Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.02.2018. 16:23

Izgradnja carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa

Izvor: Akta.ba, 21.02.2018.

BOSNA I HERCEGOVINA

Federacija Bosne i Hercegovine

TUZLANSKI KANTON

JP "Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o.

Broj:01/I-1567- 9/17

G.Dubrave, 21.12.2017.godine

 

Na osnovu člana 69. stav 1. tačka a) i članom 70. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine (Službeni glasnik Bosne i Hercegovine broj: 39/14) te prijedloga Komisije za provođenje postupka za nabavku radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o. broj: 01/1-1567-8/17 od 21.12.2017.godine, u ime uprave Direktor JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o., donos i:

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

I

Ponuda ponuđača GD „KONSTRUKCIJE" d.o.o. iz Mostara, proglašava se najpovoljnijom, te se imenovanom ponuđaču dodjeljuje ugovor za nabavku radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o.

 

II

Ugovorni organ će istovremeno uz ovu odluku obavijestiti sve učesnike postupka nabavke o rezultatima analize pristiglih ponuda u ovom postupku nabavke u skladu sa članom 71. Zakona o javnim nabavkama BiH.

 

III

Po pravosnažnosti ove odluke, ugovorni organ će pozvati izabranog ponuđača radi zaključenja ugovora kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze vezane za predmetnu nabavku shodno zahtjevima-uslovima ugovornog organa navedenim u tenderskoj dokumentaciji i zakonskim propisima koji regulišu postupke ugovaranja.

 

Obrazloženje

Ugovorni organ je na osnovu Odluke o pokretanju postupka javne nabavke radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o., (broj javne nabavke 527-1-3-211-3-24/17 objavljeno u Službenom glasniku BiH broj: 81/17), provedeo otvoreni (ponovljeni) postupak prikupljanja ponuda za nabavku radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o.

 

Rok za dostavljanje ponuda bio je 29.11.2017.godine do 09:00 sati. Javno otvaranje ponuda izvršeno je u 09:30 časova dana 29.11.2017.godine što je konstatovano zapisnikom sa otvaranja ponuda broj: 01/1-1567-7/17 od 29.11.2017.godine.

Ukupno procijenjena vrijednost nabavke je 337.000,00 KM bez PDV-a.

Zapisnik sa otvaranja ponuda dostavljen je ponuđačima u skladu sa zakonskim i  podzakonskim aktima.

Nakon izvršenog otvaranja ponuda, komisija je pristupila analizi dokumentacije priložene uz ponude u smislu provjere njihove validnosti obzirom na iskazane zahtjeve ugovornog organa u tenderskoj dokumentaciji, odnosno vrednovanju ponuda a u skladu sa procedurama i pravilima utvrđenim tenderskom dokumentacijom i Zakonom o javnim nabavkama BiH, odnosno pripadajućim podzakonskim aktima.

Kriterij za dodjelu ugovora je EKONOMSKI NAJPOVOLJNIJA PONUDA.

Ugovor se dodjeljuje kvalifikovanom ponuđaču koji je dostavio najbolje ocijenjenuprihvatljivu ponudu.

 

Ponuda se ocjenjuje na osnovu slijedećih podkriterija:

 

1.         Cijena - čija je vrijednost 70%

2.         Rok izvođenja radova 20 %

3.         Garancija - čija je vrijednost 10 %

 

Ugovor se dodjeljuje dobavljaču koji je dobio najveći ukupan broj bodova, a maksimalan broj bodova je 100. U slučaju istog broja bodova kod dva ili više ponuđača, ugovor se dodjeljuje ponuđaču koji ima nižu cijenu. Bodovi se dodjeljuju u skladu sa slijedećom formulom: U = C + R + G Pri čemu je:

 

U - ukupan broj bodova

C - broj bodova koje je dobio ponuđač za ponuđenu cijenu R - ukupan broj bodova koje je dobio ponuđač za ponuđeni rok izvođenja radova G - broj bodova koje je dobio ponuđač za ponuđenu granciju

 

1.         Cijena

 

Za ovaj kriterij ponuđač može dobiti najviše (70) bodova. Kao kriterij koristi se visina ukupne vrijednosti ponude. Ponuda, koja u usporedbi s ostalim ponudama nudi najnižu ukupnu cijenu bez PDV-a dobiva najviše bodova (70). Drugi ponuđači će stoga dobiti manji broj bodova, u skladu sa slijedećom formulom: C = (CI / Ct) X 70 Pri čemu je:

 

C - broj bodova koji je dodijeljen ponuđaču za ponuđenu cijenu

 

Cl - najniža ponuđena cijena

 

Ct - ponuđena cijena u ponudi koja se ocjenjuje

 

70 - broj bodova koji je dodijeljen ponuđaču koji je ponudio najnižu cijenu

 

2.         Rok izvođenja radova

 

Rok izvođenja radova, čija je vrijednost 20 % , odnosno 20 bodova Bodovi se dodjeljuju u skladu sa slijedećom formulom: R = (P/Nrx20) Pri čemu je:

 

R - broj bodova koji je dodijeljen ponuđaču za ponuđeni rok izvođenja radova

 

P - ponuđeni najkraći rok izvođenja radova

 

Nr - rok izvođenja radova u ponudi koja se ocjenjuje

 

20 - broj bodova koji je dodijeljen ponuđaču koji je ponudio najkraći rok izvođenja radova

 

3.         Garancija

 

Ugovorni organ odredio je minimalni garantni rok u trajanju od 36 mjeseci. Maksimalni broj bodova dodjelit će se onom ponuđaču koji je ponudio najduži garantni rok s tim da minimalni garantni rok mora biti 36 mjeseci. Maksimalni broj bodova je (10).

 

Drugi ponuđači će osvojiti manji broj bodova srazmjerno dužini garantnog roka kojeg su ponudili a formula za izračunavanje broja bodova za ovaj kriterij je: G = (Gt / Gl) x 10 Pri čemu je: G - broj bodova za predmetnog ponuđača Gt - garantni rok za predmetnog ponuđača G1 - najduži ponuđeni garantni rok

 

10 - broj bodova koje je dodijeljen ponuđaču koji je ponudi najduži garantni rok

 

II. Shodno navedenom zapisniku sa otvaranja ponuda, Komisija konstatuje da se za nabavku radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o. prijavilo ukupno 2 ponuđača kako slijedi:

 

1.         Ponuđač „TOM CAT" d.o.o. Tuzla - čija cijena ponude sa uračunatim popustom iznosi 328.750,24 KM bez PDV-a, rok izvođenja radova 55 dana od dana uvođenja u posao, garancija 42 mjeseca;

 

2.         Ponuđač ,,GD KONSTRUKCIJE" d.o.o. Mostar - čija cijena ponude sa uračunatim popustom iznosi 330.032,64 KM bez PDV-a, rok izvođenja radova 60 dana od dana uvođenja u posao, garancija 36 mjeseci.

 

Dana 20.12.2017.godine Komisija se ponovno sastala i nastavila sa analizom pristiglih ponuda te je konstatovala da je uvidom u priloženu dokumentaciju i suštinskom provjerom sadržaja i validnosti dokumentacije, utvrđeno da ponuda ponuđača ,,GD KONSTRUKCIJE" d.o.o. Mostar ispunjava formalno pravne, ekonomske i tehničke uslove odnosno zahtjeve ugovornog organa utvrđene u tenderskoj dokumentaciji.

 

Ponuđači su u skladu sa članom 47. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH" broj: 39/14) bili dužni dokazati solventnost u posljednih šest mjeseci od dana predaje ponude, te su bili dužni uz ponudu dostaviti običnu kopiju potvrde izdate od strane od banke (ukoliko ponuđač posluje putem više banaka onda je dužan dostaviti potvrde od svih banaka kod kojih imaju račune) a kojom dokazuju da su solventni u posljednjih šest mjeseci računajući unazad od krajnjeg roka za dostavljanje ponuda, odnosno mjeseca u kojem isti dospijeva.

 

Kao dokaz o listi računa koje ponuđači posjeduju kao pravna lica, ponuđači su dužni dostaviti običnu kopiju izvještaja o svim računima koje posjeduju kao pravno lice, koji izdaje Centralna banka BiH ili od Centralne banke BiH ovlaštena banka da vrši distribuciju podataka pravnih osoba iz Jedinstvenog registra transakcijskih računa, ne stariji od 30 dana računajući od krajnjeg roka za dostavljanje ponude.

 

Ponuđač „TOM CAT" d.o.o. dostavio je Izvještaj o računima pravne osobe izdat od Centralne banke BiH dana 14.11.2017.godine u kojemu se nedvojbeno vidi da ponuđač ima aktivne račune kod banaka kako slijedi:

 

-           NLB Banka d.d. Tuzla,

 

-           ADDIKO Bank d.d.d Sarajevo,

 

PROCREDIT Bank d.d., ali je dostavio potvrde pomenutih banaka koje su izdate dana 03.08.2017.godine i u kojima je naznačeno da ponuđač „TOM CAT" d.o.o. Tuzla nije bio blokiran u poslednjih šest mjeseci.

 

Slijedom navedenog ponuđač „TOM CAT" d.o.o. Tuzla ne ispunjava formalno pravne, odnosno kvalifikacione usluve ugovornog organa utvrđene u tenderskoj dokumentaciji i ne može biti predmet daljnjeg vrednovanja.

 

Temeljem navedenog činjeničnog stanja Komisija za provedbu postupka za nabavku radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o. konstatovala je da postoje uslovi za izbor najpovoljnijeg ponuđača i dodjelu ugovora u skladu sa članom 64. stav 1. tačka a), članom 69. stav 1. tačka a) i članom 70. Zakona o javnim nabavkama BiH.

 

Na osnovu ovog prijedloga Komisije, ovlašteni organ ugovornog organa donio je odluku kao u dispozitivu.

 

PRAVNA POUKA: Žalba se može izjaviti u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove Odluke. Žalba se izjavljuje ugovornom organu u pisanoj formi direktno ili preporučeno poštanskom pošiljkom.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: