24.06.2022. 09:22

Prodaja građevinske parcele označene kao k.č. broj: 521/50 k.o. Foča i izbor investitora za izgradnju objekta zgrade za mlade bračne parove u Foči

Izvor: Akta.ba, 21.06.2022.

JAVNI POZIV: Za prodaju građevinske parcele i izbor investitora za izgradnju objekta zgrade za mlade bračne parove

Na osnovu člana 59. Zakona o lokalnoj samoupravi („Sl.glasnik Republike Srpske“, broj: 97/16, 36/19 i 61/21) i člana 58. Statuta Opštine Foče („Službeni glasnik opštine Foča“, br.8/17), u skladu sa odredbama Odluke o izgradnji višeporodičnog stambenog objekta za mlade bračne parove u naselјu Donje Polјe u Foči („Službeni glasnik opštine Foča“, broj: 6/22) i tačke II i UŠ.Odluke o načinu i uslovima javne prodaje građevinske parcele u svojini Opštine Foča i izbora investitora za izgradnju objekta zgrade za mlade bračne parove u Foči („Službeni glasnik opštine Foča“, br.7/22) Načelnik Opštine Foča, objavlјuje

JAVNI POZIV

za prodaju građevinske parcele označene kao k.č. broj: 521/50 k.o. Foča

i izbor investitora za izgradnju objekta zgrade za mlade bračne parove u

Foči

I

Opština Foča objavlјuje javni poziv za prodaju građevinske parcele označene kao k.č. broj: 521/50 k.o. Foča “Svetosavska” pašnjak,1 klase,u površini od 1005 m2 a radi izgradnje zgrade za mlade bračne parove na istoj.

Početna prodajna cijena nekretnine iz tačke I ovog poziva koju je utvrdio ovlašćeni vještak građevinske struke iznosi 60.300,00 KM (šezdesethilјadatristotine konvertibilnih maraka)

Opština Foča pored građevinske parcele prodaje i Idejno rješenje zgrade za mlade bračne parove, gabrita: 20,50 m h 49,00 m, spartnosti SU + P + 3 + Pk.

II

1.Prodaja nepokretnosti i izbor investitora za izgradnju objekta zgrade za mlade bračne parove u Foči će se održati dana 08.07.2022 godine (petak) u sali broj 31 u opštini Foča sa početkom u 9 čsova.

2.Oglas o javnom nadmetanju-licitaciji za prodaju nepokretnosti iz tačke I javnog oglasa biće objavlјen putem Radia Foča, na oglasnoj tabli Opštine Foča i internet stranici opštine Foča.

Z.Za učešće u postupku usmenog javnog nadmetanja- licitacije učesnici su dužni uplatiti kauciju u iznosu od 10% od početne prodajne cijene građevinske parcele, najkasnije do dana koji je oglasom određen za održavanje usmenog javnog nadmetanja – licitacije.

Za objekat zgrade za mlade bračne parove izdati su Lokacijski uslovi broj 06-364- 30/21 od 20.10.2021 godine, dok je obaveza investitora pribavlјanje Glavnog projekta, Građevinske dozvole i plaćanje naknade za pogodnosti građevinskog zemlјišta – rente i naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemlјišta, u skladu sa tačkom VI podtačka 6) Odluke o načinu i uslovima javne prodaje građevinske parcele usvojini Opštine Foča i izbora investitora za izgradnju objekta zgrade za mlade bračne parove u Foči („Službeni glasnik opštine Foča“, br.7/22) te doprinosa za katastar nekretnina.

Glavni projekat treba biti urađen u svemu u skladu sa tehničkim opisom iz Idejnog rješenja i tehničkim propisima za ovu vrstu objekata i za isti je potrebno da investitor pribavi saglasnost Opštine Foča.

Najpovolјniji ponuđač u smislu tačke I podtačke 2. i 3. ove odluke je onaj koji u postupku licitacije ponudi najbolјe ocijenjenu prihvatlјivu ponudu u skladu sa niže navedenim kriterijumima. Ukoliko dva ili više ponuđača imaju isti broj bodova, najpovolјniji je onaj ponuđač koji je ponudio najnižu cijenu kvadrata stana.

Prilikom ocjenjivanja ponuda primjenjivaće se slјedeći kriterijum:

najveća ponuđena cijena za građevinsku parcelu je 10% i

najniža cijena izgradnje 1 t2 neto površine stana 90%.

. Kriterij cijena 1 t2neto površine stana se izračunava po formuli: P= Pn/Pp h 90

.Kriterij cijena parcele se izračunava po formuli 3= Zp/Zn h 10

.Ukupan broj ostvarenih bodova je S = P + 3.

P – broj bodova koji je ponuda dobila za ponuđenu cijenu za 1m2 neto površine stana zaokruženo na cijeli broj

Pn – najniža cijena ponuđena u postupku javnog nadmetanja za 1m2 neto površine stana

Pp – cijena ponude koja je predmet ocjene za 1m2 neto površine stana

– maksimalni broj bodova za kriterij cijena 1m2 neto površine stana Cijena ponuđena za stan (Pp) ne može biti veća od 1.350,00 KM/t2sa PDV.

– broj bodova koji je ponuda dobila za ponuđenu cijenu za građevinsku parcelu zaokruženo na cijeli broj.

Zn – najviša cijena ponuđena za građevinsku parcelu u postupku javnog nadmetanja

Zp – cijena ponude koja je predmet ocjene za građevinsku parcelu

– maksimalan broj bodova za kriterij cijena za građevinsku parcelu

Z. Najpovolјniji učesnik u javnom nadmetanju – licitaciji, sa kojim će se zaklјučiti notarski ugovor, dužan je uplatiti kupoprodajnu cijenu na jedinstveni račun Opštine Foča broj 562-006-0000217093 u roku od 6 (šest) mjeseci od dana zaklјučenja notarskog ugovora u jednakim mjesečnim ratama.

3abilјežba namjene građevinske parcele – isklјučivo za izgradnju objekta zgrade za mlade bračne parove kao i rok izgradnje objekta, upisaće se u javnoj evidenciji nekretnina, a na osnovu notarski obrađenog ugovora.

Predaja zemlјišta u posjed kupcu izvršiće se u roku od 7 dana od dana potpisivanja notarskog ugovora i uplate prve rate za kuplјenu parcelu o čemu će se sačiniti Zapisnik o primopredaji.

Naknade na ime rente i uređenja gradskog građevinskog zemlјišta koje će biti obračunata nakon odobrene projektne dokumentacije ne treba biti sadržana u cijenu koštanja 1m2 neto površine stana, već će ovi troškovi predstavlјati sufinansiranje ovog projekta od strane Opštine Foča o čemu će biti zaklјučen poseban ugovor sa investitorom .

Javno nadmetanje – licitacija za izbor investitora za izgradnju objekta zgrade za mlade bračne parove provodi se istovremeno sa postupkom prodaje građevinske parcele i podrazumjeva da ponuđač- investitor mora da ispunjava opšte uslove i to:

Da je registrovan kod nadležnog suda za obavlјanje poslova visokogradnje – izgradnja stambenih, stambeno – poslovnih zgrada,

Da posjeduje licencu za obavlјanje djelatnosti građenja za objekat koji se gradi,

Da je u poslednje tri godine od dana objave ovog javnog poziva izgradio najmanje jedan objekat koji je po svojim građevinskim i tehničko – tehnološkim karakteristikama isti ili sličan objektu za čiju se izgradnju dostavlјa ponuda, 4.Da je po završnom računu za period od 3(tri) godine iskazao pozitivno finansijsko poslovanje,

Da mu u poslednje dvije godine od dana objave javnog poziva račun kod banke nije blokiran,

Da u krivičnom postupku nije osuđen pravnosnažnom presudom za krivična djela organizovanog kriminala, korupciju, prevaru ili pranje novca, u skladu sa važećim propisima u Republici Srpskoj,

Da nije pod stečajem ili nije predmet stečajnog postupka,

Da je ispunio obaveze u vezi sa plaćanjem penzijskog i zdravstvenog osiguranja, u skladu sa važećim propisima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i

Da je ispunio obaveze u vezi sa plaćanjem poreza.

Obaveze investitora su utvrđene Odlukom o načinu i uslovima javne prodaje građevinske parcele u svojini Opštine Foča i izbora investitora za izgradnju objekta zgrade za mlade bračne parove u Foči („Službeni glasnik opštine Foča“, broj.7/22) i one su:

 

Da u roku koji da u ponudi, a koji ne može biti duži od 24 mjeseca od dana izdavanja građevinske dozvole koju treba pribaviti u roku od Z(tri) mjeseca od dana zaklјučenja notarskog ugovora o kupoprodaji, okonča izgradnju objekta zgrada za mlade bračne parove, a sve u skladu sa Glavnim projektom (koji treba biti usaglašen sa Opštinom) i građevinskom dozvolom,

Da angažuje nadzor nad izvođenjem radova u skladu sa Zakonom i uz saglasnost Opštine Foča, kao i da omogući svakodnevni pristup gradilištu i ostalim informacijama vezanim za izgradnju objekta stručnom licu koje će imenovati Opština Foča,

Da izvrši priklјučak električne energije i komunalija na objektu uz sufinansiranje Opštine Foča koja treba obezbijediti mjesto priklј>~čenja.

Da pribavi odobrenje za upotrebu objekta,

Da pribavi plan-tlocrte posebnih dijelova novosagrađenog objekta od strane ovlašćenog lica,

Da izvrši prodaju stanova osobama – mladim bračnim parovima u skladu sa konačnim spiskom koji će dostaviti Opština Foča, a koji u postupku koji će provesti Načelnik Opštine, ostvare pravo na kupovinu stana,

U slučaju da u roku od 24 mjeseca od dana kada je izdata građevinska dozvola (rok za izgradnju obekta), Opština Foča ne bude u mogućnosti da obezbijedi onoliko mladih bračnih parova koliko postoji stambenih jedinica za prodaju, investitor preostale stambene jedinice može prodati i drugim licima, uz regulisanje međusobnih odnosa sa opštinom Foča.

Da snosi troškove vezane za notarsku obradu i zaklјučivanje predugovora za sve kupce stanova, dok će troškove zaklјučivanja i notarske obrade glavnih ugovora snositi kupci,

Da o svom trošku izgradi garaže koje su predviđene u projektnoj dokumentaciji i da ima pravo da ih prodaje, s tim što pravo preče kupovine imaju mladi bračni parovi stanari zgrade,

Da sva novčana sredstva koja budu namjenski obezbijeđena od nadležnih institucija, ustanova,društava i drugih organizacija za izgradnju ovog objekta budu evidentirana i da cijena koštanja 1m2 stambenih jedinica bude umanjena proporcionalno za te iznose u ukupnoj neto površini stanova.

Da je obračunska jedinica za plaćanje izgradnje prema investitoru-izvođaču radova 1m2 neto korisne površine stambene jedinice izračunate prema Pravilniku za izračunavanje površina i zapremina objekata (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 95/13), te u ovu cijenu trebaju biti ukalkulisani svi troškovi vezani za izgradnju objekta zgrade za mlade bračne parove.

Sa učesnikom licitacije čija je ponuda utvrđena kao najpovolјnija, zaklјučiće se ugovor o kupoprodaji parcele i ugovor o međusobnim pravima i obavezama između Opštine Foča i investitora.

 

Ako učesnik licitacije čija je ponuda najpovolјnija odustane od zaklјučenog pisanog ugovora gubi pravo na vraćanje položene kaucije.

Ostalim učesnicima licitacije položena kaucija biće vraćena.

NAČELNIK OPŠTINE

Milan Vukadinović

Datum: 21.06.2022.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: