Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 02.03.2020. 14:22

Usluge servisiranja i održavanja klima za potrebe ustrojbenih jedinica i rektorata Sveučilišta u Mostaru

Izvor: Akta.ba, 28.02.2020.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

HERCEGOVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE U MOSTARU

 

Broj: 01-1198/20

Datum: 17. veljače 2020. godine

Na temelju članka 64. stavak 1. toč. b) i članka 70. stavak 1., 3. i 6. Zakona o javnim nabavama ^Službeni glasnik BiH", broj 39/14), a u svezi preporuke Povjerenstva za javnu nabavu, ur. broj: 01-1195/20 od 17. veljače 2020. godine, u postupku nabave Servisiranja i održavanja klima za potrebe ustrojbenih jedinica i rektorata Sveučilišta u Mostaru, rektor Sveučilišta u Mostaru, dana 24. veljače 2020. godine, donosi

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne nabavu usluga

 

Članak 1.

Prihvaća se preporuka Povjerenstva za provođenje postupka javne nabave usluga servisiranja i održavanja klima za potrebe ustrojbenih jedinica i rektorata Sveučilišta u Mostaru, te se ugovor za nabavu usluga za ponuđenu cijenu od 83.659,50 KM bez PDV-a dodjeljuje ponuditelju ALFA THERM d.o.o. kao ponuditelju koji je dostavio najnižu cijenu ponudu sukladno članku 64. stavak 1. toč. a) Zakona o javnim nabavama BiH.

Članak 2.

Ova Odluka objavit će se na web-stranici Sveučilišta u Mostaru, istovremeno s upućivanjem ponuditeljima koji su sudjelovali u postupku javne nabave, sukladno članku 70. stavak (6) Zakona o javnim nabavama BiH.

Članak 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuditeljima koji su sudjelovali u postupku javne nabave, sukladno sa člankom 71. stavak (2) Zakona o javnim nabavama BiH.

 

OBRAZLOŽENJE

 

Postupak javne nabave pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka javne nabave broj: 01-733/20 od 30. siječnja 2020. godine. Javna nabava provedena je putem otvorenoga postupka za dostavu ponuda. Procijenjena vrijednost javne nabave usluga servisiranja i održavanja klima za potrebe ustrojbenih jedinica i rektorata Sve u čil išta u Mostaru je 85.200,00 KM bez PDV- a. Obavijest o javnoj nabavi broj: 1197-1-2-9-3-3/20 od 31. siječnja 2020. godine, istovremeno s postavljanjem tenderske dokumentacije na stranicu Agencije za javnu nabavu BiH i objavljivanjem sažetka u Službenom glasniku BiH.

Povjerenstvo za javnu nabavu imenovano je Odlukom broj: ur. broj: 01- 734/20 od 30. siječnja 2020. godine.

Povjerenstvo za javnu nabavu dostavilo je dana 26. lipnja 2020. godine Zapisnik o ocjeni ponuda, Zapisnik o radu Povjerentva i Preporuku za donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne nabave usluga servisiranja i održavanja klima za potrebe ustrojbenih jedinica i rektorata Sveučilišta u Mostaru.

U postupku po Zapisniku o radu je utvrđeno da je Povjerenstvo za javnu nabavu blagovremeno i pravilno izvršilo otvaranje ponuda i ocjenu prispjelih ponuda, o čemu je sačinilo odgovarajuće zapisnike, u kojima je utvrđeno sljedeće:

-da je u predmetnom postupku zaprimljena jedna ponuda,

-da je pravovremeno zaprimljena jedna ponuda,

-da nije bila nijedna nepravovremeno zaprimljena ponuda,

-daje ponuda ponuditelja ALFA THERM d.o.o. kvalificirana i prihvatljiva, te da su dostavljeni svi traženi dokazi propisani tenderskom dokumentacijom broj: 01- 741/20, na propisan način.

Sukladno s člankom 3. stavkom (3) Pravilnika o uvjetima i načinu korištenja e - aukcije C»Službeni glasnik BiH", broj 66/16) u slučaju prijema samo jedne prihvatljive ponude e-aukcija se ne može zakazati, nego se postupak okončava u skladu s člankom 69. Zakona o javnim nabavama.

U postupku donošenja ove odluke, posebno su cijenjene činjenice daje Povjerenstvo, pravilno i potpuno izvršilo ocjenu kvalificiranosti ponuditelja, te ocjenu prispjelih ponuda, sukladno sa kriterijima iz predmetne tenderske dokumentacije.

U postupku ocjene provedenog postupka, Ugovorno tijelo nije našlo razloge, nepravilnosti niti propuste u radu Povjerenstva, koji bi eventualno bili temelj za neprihvatanje Preporuke Povjerenstva zajavnu nabavu.

Nadalje, u postupku je utvrđeno daje Povjerenstvo u svemu pravilno postupilo, te da je preporuka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja dana sukladno sa Zakonom o javnim nabavama BiH, podzakonskim i internim aktima i tenderskom dokumentacijom.

Uvidom u cjelokupnu dokumentaciju, neosporno je da je izabrani ponuditelj najbolje ocjenjen, primjenjujući kriterij najniže cijene ponude utvrđen u tenderskoj dokumentaciji i Obavijesti o nabavi, kako slijedi:

Red. Br.

Naziv ponuditelja

Ukupno (KM) bez PDV-a

1.

ALFA THERM d.o.o.

83.659,50

 

Iz navedenih razloga, primjenom članka 64. stavak 1. točka b) Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine, odlučeno je kao u članku 1. ove Odluke.

POUKA O PRAVNOM LIJEKU

 

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba najkasnije u roku od deset dana od dana primitka ove odluke. Žalba se podnosi Uredu za razmatranje.žalbi BiH, putem ugovornog tijela, u pisanom obliku sukladno članku 99. Zakona o javnim nabavama.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: