Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 24.02.2020. 09:34

Vacuum epruvete za sedimentaciju za aparat SRS 20/11

Izvor: Akta.ba, 21.02.2020.

Broj:01-2.16-595/20 

Datum:20.02.2020. godine

 

Direktor JU „Dom zdravlja" Zavidovići na osnovu člana 46. Statuta JU „Dom zdravlja" Zavidovići i člana 70. i 89. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine", broj: 39/14), donosi

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku vacuum epruveta za sedimentaciju za aparat SRS 20/11

 

Član 1.

Ugovor o nabavci vacuum epruveta za sedimentaciju za aparat SRS 20/II za JU „Dom zdravlja" Zavidovići u količini potrebnoj za 12 mjeseci, dodjeljuje se ponuđaču Globex d.o.o. Zenica.

 

Član 2.

Ponuda ponuđača Globex d.o.o. Zenica, u provedenom konkurentskom zahtjevu za dostavu ponuda, bila je prihvatljiva i nakon provedene e-aukcije imala je najnižu cijenu, te će se ovom ponuđaču ponuditi Ugovor o nabavci vacuum epruveta za sedimentaciju za aparat SRS 20/II za JU „Dom zdravlja" Zavidovići u količini potrebnoj za 12 mjeseci, u ukupnom iznosu od od 3.900,00 KM bez PDV-a, a što sa PDV-om iznosi 4.563,00 KM

 

Član 3.

Drugi po rangu bio je ponuđač Broma bel d.o.o. Banja Luka sa ukupnom cijenom ponude, nakon provedene e-aukcije, u iznosu od 4.350,00 KM bez PDV-a. 

 

Član 4.

Izabrani ponuđač će morati dostaviti original ili ovjerene fotokopije kvalifikacione dokumentacije u roku od 7 dana, od dana zaprimanja ove odluke, a kako je to navedeno u tenderskoj dokumentaciji, i to:

a)potvrde/u nadležne poreske uprave ili ukoliko se radi o ponuđaču koji nije registrovan u Bosni i Hercegovini, potvrda ili izvod iz evidencije na osnovu koje se može utvrditi da uredno izmiruje obaveze za penzijsko i invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje,

b)rješenje o registraciji ili aktuelni izvod iz sudskog registra,

c)Važeća Potvrda (Rješenje) o upisu u registar proizvođača ili veletrgovaca medicinskih sredstava izdato od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

 

Član 5.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazloženje

Obavještenjem o nabavci br. 638-7-1-13-3-5/20 koje je objavljeno na portalu javnih nabavki dana 10.01.2020. godine, pokrenutje konkurentski zahtjev za dostavu ponuda za nabavku roba i to vacuum epruveta za sedimentaciju za aparat SRS 20/II za JU „Dom zdravlja" Zavidovići u količini potrebnoj za 12 mjeseci.

Poziv za preuzimanje tenderske dokumentacije sa portala javnih nabavki, odmah po objavljivanju obavještenja o nabavci na portalu javnih nabavki, upućen je istovremeno trojici ponuđača i to: 

GLOBEX D.O.O. ZENICA, BROMA BEL D 0.0 BANJA LUKA i MES D 0.0. ZENICA.

Tendersku dokumentaciju za predmetnu nabavku sa portala javnih nabavki preuzelo je 6 ponuđača i to: EKAPIJA D.O.O., GLOBEX D.O.O. ZENICA, BROMA BEL D 0.0 BANJA LUKA, BBS EUROPE, ENA D.O.O. SARAJEVO i KRAJINAGROUP D.O.O. BANJA LUKA.

Na adresu JU "Dom zdravlja" Zavidovići dostavljene su dvije ponude i to: Broma bel d.o.o. Banja Luka i Globex d.o.o. Zenica.

Komisija za javne nabavke (u daljem tekstu: Komisija) izvršila je otvaranje ponuda dana 22.01.2020. godine u Sali za sastanke u JU «Dom zdravlja» Zavidovići u 09,15 sati, kao što je naznačeno u tenderskoj dokumentaciji.

Nakon pregleda dostavljene dokumentacije Komisija za javne nabavke utvrdila je da obje ponude odgovaraju uslovima iz tenderske dokumentacije, odnosno da su prihvatljive ponude, te je pristupila daljoj proceduri.

U ovom postupku nabavke predviđeno je provođenje e-aukcije

Nakon pregleda i ocjene ponuda za nabavku vacuum epruveta za sedimentaciju za aparat SRS 20/II za JU „Dom zdravlja" Zavidovići u količini potrebnoj za 12 mjeseci, utvrdeno je da su obje ponude prihvatljive, usljed čega je ispunjen uslov za zakazivanje e- aukcije u sistemu e-Nabavke u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu korištenja e- aukcije („Službeni glasnik BiH", broj: 66/16 od 06.09.2016. godine).

 

Ugovorni organ odlučio je da e-aukciju zakaže za 04.02.2020. godine sapočetkom u 09,00 sati, te da će e-aukcija trajati 10 minuta.  

Prvobitni rang ponuđača koji je utvrđen na osnovu cijena iz ponuda i na osnovu kojeg je i zakazana e-aukcija bio je sljedeći:

 

Tabela 1:Uporedba cijena

Ponuđač

Broma bel d.o.o Banja Luka

Globex d.o.o Zenica

Najniža vrijednost ponude

Vrijednost – LOT-a

4.350,00

3.900,00

3.9000,00

Rang

2

1

 

 

Ugovorni organ iz sistema e-nabavke, preuzeo je izvještaj o toku i završetku e- aukcije 04.02.2020. godine u 11:41 sati, te je nakon okončane e-aukcije nastavio rad na ocjeni ponuda.

Iz izvještaja se može utvrditi da u toku e-aukcije nije bilo podnošenja novih ponuda, te da je nakon okončane e-aukcije prvorangirani ponuđač Globex d.o.o. Zenica sa najnižom cijenom ponude u iznosu od 3.900,00 KM bez PDV-a, a drugi po rangu je ponudač Broma bel d.o.o. Banja Luka sa ukupnom cijenom ponude u iznosu od 4.350,00 KM bez PDV-a.

Cijeneći pravilnost provedenog konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za nabavku vacuum epruveta za sedimentaciju za aparat SRS 20/II za JU „Dom zdravlja" Zavidovići u količini potrebnoj za 12 mjeseci, odlučeno je kao u dispozitivu ove Odluke.

 

PRAVNA POUKA: 

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba u roku od 5 dana od dana prijema ove odluke.

Žalba se izjavljuje ugovornom organu u pisanoj formi direktno, elektronskim putem ili preporučenom poštanskom pošiljkom u tri primjerka.

 

DOSTAVLJENO:

 

1.Globex d.o.o. Zenica,

2.Broma bel d.o.o. Banja Luka,

3. a/a.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: