Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.01.2023. 09:32

Radovi na izgradnji šestosjedne žičare Igrišta i prateće infrastrukture po sistemu ključ u ruke

Izvor: Akta.ba, 27.12.2022.

Broj: 10392-0C/22 

Datum: 26.12.2022. godine

 

Uprava ugovornog organa A.D. OC "Jahorina" Pale, na osnovu člana 70. stav. 1, 2. i 3. i člana 71. stav. 1. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Sl. glasnik BiH", broj: 39/14), člana 65. Stav 1., 2. i 3. Pravilnika o javnim nabavkama Drušva, broj: 650-OC/15 od 26.02.2015. godine i Zapisnika o ocjeni ponuda za javnu nabavku radova na izgradnji šestosjedne žičare Igrišta i prateće infrastrukture no sistemu "ključ u ruke" broj: 10390-OC/22 od 26.12.2022. godine, donosi:

 

ODLUКU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

I

 

Ponuda grupe ponuđača "Leitner" AG/SpA, "Кaldera Company" doo, JNU "Institut za zaštitu i ekologiju RS", "Stam Petrović" doo, "Profil isolation" doo, ,,Gradex" doo, "Routing" doo, „Strucon" doo proglašava se prihvatljivom, te se imenovanom ponuđaču dodjeljuje ugovor, za nabavku radova na izgradnji šestosjedne žičare Igrišta i prateće infrastrukture no sistemu "ključ u ruke" za potrebe A.D. OC „Jahorina" Pale.

 

Ugovorni organ će uz ovu odluku obavjestiti sve učesnike postupka nabavke o rezultatima analize pristiglih ponuda u ovom postupku nabavke u skladu sa članom 71. stav 1. Zakona o javnim nabavkama BiH i istu objaviti na internet stranici Društva.

 

Po pravosnažnosti ove odluke, ugovorni organ će pozvati izabranog ponuđača radi zaključivanja ugovora kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze za predmetnu nabavku na osnovu zahtjeva i uslova postavljenih u tenderskoj dokumentaciji i zakonskim propisima koji regulišu postupke ugovaranja.

 

Obrazloženje:

 

Postupak je pokrenut objavom Obavještenja o nabavci na Portalu Agencije za javne nabavke, broj: 396-1-3-154-3-173/22 od 03.10.2022. godine i Ispravke obavještenja o nabavci: 396-1-3- 154-8-216/22 od 08.11.2022. godine putem Otvorenog postupka.

 

Procijenjena vrijednost javne nabavke je do 21.000.000,00 КM bez PDV-a.

Кomisija za javnu nabavku imenovana je Odlukom o imenovanju komisije za javnu nabavku radova na izgradnji šestosjedne žičare Igrišta i prateće infrastrukture no sistemu "ključ u ruke", broj: 7753-OC/22 od 03.10.2022. godine.

 

Zapisnikom o prijemu ponuda za nabavku radova na izgradnji šestosjedne žičare Igrišta i prateće infrastrukture no sistemu "ključ u ruke" broj: 9278-OC/22 od 24.11.2022. godine, utvrđeno je da su u ostavljenom roku ponude dostavili:

 

-"MGBH" doo, Lužansko polje br. 7, 71210 Ilidža, dana 24.11.2022. godine u 08:05 časova, broj protokolaje 9257-OC/22.

 

-Grupa ponuđača "Leitner" AG/SpA, "Кaldera Sotrapu" doo, JNU "Institut za zaštitu i ekologiju PC", "Stam Petrović" doo, "Profil isolation" doo, ,,Gradex" doo, "Routing" doo, „Strucon" doo dana 24.11.2022. godine u 08:30 časova, broj protokola je 9262-OC/22.

 

Otvaranje ponuda izvršeno je uz prisustvo predstavnika grupe ponuđača "Leitner" AG/SpA, "Кaldera Sošrapu" doo, JNU "Institut za zaštitu i ekologiju PC", "Stam Petrović" doo, "Profil isolation" doo, ,,Gradex" doo, "Routing" doo, „Strucon" doo Erol Sarvana koji je zapisnik o prijemu ponuda i zapisnik sa otvaranja ponuda preuzeo lično. Navedeni zapisnici drugom ponuđaču"MOVN" doo dostavljeni su putem elektronske pošte.

 

Uvidom u Zapisnik sa otvaranja ponuda, utvrđeno je da su ponuđači ponudili kako slijedi:

 

1."MGBH" doo, Lužansko polje br. 7, 71210 Ilidža cijena ponude 24.192.500,00 КM, rok izvođenja radova 150 dana.

 

2.Grupa ponuđača "Leitner" AG/SpA, "Кaldera Sotrapu" doo, JNU "Institut za zaštitu i ekologiju PC", "Stam Petrović" doo, "Profil isolation" doo, ,,Gradex" doo, "Routing" doo, „Strucon" doo cijena ponude 20.985.781,85 КM, rok izvođenja radova 120 dana.

 

Nakon izvršenog uvida u ponude ponuđača i Zapisnik Кomisije utvđeno je da je ponuda grupe ponuđača "Leitner" AG/SpA, "Кaldera Sotrapu" doo, JNU "Institut za zaštitu i ekologiju PC", "Stam Petrović" doo, "Profil isolation" doo, ,,Gradex" doo,"Routing" doo, „Strucon" doo prihvatljiva i da ispunjavaju uslove postavljene tenderskom dokumentacijom. Ponudu ponuđača "MGBH" doo, Кomisija je ocijenila kao neprihvatljivu iz sledećih razloga:

 

Ponuđač nije dostavio bilans uspjeha kako je predviđeno tačkom 15. Tenderske dokumentacije koja glasi: " Ocjena ekonomske i finansijske sposobnosti ponuđača će se izvršiti na osnovu dostavljene:

 

A) Izjave ovjerene od strane ponuđača (izjava ne smije biti starija od 15 dana od dana predaje ponude) koja se dostavlja u formi predviđenoj u Prilogu broj V Tenderske dokumentacije i B) Bilans uspjeha za period ne duži od poslednje tri finansijske godine (do 42.000.000,00 КM) u skladu sa članom 47. stav 1 tačka c) ZJN i članom 7. stav (5) Uputstva za pripremu modela tenderske dokumentacije i ponuda." Ponuđač je na stranama 30-33 ponude dostavio potvrde o solventnosti računa što ne predstavlja dokaz tražen Tenderskom dokumentacijom.

 

Ponuđač nije dostavio garanciju za ozbiljnost ponude. Tačkom 33. tenderske dokumentacije predviđeno je: " Da bi učestvovali u postupku javne nabavke ponuđači trebaju, u sastavu ponude, dostaviti u originalu bezuslovnu bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude (u daljem tekstu: garancija za ponudu). Iznos tražene garancije za ponudu je 1,5% od procijenjene vrijednosti ugovora i mora da važi najmanje tri dana duže od roka važenja ponude.... Ukoliko uslov za dostavljanje garancije ne bude ispunjen, ponuda će biti odbijena..."

 

Ha strani 39. ponude dostavljen je spisak izvršenih ugovora na kome se nalazi i ugovor koji za predmet ima "projektovanje i izgradnja vertikalnog transporta sa sistemom vještačkog osnježavanja na Bjelašnici" u iznosu 19.276.512,66 КM, od čega je ponuđač "MGBH" doo izveo radove u vrijednosti od 3.760.396,18 КM bez PDV-a. Tačkom 16. Tenderske dokumentacije predviđeno je: "U svrhu dokazivanja tehničke i profesionalne sposobnosti, iz tačke 16. Tenderske dokumentacije, ponuđač je dužan da u sklopu ponude dostavi sljedeće dokaze: Spisak izvršenih ugovora koji za predmet imaju izvođenje radova izgradnje ili rekonstrukciji žičara, gondola ili ski liftova u poslednjih pet godina ili od datuma registracije, odnosno početka poslovanja, ako je ponuđač registrovan, odnosno počeo da radi prije manje od pet godina, a čija je ukupna vrijednost srazmjerna procjenjenoj vrijednosti predmetne nabavke, u skladu sa članom 7. stav (4) tačka b) Uputstva za pripremu modela tenderske dokumentacije i ponuda. Uz spisak izvršenih ugovora ponuđač je dužan da dostavi potvrdu druge ugovorne strane za minimalno jedan ugovor sa spiska čija je vrijednost minimalno 21.000.000,00 КM bez PDV-a, a koja obavezno sadrži: naziv i sjedište ugovornih strana ili privrednih subjekata, predmet ugovora, vrijednost ugovora, vrijeme i mjesto izvršenja ugovora i navode o uredno izvršenim ugovorima u poelednjih pet godina u odnosu na dan podnošenja ponude ili od početka poslovanja ako je ponuđač registrovan kasnije, odnosno počeo da radi prije manje od pet godina. Pod pojmom isti ili slični ugovori se podrazumjeva izvoćenje radova na izgradnji ili rekonstrukciji gondola. ski liftova ili žičara." Ponuđač nije dostavljenom dokumentacijom dokazao da je radio poslove srazmjerne procijenjenoj vrijednosti nabavke. Nadalje iz dostavljenog spiska izvršenih ugovora i dostaljene potvrde (str. 43 ponude) nije moguće tačno odrediti iznos koji se odnosi na radove na izgradnji žičare i iznos koji se odnosi na izgradnju sistema vještačkog osnježavanja.

 

Ponuđač je na stranama 49. i 50. ponude dostavio Obrazac za podatke o licencama i običnu kopiju licence broj UPI/03-23-2-25/19 izdatu od Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Dostavljeni dokazi nisu u skladu sa tačkom 16. Tenderske dokumentacije kojom je predviđeno: " U svrhu dokazivanja tehničke i profesionalne sposobnosti, ponuđač je dužan dokazati da ispunjava sljedeće minimalne uslove: 2. Licenca za građenje/izvođenje radova (faza visokogradnje, elektro faza-instalacija jake struje, mašinska faza- mašinska postrojenja i metalne konstrukcije u građevinarstvu) na objektima koju građevinsku dozvolu izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje građevinarstvo i ekologiju. 3.) Licenca za izradu/ reviziju tehničke dokumentacije (arhitektonska faza, konstruktivna faza elektro faza-instalacija jake struje, mašinska faza- mašinska postrojenja i metalne konstrukcije u građevinarstvu) na objektima koju građevinsku dozvolu izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje građevinarstvo i ekologiju." Ponuđač nije dostavio licence kako je traženo tenderskom dokumentacijom. Licenca sa izradu/reviziju tehničke dokumentacije nije dostavljena, dok licenca za građenje odnosno izvođenje građevinskih radova se ne odnosi na faze propisane tenderskom dokumentacijom i nije izdata od Ministarstva za prostorno uređenje građevinarstvo i ekologiju.

 

Na strani 46. ponude ponuđač je dostavio izjavu o garantnom roku koja nije popunjena (nisu ispunjene stavke iz kojih se može utvrditi koji garantni rok ponuđač nudi za radove i isporučenu robu/dobra).

 

Ponuđač nije dostavio original obavezujuće Pismo o namjerama banke da će banka Investitoru izdati bankarsku garanciju za otklanjanje grešaka u garantnom roku. Tačkom 35. Tenderske dokumentacije predviđeno je: "U ponudi ponuđač dostavlja original obavezujuće Pismo o namjerama banke da će banka Investitoru izdati bankarsku garanciju za otklanjanje grešaka u garantnom roku za Investitora sa klauzulama: neopoziva, bezuslovna, naplativa na prvi poziv i bez prava na prigovor, u visini od 10% od ukupne vrijednosti ugovora bez PDV koja glasi na Investitora."

 

Ponuđač nije dostavio idejno rješenje šestosjedne žičare. Tačkom 18. Tenderske dokumentacije predviđeno je "U sklopu ponude dostaviti idejno rješenje šestosjedne žičare sa rasporedom stubnih mjesta, polaznih, izlaznih stanida i kablovskih trasa, ucrtano na situacionom planu i podužnom profilu, u analognom i digitalnom formatu."

 

Ponuđač nije dostavio tehničku specifikaciju sa katalozima i izgledima kako je predviđeno tačkom 18. Tenderske dokumentacije Sadržaj ponude kojom je predviđeno: "Ponuda mora da sadrži najmanje:

 

24. Tehničku specifikaciju opreme, radova i usluga za žičaru sa katalozima i izgledima."

 

Ponuđač nije dostavio izjavu distributera i oznaku i tehnički list za server koji nude. Кako je previđeno Tenderskom dokumentacijom tačka 3.4 tehničke specifikacije koja glasi: "Uz ponuđeni artikal potrebno navesti oznaku i tehnički list u kom se jasno vidi da ponuđeni artikal zadovoljava tražene tehničke karakteristike... Za učešće na tenderu potrebno je dostaviti izjavu od ovlaštenog distributera za teritoriju BiH kojom se potvrđuje da je ponuđena opreme nova i ne korištena sa obezbijeđenim servisom na teritoriji BiH no tenderskim zahtjevima."

 

Imajući u vidu navedeno i preporuku Кomisije da se grupi ponuđača "Leitner" AG/SpA, "Кaldera Sotrapu" doo, JNU "Institut za zaštitu i ekologiju PC", "Stam Petrović" doo, "Profil isolation" doo, ,,Gradex" doo, "Routing" doo, „Strucon" doo dodjeli ugovor za predmetnu nabavku, odlučeno je kao u dispozitivu odluke.

 

Uvidom u predmetnu dokumentaciju utvrđeno je da su članovi grupe ponuđača"1,ekpeg" AG/SpA, "Кaldera Sotrapu" doo, JNU "Institut za zaštitu i ekologiju PC", "Stam Petrović" doo, "Profil isolation" doo, ,,Gradex" doo, "Routing" doo, „Strucon" doo dostavili dokaze iz člana 45. Zakona o javnim nabavkama i da iste nisu dužni ponovo dostavljati.

 

Pouka o pravnom lijeku:

 

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba КRŽ putem Ugovornog organu u pisanoj formi u roku od 10 dana od dana prijema na adresu: A.D. OC "Jahorina" Pale, Jahorina bb, 71423 Jahorina.

 

Dostavljeno:

 

-"MGBH" doo, Lužansko polje br. 7, 71210 Ilidža

 

-Grupa ponuđača "Leitner" AG/SpA, "Кaldera Sotrapu" doo, JNU "Institut za zaštitu i ekologiju PC", "Stam Petrović" doo, "Profil isolation" doo, ,,Gradex" doo, "Routing" doo, „Strucon" doo

 

www.ocjahorina.com ;

 

-a/a.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: