Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 13.05.2020. 07:49

Radovi na izgradnji objekta internata za policijsku akademiju u kompleksu Centra za obuku Zalužani

Izvor: Akta.ba, 07.05.2020.

REPUBLIKA SRPSKA VLADA

 

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA

 

Broj:S/M -052-1020/20 Datum 07.05.2020. god.

 

Ha osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama ( „Sl.glasnik BiH", broj: 39/14) i člana 76. stav 2. Zakona o republičkoj upravi (Sl.glasnik PC br.115/18), te preporuke Komisije za nabavke, ministar donosi:

 

O D L U K U

o izboru najpovolјnijeg ponuđača

 

I

Prihvata se preporuka komisije za javne nabavke iz zapisnika broj 09/1-Sl./20 od 04.05.2020. godine, u otvorenom postupku nabavke radova na izgradnji objekta internata za Policijsku akademiju u kompleksu Centra za obuku Zalužani, no obavještenju o javnoj nabavci broj 348-1-3-98-3-47/20 objavlјenom 10.03.2020. godine na portalu javnih nabavki.

 

II

Dodjelјuje se ugovor za nabavku radova na izgradnji objekta internata za Policijsku akademiju u kompleksu Centra za obuku Zalužani ponuđaču „UNIJAT M" d.o.o. Prijedor u vrijednosti od: 7.904.000,00 KM bez obračunatog PDV-a.

 

III

Nakon isteka rokova defikisanih članom 98. Zakona o javnim nabavkama BiH, ugovorni organ će pozvati izabranog ponuđača radi zaklјučivanja ugovora kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze za predmetnu nabavku, u skladu sa uslovima iz tenderske dokumentacije i zakonskim prolisima koji regulišu postupke ugovaranja.

 

IV

Ugovorni organ će istovremeno uz ovu odluku obavijestiti sve učesnike postupka nabavke o rezultatima analize pristiglih ponuda u ovom postupku nabavke, u skladu sa članom 71. ZJN BiH.

 

V

Po prijemu Obavještenja o rezultatu postupka nabavke izabrani ponuđač je dužan, u roku od 7 dana, dostaviti dokumenta/dokaze o uslovoma za kvalifikaciju iz tačke 1. Uslova kvalifikacije iz tenderske dokumentacije.

 

 

OBRAZLOŽENјE

Ugovorni organ je proveo otvoreni postupak javne nabavke, za nabavku radova na izgradnji objekta internata za Policijsku akademiju u kompleksu Centra za obuku Zalužani, no obavještenju o javnoj nabavci broj 348-1-3-98-3-47/20 objavlјenom 10.03.2020. godine na portalu javnih nabavki.

U provednom postupku javne nabavke zaprimlјeno je 8 (osam) ponuda.

Nakon analize ponuda, komisija za nabavke je utvrdila da ponuda grupe ponuđača: „GRAD -PROMET" d.o.o. Doboj, „SECTOR SECURITV" d.o.o Banja Luka i „N1T ING" d.o.o. Banja Luka utvrđeno je da ponuda nije dostavlјena u skladu sa uslovima iz tenderske dokumentacije te je opcijenjena neprihvatlјivom i isklјučena iz nadmetanja.

Nakon ispravke računskih grešaka i provjere kvalifikacija ponuđača ostale ponudo su ocijenjene prihvatlјivim i kvalifikovanimza E-aukciju.

Nakon završene E-aukcije komisija je preuzela Izvještaj o toku i završetku E-aukcije, sačinila zapisnik-izvještaj broj 09/1-Sl/20 od 04.05.2020. godine i predložila da se, u skladu sa članom 70. Zakona o javnim nabavkama BiH, ugovor dodijeli ponuđaču „UNIJAT M" d.o.o. Prijedor.

Cijeneći navedeno odlučeno je kao u dispozitivu.

 

Pravna pouka

Svaki ponuđač koji ima legitiman interes za konkretan ugovor o javnoj nabavci i koji smatra da je ugovorni organ u toku konkretnog postupka dodjele ugovora prekršio jednu ili više odredbi Zakona o javnoj nabavci i/ili podzakonskih akata/ ima pravo uložiti žalbu na postupak u pisanoj formi u roku od 10 dana od dana kada je žalilac primio odluku odnosno obavještenje o izboru najpovolјnijeg ponuđača. Žalba se podnosi ugovornom organu kao prvostepenoj instanci u žalbenom postupku.

 

 

Dragan Lukač

Ministar

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: