Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.08.2023. 10:06

Prodaja motornog vozila AUDI A6 QUATRO

Izvor: Akta.ba, 21.08.2023.

USTAVNI SUD BOSNE I HERCEGOVINE

 

Na osnovu Odluke o prodaji službenog vozila putem javne licitacije, sistemom zatvorenih ponuda, broj SU-08-824/23 od 17. avgusta 2023. godine, Komisija za provođenje postupka javnog nadmetanja- licitacije objavljuje:

 

JAVNO NADMETANJE-LICITACIJA

za prodaju službenog motornog vozila

 

I. PREDMET PRODAJE

Ustavni sud Bosne i Hercegovine putem javnog nadmetanja-licitacije prodaje službeno motorno vozilo (u daljnjem tekstu: vozilo) sljedećih karakteristika:

1.Marka i model vozila: AUDI A6 3.0 TDI QUATRO

2.Boja vozila: crna

3.Broj šasije: WAUZZZ4G9CN133577

4.Snaga/zapremina motora: 180 KW/2967 cm3

5.Godina proizvodnje: 2012.

6.Pređena kilometraža: 250 000 cca

7.Trajanje registracije: do 5.12.2023. godine

8.Stanje vozila: u voznom stanju/ispravno

9.Početna cijena:20.000,00 KM

 

II PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja-licitacije, sistemom zatvorenih ponuda, imaju sva pravna i fizička lica koja prije utvrđenog dana otvaranja ponuda uplate kauciju/depozit u iznosu od 10% početne vrijednosti vozila, odnosno iznos od 2.000 KM.

Utvrđeni iznos depozita/kaucije za učešće u postupku javnog nadmetanja-licitacije uplatiti na sljedeći način:

Primalac: Ministarstvo finansija i trezora BiH

Transakcijski račun broj: 0000030000000145

Poziv na broj: 37111

.Svrha uplate: j avno nadmetanje-licitacij a u Ustavnom sudu BiH Uplate se vrše zaključno sa 4. septembrom 2023. godine.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja-licitacije nemaju uposleni Ustavnog suda, kao ni članovi njihove uže porodice. 

 

III PREGLED VOZILA I DOSTAVLJANJE PONUDA

Vozilo koje je predmet javnog nadmetanja-licitacije prodaje se po principu „viđeno-kupljeno", bez naknadnih prigovora i žalbi koje se odnose na predmet prodaje.

Vozilo se može pogledati na parkingu ispred službenog ulaza u Ustavni sud Bosne i Hercegovine, u ulici Reisa Dž. Čauševića 6, Sarajevo, svaki radni dan od dana objave javnog poziva, u periodu od 10.00 do 14.00 sati, uz prethodnu telefonsku najavu kontakt osobi u Ustavnom sudu.

Kontakt osoba je Marko Abdulahagić, marko.abdulahagic@ustavnisud.ba broj telefona 033/561¬113.

Ponude se dostavljaju lično ili putem preporučene pošiljke, na popunjenom obrascu iz ovog oglasa u zatvorenoj koverti sa naznakom „NE OTVARAJ-Ponuda za javno nadmetanje- licitaciju", zajedno sa dokazom o uplati kaucije/depozita.

Ukoliko ponudu dostavlja fizičko lice, ponuda mora da sadrži: ime i prezime, ime jednog roditelja, adresu i broj telefona, broj tekućeg računa i ovjerenu kopiju identifikacijskog dokumenta, potpis i dokaz o uplati kaucije/depozita.

Ukoliko ponudu dostavlja pravno lice, ponuda mora da sadrži: naziv pravnog lica, adresu i broj telefona, ID broj pravnog lica, broj poslovnog računa, potpis ovlaštene osobe i pečat, ime lica ovlaštenog za zastupanje u postupku javnog nadmetanja-licitacije, rješenje o upisu u sudski registar (ne starije od tri mjeseca, ovjereno od strane nadležnog organa), i dokaz o uplati kaucije/depozita.

U slučaju ličnog dostavljanja, ponude se predaju u Pisarnici Ustavnog suda, svaki radni dan u periodu od 10.00 do 12.00 sati.

Kaucija se uplaćuje na račun Ministarstva finansija i trezora BiH koji je naznačen u ovom oglasu. Rok za prijem ponuda je 4. septembar 2023. godine do 16.00 sati.

Sve ponude koje pristignu nakon naznačenog roka, bez obzira kada su poslate, neće biti uzete u razmatranje.

Jedan ponuđač može dostaviti samo jednu ponudu.

 

IV TOK JAVNOG NADMETANJA - LICITACIJE

Javno otvaranje ponuda za prodaju vozila iz tačke I održat će se na adresi Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu, ulica Reisa Dž. Čauševića 6/III-Velika sala u utorak, 5. septembra 2023. godine, sa početkom u 12:00 sati.

Otvaranju ponuda mogu prisustvovati ponuđači-fizička lica koja su dostavila ponudu uz predočenje identifikacionog dokumenta, odnosno osobe ovlaštene u ime pravnog lica za učešće na javnom nadmetanju-licitaciji, uz pismeno ovlaštenje.

Komisija otvara prispjele ponude, čiji se sadržaj unosi u listu ponuđača koja sadrže: naziv ponuđača, redni broj ponude po prispjeću, vrsta vozila, ponuđeni iznos i prihvatljivost ponude.

Kriterij za vrednovanje ponuda je najviša ponuđena cijena.

Ako se na javno nadmetanje - licitaciju odazovu dva ili više ponuđača sa istom cijenom koja je ujedno i najviša cijena ponude, Komisija će pobjednikom proglasiti ponuđača koji je ranije dostavio ponudu po datumu i vremenu prijemnog štambilja u Pisarnici Ustavnog suda BiH.

Ako se na javno nadmetanje - licitaciju odazove samo jedan ponuđač i da ponudu na početnu vrijednost/cijenu vozila ili veći iznos, isti se proglašava pobjednikom licitacije.

Ponude koje ne budu pripremljene u skladu sa naprijed navedenim, ponude koje budu primljene u Ustavni sud nakon isteka naznačenog datuma i vremena, bez obzira kada su poslane, i ponude čija je ponuđena cijena za vozilo manja od utvrđene početne cijene, neće se uzeti u razmatranje.

 

V OBAVEZE KUPCA

Ponuđač čija je ponuda najpovoljnija, odnosno kupac, dužan je pristupiti zaključenju ugovora u roku od sedam (7) dana od dana prijema pozitivnog mišljenja Pravobranilaštva BiH na kupoprodajni ugovor. Kupac je dužan, u roku od 7 dana od dana potpisivanja ugovora, za kupljeno vozilo uplatiti cjelokupan ponuđeni iznos na sljedeći način:

-transakcijski račun broj: 0000030000000145

-poziv na broj: 37111

-primaoc: Ministarstvo finansija i trezora BiH - Ustavni sud Bosne i Hercegovine,

-svrha uplate: uplata za kupovinu motornog vozila AUDI A6 3.0 TDI QUATRO.

Nakon zaključenja ugovora, iznos uplaćenog depozita/kaucije će biti vraćen ponuđaču po dostavljenom dokazu o uplati cjelokupnog ponuđenog iznosa.

Vozilo se preuzima u viđenom stanju, po uplati ugovorne cijene i predočenja dokaza o izvršenoj uplati, sa parkinga Ustavnog suda u Sarajevu, zajedno sa pratećim dokumentima vozila, uz sačinjavanje zapisnika o primopredaji. Kupac će biti obaviješten o tačnoj lokaciji i vremenu primopredaje vozila.

Sve poreze, troškove prenosa vlasništva, transporta, preregistracije, osiguranja i ostale troškove u skladu sa zakonskim propisima snosi kupac.

 

VI DODATNE INFORMACIJE

Učesnicima u javnom nadmetanju - licitaciji čije ponude ne budu prihvaćene, uplaćeni iznos od 10% bit će vraćen po realizaciji ugovora o kupoprodaji vozila.

Ako kupac odustane od kupovine nakon što je njegova ponuda prihvaćena, odnosne ne pristupi sklapanju ugovora ili ukoliko nakon zaključenog ugovora kupac odustane od njegove realizacije, uplaćena kaucija /depozit od 10% mu se neće vratiti, a Ustavni sud BiH zadržava pravo dodijeliti ugovor prvom sljedećem ponuđaču sa liste uspješnih ponuđača.

Da bi javno nadmetanje - licitacija bila uspješna mora biti dostavljena najmanje jedna validna ponuda.

Ustavni sud zadržava pravo da, bez obrazloženog razloga, obustavi ili poništi prodaju službenih vozila u bilo kojoj fazi prodaje, sve do momenta uplate kupoprodajne cijene.

Za sve informacije kontakt osoba je Irena Bibanović, broj tel 033/561-120 radnim danom od 9.00 do 15.00.

Kraći tekst javnog poziva bit će objavljen u dnevnim novinama „Oslobođenje", „Dnevni list" i „Nezavisne novine", a cjelokupni tekst javnog oglasa će biti objavljen na web stranici Ustavnog suda www.ustavnisud.ba

 

Obrazac za cijenu ponude

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: