Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.05.2023. 10:58

Prodaja službenog motornog vozila BMW 530 XDRIVE G5L

Izvor: Akta.ba, 05.05.2023.

Broj: 03-16-1-1999-2/23

Sarajevo, 03.05.2023.godine

 

Na temelju čl. od 1. do 6. Odluke o prodaji službenih motornih vozila, broj: 03-16-1-1999/23 od 20.04.2023. godine, članka 2. Odluke o imenovanju članova Povjerenstva za prodaju službenih motornih vozila, broj: 03-16-1-1999-1/23 od 27.04.2023. godine, Instrukcije o načinu i pravilima sprovođenja javnog nadmetanja - licitacije za prodaju motornih vozila proračunskih krisnika - institucija Bosne i Hercegovine, broj: 08-02-2-9207/16 od 31.10.2016. godine i Instrukcije o izmjeni i dopuni Instrukcije o načinu sprovođenja javnog nadmetanja - licitacije za prodaju motornih vozila proračunskih korisnika - institucija Bosne i Hercegovine, broj: 08-02-2-46961/20 od 7.7.2020. godine, Povjerenstvo za prodaju službenih motornih vozila, objavljuje:

 

JAVNI OGLAS

ZA PRODAJU SLUŽBENOG MOTORNOG VOZILA PUTEM JAVNOG

NADMETANJA - LICITACIJE

 

1. PREDMET JAVNOG OGLASA

1.1. Predmet javnog oglasa je prodaja službenog motornog vozila Parlamentarne skupštine BiH i to:

- BMW 530 XDRIVE. Sa sljedećim karakteristikama:

LOT broj 1 - BMW 530 XDRIVE

1.

Vrsta vozila:

Putničko

2.

Marka vozila:

BMW

3.

Model/tip:

530 XDRIVE G5L

4.

Broj vrata:

4

5.

Zapremina:

2993

6.

Registarska oznaka:

odjavljen

7.

Broj motora:

65316310

8.

Broj šasije:

WBA31AHO3MCG38896

9.

Snaga motora u KW :

210

10.

Godina proizvodnje:

2021

11.

Pređeno kilometara:

98000

12.

Istek registracije:

Odjavljen

13.

Boja vozila:

Crna

14.

Stanje vozila:

Nije u voznom stanju

15.

Početna vrijednost u KM:

17.770,00

 

2. KRITERIJI ZA PRODAJU

2.1.Prodaja vozila se provodi metodom javnog nadmetanja putem zatvorenih pisanih ponuda. Vozilo se prodaje po principu "viđeno - kupljeno", što znači da kupac nema mogućnost naknadnih prigovora i reklamacije prodavatelju po pitanju kvalitete, stanja, funkcionalnosti, izgleda, skrivenih ili drugih mogućih nedostataka motornog vozila.

2.2.Kriterij izbora najboljeg ponuđača je najviša ponuđena cijena za navedeno motorno vozilo koja ne može biti niža od početne prodajne cijene/vrijednosti vozila.

 

3.PRAVO SUDJELOVANJA/UČEŠĆA

3.1.Pravo sudjelovanja u postupku javnog nadmetanja - licitacije imaju sve pravne i fizičke osobe koje prije utvrđenog roka za licitaciju izvrše uplatu pologa/depozita u vrijednosti od 10 % od vrijednosti LOT-a za koji se pijavljuje.

3.2.Uplata pologa/depozita vrši se u gotovini u Sektoru za financije (blagajna) Parlamentarne skupštine BiH, Trg BiH broj 1, Sarajevo, ured broj 133 na prvom katu, 15.05.2023.godine u vremenu od 9:00 do 12:00 sati.

3.3.Novčani iznos uplaćen na ime pologa/depozita bit će vraćen onim ponuđačima koji ne budu izabrani na javnom nadmetanju na blagajni Parlamentarne skupštine BiH (gdje je depozit i uplaćen) jedan sat nakon završetka javnog nadmetanja - licitacije uz predočenje dokaza o uplati pologa/depozita.

3.4.Pravo sudjelovanja u postupku javnog nadmetanja - licitacije nemaju zaposleni u Parlamentarnoj skupštini BiH kao ni članovi njihove uže obitelji.

 

4.PREGLED VOZILA

4.1. BMW 530 - se nalazi u krugu AC TOMIĆ , Trive Amelice 1b, Banja Luka, gdje je i održavano. Isto se može pogledati uz dogovor sa osobljem AC TOMIĆ.

 

5.SADRŽAJ PONUDE

5.1. Ponuda mora sadržavati:

-Za fizičke osobe - popunjen i potpisan Obrazac za cijenu ponude, broj tekućeg računa, ovjerenu kopiju identifikacijskog dokumenta, kopiju dokaza o uplati pologa/depozita.

-Za pravne osobe - popunjen, potpisan i pečatom ponuđača ovjeren Obrazac za cijenu ponude, ovjerenu kopiju izvoda iz sudskog registra - ne stariju od tri mjeseca od roka za predaju ponude, kopiju potvrde o poreskoj registraciji (IB), kopija dokaza u uplati pologa/depozita, broj poslovnog računa.

5.2. Ponuđena cijena treba biti iskazana u konvertibilnim markama (KM) i u cijelim brojevima, bez decimala. Cijena ponude se dostavlja na Obrascu za cijenu ponude koji se nalazi u prilogu ovog oglasa.

 

6. DOSTAVLJANJE PONUDE

6.1.Pisane ponude po ovom javnom oglasu dostavljaju se u zatvorenim (neprovidnim) kovertama poštom ili izravno na protokol Parlamentarne skupštine BiH na kojima na poleđini treba pisati:

Parlamentarna skupština BiH, Trg Bosne i Hercegovine broj 1, 71 000 Sarajevo, s naznakom "NE OTVARATI - Ponuda po Javnom oglasu za prodaju službenog motornog vozila Parlamentarne skupštine BiH putem javnog nadmetanja - licitacije".

6.2. Krajnji rok za dostavu ponuda je 15.05.2023. godine do 12:00 sati. U obzir će biti uzete samo one ponude koje, bez obzira na način dostave (poštom ili osobno), budu zaprimljene na protokolu Parlamentarne skupštine BiH istog dana do 12:00 sati.

6.3.Sve ponude koje pristignu nakon navedenog roka, bez obzira na način dostavljanja, kao i ponude s iznosom nižim od naznačene početne cijene, neće biti razmatrane.

 

7. POSTUPAK JAVNOG NADMETANJA - LICITACIJE

7.1.Javno otvaranje ponuda će se održati u nazočnosti zainteresiranih ponuđača dana, 15.05. 2023. godine u Maloj dvorani/sali na I. katu Parlamentarne skupštine BiH sa početkom u 13:00 sati.

7.2.Otvaranju ponuda mogu nazočiti ponuđači, fizičke osobe lično ili po punomoćniku i osobe koje su ovlaštene da zastupaju pravnu osobu ili po punomoćniku za sudjelovanje u postupku javnog nadmetanja - licitacije uz predočenje punomoći odnosno ovlaštenja.

7.3.Ponude koje ne budu ispunjavale tražene zahtjeve iz Javnog oglasa kao i ponude sa cijenom nižom od početne cijene neće biti razmatrane.

7.4.Nakon otvaranja pravovremeno pristiglih ponuda, javno se priopćavaju ponuđene cijene te utvrđuje lista ponuđača koji su ponudili istu ili višu cijenu od utvrđene početne cijene, počevši od ponuđača s najvišom cijenom.

7.5.Ukoliko dva ili više ponuđača ponude istu cijenu, koja je ujedno i najviša cijena, pobjednikom javnog nadmetanja će biti proglašen ponuđač koji je ranije dostavio ponudu po datumu i vremenu prijamnog žiga pisarnice Parlamentarne skupštine BiH.

7.6.Ako se na Javni oglas javi samo jedan ponuđač čija je ponuđena cijena ista ili viša od početne cijene/vrijednosti vozila, isti se proglašava pobjednikom javnog nadmetanja.

7.7.Ukoliko se na Javni oglas za prodaju motornog vozila ne javi niti jedan zainteresirani ponuđač Parlamentarna skupština BiH će naknadno odlučiti o načinu prodaje vozila.

 

8. OBVEZE KUPCA - PONUĐAČA

8.1.Sa odabranim ponuđačem Parlamentarna skupština BiH zaključuje kupoprodajni ugovor u roku od 7 (sedam) dana od dana završetka postupka javnog nadmetanja - licitacije i istom će biti vraćen uplaćeni iznos pologa po predočenju dokaza od Ministarstva finansija i trezora BiH o uplati punog licenciranog iznosa za kupovinu motornog vozila.

8.2.Ako odabrani ponuđač ne pristupi sklapanju kupoprodajnog ugovora ili ako nakon zaključenja ugovora o kupoprodaji odustane od njegove realizacije, uplaćeni polog mu neće biti vraćen a Parlamentarna skupština BiH zadržava pravo dodijeliti ugovor prvom slijedećem ponuđaču s liste uspješnih ponuđača.

8.3.Odabrani ponuđač je dužan za kupljeno motorno vozilo uplatiti puni iznos kupoprodajne cijene u roku od 7 ( sedam ) dana od dana obostrano potpisanog ugovora, s naznakom svrhe uplate "Kupovina službenog motornog vozila Parlamentarne skupštine BiH" , na jedan od sljedećih depozitnih računa Ministarstva financija i trezora BiH:

Polja koja se odnose na uplatu sredstava moraju biti popunjena na slijedeći način:

-Broj poreznog obveznika: Treba sadržavati JMBG građanina ukoliko uplatu vrši fizička osoba ili trinastoznamenkasti ID broj pravne osobe, ukoliko uplatu vrši pravna osoba;

-Vrsta uplate: za svaku uplatu treba biti "0";

-Vrsta prihoda: 811114;

-Općina/opština: treba sadržavati šifru općine prebivališta - sjedišta uplatitelja;

-Porezno razdoblje/period: treba odgovarati datumu uplate;

-Proračunska / budžetska organizacij a: 0101001;

-Poziv na broj: 0000000000.

8.4.Po obavljenoj provjeri uplate kupoprodajne cijene na ime kupovine predmetnog motornog vozila, prodavatelj će telefonskim putem izvjestiti kupca o primitku sredstava na račun JRT-a, a kupac je dužan vozilo preuzeti u roku od 5 (pet) dana od dana prijema obavjesti o izvršenoj uplati, a koje se nalazi na parkingu AC TOMIĆ , Banja Luka.

8.5.Troškove poreza, prijenosa vlasništva, transporta kao i sve druge troškove snosi kupac.

8.6. Prodavatelj ne daje jamstvo/garanciju na stanje vozila, funkcionalnost, izgled, kvalitetu i/ili druge nedostatke.

 

9. DODATNE INFORMACIJE

9.1.Tekst ovog Javnog oglasa će biti objavljen na službenoj stranici Parlamentarne skupštine BiH (www.parlament.ba) dok će sažetak javnog oglasa biti objavljen u tri javna glasila - dnevne novine koje se distribuiraju na prostoru Bosne i Hercegovine. Obrazac za cijenu ponude se može preuzeti na navedenoj internetskoj stranici ili u Odjelu pisarnice Parlamentarne skupštine BiH, Trg BiH broj 1, 71 000 Sarajevo, ured broj 152 na prvom katu.

9.2.Za sve dodatne informacije, kontakt telefon 065/620-113. (Veljko Mastilo)

Povjerenstvo za prodaju službenih motornih vozila Parlamentarne skupštine BiH

 

Povjerenstvo za prodaju službenih motornih vozila

Parlamentarne skupštine BiH

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: