Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 01.12.2022. 14:47

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji - 3. ciklus

Izvor: Akta.ba, 29.11.2022.

OTVOREN 3. CIKLUS PRIJAVA

NA JAVNI POZIV ZA MJERU PODRŠKE UVOĐENJU STANDARDA I CERTIFIKACIJI U POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOJ PROIZVODNJI 

 

 29. studenoga 2022.

Obavještavaju se svi zainteresirani da je otvoren treći ciklus za prijave na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji.

Za razliku od prethodnih javnih poziva za uvođenje standarda i certifikaciju u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji u ovom javnom pozivu udruženja su prihvatljiv podnositelj prijave samo u slučaju ako se projektni prijedlog odnosi na uvođenje oznake geografskog porijekla i to:

  • Zaštićena oznaka porijekla (ZOP),
  • Zaštićena oznaka geografskog porijekla (ZOGP),
  • Garantirano tradicionalni specijalitet (GTS)

Ukupna raspoloživa sredstva za podršku uvođenja standarda/sustava kontrole kvalitete i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji (za sve cikluse/javne pozive) iznose do 1.000.000,00 KM.

Na ovaj javni poziv moći će se prijaviti:

  • • mikro, mala i srednja poduzeća i koja se bave proizvodnjom, preradom ili proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda za ljudsku ishranu,
    • obrti/poduzetnici i udruženja koja se bave proizvodnjom, preradom ili proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda za ljudsku ishranu,
    • udruženja koja okupljaju isključivo proizvođače/prerađivače poljoprivrednih proizvoda za ljudsku ishranu. (Udruženja su prihvatljiv podnositelj prijave samo u slučaju ako se projektni prijedlog odnosi na uvođenje oznake geografskog porijekla (ZOP, ZOGP,GTS)).

    Za podršku uvođenju standarda i certifikaciju u poljoprivredno-prehrambenu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se isključivo odnose na uvođenje standarda i certifikaciju za procese i/ili proizvode koji su namijenjeni ljudskoj prehrani.

Prijava se podnosi putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba.

Instrukcije za korištenje online platforme možete pronaći na: https://javnipoziv.undp.ba. Prijave se mogu podnijeti putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba od 07. prosinca 2022. godine dok je krajnji rok 30. prosinca 2022. godine do 15:00 sati. Prijave podnesene kroz druge kanale (pošta ili e-mail) se neće uzeti u razmatranje. Dokumentacija za prijavnu na javni poziv dostupna je putem sljedećeg linka.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: