Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 27.02.2020. 08:44

Tehnički pregled vozila za PJ Šumarija Zavidovići, Zenica, Tajan i Uprava

Izvor: Akta.ba, 24.02.2020.

Broj: 10-2/20

Zavidovići, 24.2.2020. godina

 

Na osnovu člana 70. i člana 89. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a sliodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 24.2.2019. godine, donosim

 

O D L U K U

o izboru najpovoljnijcg ponuđača

 

1.Prihvata se ponuda ponuđača „BN-STEP" d.o.o. Zavidovići kao najpovoljnija prispjela ponuda za LOT 3 - Tehnički pregled vozila za PJ Šumarija Zavidovići, Zenica, Tajan i Uprava u postupku javne nabavke usluga tehničkog pregleda vozila - Konkurentski zahtjev za nabavku usluga tehničkog pregleda vozila za potrebe JP "ŠPD ZDK" d.o.o. Zavidovići broj 10-2/20, koji je objavljen na portalu Agencije za javne nabavke pod brojem 360-7-2-15-3-19/20.

2.Prihvata se ponuda ponudača "KOVAN M.I. d.o.o. Gračanica kao najpovoljnija prispjela ponuda za LOT 4 - Tehnički pregled vozila za PJ Šumarija OIovo u postupku javne nabavke usluga tehničkog pregleda vozila - Konkurentski zahtjev za nabavku usluga tehničkog pregleda vozila za potrebe JP "ŠPD ZDK" d.o.o. Zavidovići broj 10-2/20, koji je objavljen na portalu Agencije za javne nabavke pod brojem 360-7-2-15-3-19/20.

3.U skladu sa provedenim postupkom, ponudačima iz tačke l. i 2. ove Odluke bit će ponudeno zaključivanje ugovora o vršenju usluga.

4.Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazloženje

Na osnovu poziva o nabavci predmetne usluge broj 10-2/20 za nabavku usluga tehničkog pregleda vozila za potrebe JP "ŠPD ZDK" d.o.o. Zavidovići. proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda. Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da su na pomenuti javni poziv pristigie ponude od tri ponudača - „BN-STEP" d.o.o. Zavidovići, „KOVAN M.l. d.o.o. Gračanica i „OSING" d.o.o. Sarajevo.

Komisija je konstatovala da su ponudači „BN-STEP" d.o.o. Zavidovići i „KOVAN M.I. d.o.o. Gračanica dostavili ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjavaju zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti poiuiđača za učešće u predmetnom postupku javne nabavke, odnosno da su pristigle ponude formalno-pravno ispravne.

Prema dostavljenoj dokumentaciji, svi ponudači ispunjavaju uslove za primjenu preferencijalnog tretmana domaćeg.

U ovom postupku predvideno je vođenje e-aukcije. Kako ponuda za LOT 1 nije ispravna, za LOT 2 nije bilo ponuda, a za LOT 3 i LOT 4 samo po jedna ponuda, to se u skladu sa Članom 3. Stav3. Paravilnika o uslovima i načinu korištenja e-aukcije za navedene LOTove ista ne može zakazati.

Prema kriteriju „Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude" poredak ispravnih ponuda je slijedeći:

LOT 1:  Nema kvalificiranih ponuda

LOT 2:  Nema ponuda

LOT 3:  1. „BN-STEP" d.o.o. Zavidovići - cijena ponude 4.573,96 КМ bez PDV

LOT 4:  1. „KOVAN M.I. d.o.o. Gračanica - cijena ponude 3.450,94 KM bez PDV

 

Nakon analize i ocjene pristigiih ponuda od strane Komisije za javnu nabavku, uvažavajući sve elemente i činjenice navedene u zapisnicima, preporučeno je donošenje Odluke o izboru najpovoljnijih ponudača za LOTove 3 i 4. sa kojima će se zakijučiti ugovori o vršenju usluga,

Zbog navedenog donesena je odluka kao u dispozitivu.

 

Pouka o pravnom lijeku: 

Protiv ove Odluke može se izjaviti JP "ŠPD - ZDK" d.o.o, Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove odluke.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: