Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.05.2021. 12:59

Javni poziv za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje radi poboljšanja socio-ekonomske situacije i uslova života u Bosni i Hercegovini - Projekat LEP II

Izvor: Akta.ba, 17.05.2021.

Projekat LEP II, koji finansira Evropska unija, objavio je danas Javni poziv za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje radi poboljšanja socio-ekonomske situacije i uslova života u Bosni i Hercegovini. Realizacijom projekta omogućiti će se povećanje udjela lokalnih zajednica sa djelotvornim partnerskim mehanizmima koji doprinose formalnom zapošljavanju i osigurati kreiranje i sprovedba programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada. 

 

Ukupan indikativni iznos podrške koji je na raspolaganju u okviru ovog poziva je 3.2 miliona eura i raspodijeliti će se na minimalno 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje. Iznosi grant sredstava se kreću od 120.000 eura minimalno do 160.000 eura maksimalno, s napomenom da podnosioci projekata moraju osigurati sufinansiranje iz vlastitih sredstava u iznosu od najmanje 10% ukupne vrijednosti projekta. 

 

Lokalne zajednice u BiH se susreću sa specifičnim izazovima u zapošljavanju. Pristup koji je do sada promovirao LEP projekat a koji se odnosi na osnaživanje saradnje općina, službi za zapošljavanje, poslodavaca, obrazovnih institucija i nevladinih organizacija putem lokalnih partnerstava za zapošljavanje pokazao se kao uspješan u rješavanju problema nezaposlenosti u BiH. U okviru prethodne faze ovog projekta (period 2016-2019), koju je finansirala Evropska unija sa 4 miliona eura, lokalna partnerstava za zapošljavanje su unaprijedili kvalifikacije 1584 nezaposlene osobe, formalno zaposlili 517 osoba, razvili 38 servisa za aktivne tražioce posla i kreirali 19 inovativnih modula za obrazovanje odraslih. 

 

Ovaj Poziv usmjeren je svim akterima na tržištu rada koji namjeravaju formirati partnerstva na lokalnom nivou, ali i već postojećim partnerstvima za zapošljavanje u BiH. Krajnji korisnici svih projekata su nezaposlene osobe koje su registrovane u evidencijama službi za zapošljavanje. 

 

Poziv, kao i sva popratna dokumentacija, se nalaze ovdje.

 

Rok za dostavu konceptualnih prijedloga je 30. juni 2021. godine do 17.00 sati. 

 

LEP II projekat finansira Evropska unija u iznosu od 4 miliona eura i ima za cilj pružanje podrške uspostavljanju Lokalnih partnerstava u Bosni i Hercegovini. Projekt implementira Međunarodna organizacija rada. Za više informacija, posjetite www.partnerstvo.ba.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: