Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 23.02.2023. 11:55

Usluge izrade urbanističko-tehničkih uslova i idejnog projekta šetališta uz Vrbas, od Alibabe prema plaži u Srpskim Toplicama (staza, rasvjeta, mobilijar)

Izvor: Akta.ba, 21.02.2023.

Republika Srpska

Grad Banja Luka

Gradonačelnik

Trg srpskih vladara 1, Banja Luka

Broj: 11-G-603/22

Dana, 21.02.2023.

 

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama (Službeni glasnik BiH br. 39/14 i 59/22) i člana 14. Pravilnika o javnim nabavkama Gradske uprave Grada Banja Luka (Službeni glasnik Grada Banja Luka br. 34/19, 23/21 i 42/21), Gradonačelnik Banjaluke donosi sljedeću

 

O D L U K U

    I

Prihvata se prijedlog Komisije za javnu nabavku „Izrada urbanističko-tehničkih uslova i idejnog projekta šetališta uz Vrbas, od Alibabe prema plaži u Srpskim Toplicama (staza, rasvjeta, mobilijer)" broj javne nabavke 15-404-709/22.

    II

Utvrđuje se da su ponude ponuđača ,„ Unis institut" d.o.o. Pale, Istočno Sarajevo, „Routing" d.o.o. Banja Luka, „Radis" d.o.o. Istočno Novo Sarajevo i Institut za građevinarstvo „IG" d.o.o. Banja Luka prihvatljive za ugovorni organ.

    III

Institut za građevinarstvo „IG" d.o.o. Banja Luka bira se kao najpovoljniji ponuđač za nabavku broj 15-404-709/22, jer je ponudio najnižu cijenu u iznosu od 4.680,02 KM sa PDV-om.

    IV

Ugovorni organ zaključiće ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, pod uslovima utvrđenim u tenderskoj dokumentaciji. Prije zaključenja ugovora, najpovoljniji ponuđač iz tačke III ove odluke je dužan, u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o izboru, ugovornom organu dostaviti dokumente kojima dokazuje svoju ličnu sposobnost. Ovi dokumenti su navedeni u članu 45. stav (2) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH" broj 39/14). Najpovoljniji ponuđač je dužan dostaviti originale ili ovjerene fotokopije navedenih dokumenata, s tim što ovi dokumenti ne smiju biti stariji od tri mjeseca računajući od dana podnošenja ponude. Najpovoljniji ponuđač je, takođe, dužan dostaviti važeću licencu za izradu strateških ili sprovedbenih dokumenata prostornog uređenja, izdatu od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i važeću licencu za izradu tehničke dokumentacije za objekte za koje građevinsku dozvolu izdaje organ jedinice lokalne samouprave i to faza niskogradnje, hidrotehnička faza, dijela elektro faze - instalacije jake struje i elektroenergetskih postrojenja, arhitektonska i konstruktivna faza, izdatu od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, u traženom roku.

 

O b r a z l o ž e nj e

Komisija za predmetnu javnu nabavku, provela je otvoreni postupak javne nabavke, broj 15-404-709/22. Obavještenje o nabavci je objavljeno na portalu javnih nabavki dana 17.01.2023. godine pod brojem 320-1-2-21-3-34/23. Obavještenje o nabavci je objavljeno u „Službenom glasniku BiH" broj 5/23 dana 20.01.2023. godine. Procijenjena vrijednost javne nabavke navedena u zahtjevu za javnu nabavku Odjeljenja za komunalne poslove iznosi 5.500,00 KM. Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je najniža cijena.

 

Tenderskom dokumentacijom je traženo da ponuđači dostave sljedeće dokaze:

a)         popunjen obrazac za ponudu - naziv i sjedište ponuđača, a za grupu ponuđača podatke o svakom članu grupe ponuđača, kao i jasno određenje člana grupe koji je ovlašćeni predstavnik grupe ponuđača za učešće u postupku javne nabavke, za komunikaciju i za zaključivanje ugovora,

b)         izjava o ispunjenosti uslova iz člana 45. stav (1) tač. a) do d) ZJN-a (potpisana od strane lica ovlaštenog za zastupanje ponuđača i ovjerena od strane nadležnog organa - gradski/opštinski organ uprave ili notar),

v)         dokazi predviđeni članom 46. ZJN-a (izvod iz sudskog registra ili rješenje o registraciji),

g)         dokaz tehničke i profesionalne sposobnosti (spisak izvršenih ugovora i potvrda naručioca posla),

d)         potpisan i ovjeren primjerak izjave u vezi člana 52. stav (2) ZJN-a (potpisana od strane lica ovlaštenog za zastupanje ponuđača i ovjerena od strane nadležnog organa - gradski/opštinski organ uprave ili notar),

đ) popunjen, potpisan i ovjeren pečatom ponuđača obrazac za cijenu ponude (specifikacija usluga),

e)         potpisan i ovjeren pečatom ponuđača nacrt ugovora,

ž)         potpisane i ovjerene pečatom ponuđača smjernice,

z)         datum ponude, potpis i pečat ovlaštenog lica ponuđača,

i)          spisak povjerljivih informacija, j) popis dokumenata uz ponudu,

k) punomoć za lice koje popunjava gore navedene izjave, ukoliko to lice nije ovlašteno za zastupanje ponuđača,

l) potpisane i ovjerene pečatom ponuđača izjave o pribavljanju i dostavljanju licenci (aneksi u prilogu)

 

Dana 06.02.2023. god. u 11:40 časova Komisija je izvršila otvaranje ponuda i tom prilikom konstatovala da su stigle ponude sljedećih ponuđača:

        1. ,„ Unis institut" d.o.o. Pale, Istočno Sarajevo, ukupna cijena ponude

            5.031,00 KM sa PDV-om,

        2. „Routing”d.o.o. Banja Luka, ukupna cijena ponude         

            5.148,00 KM sa PDV-om,

        3. „Radis" d.o.o. Istočno Novo Sarajevo, ukupna cijena ponude      

            5.159,70 KM sa PDV-om,

        4. Institut za građevinarstvo „IG" d.o.o. Banja Luka, ukupna cijena ponude

            4.680,02 KM sa PDV-om.

 

Komisija konstatuje da su sve dostavljene ponude prihvatljive za ugovorni organ. Stručni član Komisije je izvršio računsku kontrolu dostavljenih ponuda i konstatovao da nije uočena računska greška.

 

S obzirom da je tenderskom dokumentacijom, kao kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača utvrđena najniža cijena, Komisija je ocijenila da je ponuđač Institut za građevinarstvo „IG" d.o.o. Banja Luka ponudio najnižu cijenu u iznosu od 4.680,02 KM sa PDV-om, te je valjalo prihvatiti prijedlog Komisije i odlučiti kao u dispozitivu.

 

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba u pisanoj formi Kancelariji za razmatranje žalbi, Filijala Banjaluka, putem Gradonačelnika - Odsjeka za javne nabavke u roku od 10 dana od dana prijema obavještenja o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Žalba se podnosi u 3 primjerka, direktno na protokol ugovornog organa u kancelariju 14 Gradske uprave Grada Banjaluka ili preporučenom pošiljkom.

 

G R A D O N A Č E L N I K

Draško Stanivuković

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: