Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 29.05.2023. 09:47

Javni poziv za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz potporu ulaganja u dodatnu ponudu turističko ugostiteljskih objekata vrste smještajni objekti-kuće za odmor za sufinanciranje izgradnje isključivo novih bazena na području Županije Zapadnohercegovacke za 2023. godinu

Izvor: Večernji List, 29.05.2023.

Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovacke, temeljem članka 10. Odluke o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za poticanje razvoja gospodarstva Županije Zapadnohercegovacke" utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovacke za 2023. godinu („Narodne novine Županije Zapadnohercegovacke", broj: 15/23), objavljuje:

 

JAVNI POZIV

za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz potporu ulaganja u dodatnu ponudu turističko ugostiteljskih objekata vrste smještajni objekti-kuće za odmor za sufi-nanciranje izgradnje isključivo novih bazena na području Županije Zapadnohercegovacke za 2023. godinu

 

PREDMET POZIVA

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za dodjelu poticajnih financijskih sredstava, osiguranih Proračunom Županije Zapadnohercegovacke za 2023. godinu, namijenjenih za poticaj razvoja gospodarstva Županije Zapadnohercegovacke, a sukladno članku 4. točke b) Odluke o donošenju Programa utroška sredstava ""Jekući prijenosi za poticanje razvoja gospodarstva Županije Zapadnohercegovacke" utvrđenih Proračunom Županije Zapadno-hercegovacke za 2023. godinu („Narodne novine Županije Zapadnohercegovacke", broj: 15/23) (u daljnjem tekstu: Odluka).

 

NAMJENA I VISINA SREDSTAVA ZA POTICAJ

Dodijelit će se poticajna financijska sredstva za podizanje konkurentnosti turističkog gospo-darstva kroz potporu ulaganjima u povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude turis-tičko-ugostiteljskih objekata za izgradnju isključivo novih bazena, u svrhu razvoja Županije Zapadnohercegovacke kao atraktivne destinacije za ruralni i aktivni turizam. Visina poticajnih financijskih sredstava po ovoj namjeni iznosi 230.000,00 KM. Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovacke će vrijednost projektne dokumentacije planiranog zahvata koja se odnosi na unutarnje i vanjske bazene subvencionirat sa do 50% od ukupnog iznosa projektne investicije. Maksimalan iznos po prijavljenom projektu je do 20.000,00 KM.

 

KORISNICI POTICAJA/PRAVO SUDJELOVANJA

Pravo prijave po ovom Javnom pozivu imaju subjekti malog gospodarstva pravne i fizičke osobe - obrti, OPG - obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ ili turističke usluge i fizičke osobe registrirane prema odredbama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj („Narodne novine Županije Zapadnoherce-govacke", broj: 12/09,12/11 i 10/17), Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu („Službene novine Federacije BiH", broj: 35/10) kao i Pravilnika o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji drugih vrsta ugostiteljskih objekata za smještaj iz skupine „kampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj" („Službene novine Federacije BiH", broj: 68/10), vrste smještajni objekti-kuće za odmor, koji se nalaze na području Županije Zapadnohercegovacke, a već su registrirali svoje objekte do dana podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava po ovom programu u svrhu turističko-ugostiteljske djelatnosti. Cjelokupni tekst Javnog poziva s uvjetima, kriterijima i potrebnom dokumentacijom objavljen je na službenoj web stranici Ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegova www.mg-zzh.com .

Sve dodatne informacije su dostupne na telefon broj: 039/682-162 od 12-14 sati, te na e-mail adresi: info@mg-zzh.com .

Javni poziv biti će otvoren 60 dana od dana objave u Večernjem listu i na web stranici ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegovacke.

 

Broj: 05-04-14-1041/23

Posušje, 29.05.2023. godine

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: