Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 24.11.2022. 09:21

Prodaja neizgrađenog građevinskog zemljišta u okviru Regulacionog plana Turističkog kompleksa Zelengora 2

Izvor: Akta.ba, 24.11.2022.

Оглас о продаји парцела туристичког комплекса Зеленгора 2

 

OPŠTINA КALINOVIК

NAČELNIК OPŠTINE

 

Na osnovu člana 348. stav 1. Zakona o stvarnim pravima („Sl.glasnik RS", broj: 124/08, 3/09, 58/09, 95/11, 60/15 i 18/16), člana 9. Pravilnika o postupku javnog konkursa za raspolaganje nepokretnostima u svojini Republike Srpske i jedinica lokalne samouprave („ Službeni glasnik RS", broj 20/12 i 63/19- ^dluka US ) i člana 64. Statuta opštine Кalinovik („Službeni glasnik opštine Кalinovik", broj 5/17), Načelnik opštine Кalinovik, raspisuje

 

O G L A S

o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem usmenog javnog nadmetanja-licitacije u okviru Regulacionog plana „Turističkog kompleksa Zelengora 2"

 

I

Opština Кalinovik vrši prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta-parcela u okviru Regulacionog plana „Turističkog kompleksa Zelengora 2" pod uslovima i na način regulisan Odlukom o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem licitacije u okviru Regulacionog plana „Turističkog kompleksa Zelengora 2" („Službeni glasnik opštine Кalinovik", br.6/22 i 7/22), putem usmenog javnog nadmetanja, i to zemljište označeno kao:

 

II            

Prodaja neizgrađenog građevinskog zemljišta iz tačke 1. ovog oglasa izvršit će se putem usmenog javnog nadmetanja - licitacijom koja će se održati dana 08.12.2022. godine u zgradi opštine Кalinovik, sala na spratu sa početkom u 10,00 časova. Pravo učestvovanja u postupku licitacije imaju pravna i fizička lica koja u skladu sa zakonom mogu biti nosioci prava svojine na nepokretnostima u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini.

III           

Na zemljištu iz tačke 1. ovog oglasa predviđena je izgradnja vikend kuća i objekata pratećeg sadržaja za turizam.

IV

Investitori na predmetnom zemljištu dužni su platiti naknadu za pogodnosti (jednokratnu rentu) i naknadu troškova uređenja građevinskog temljišta prema korisnoj površini objekta u postupku izdavanja lokacijskih uslova i građevinske dozvole.

V            

Za učešće u postupku licitacije učesnik je dužan platiti jednokratni iznos kaucije i to 10% od početne cijene građevinske parcele po m2 u zavisnosti od površine parcele. Кaucija se plaća za svaku građevinsku parcelu posebno na žiro račun opštine Кalinovik budžet broj 5620060000280240 ili putem blagajne u računovodstvu opštine sa naznakom „kaucija za licitaciju zemljišta na Zelengori 2". Dokaz o uplati kaucije prilaže se uz prijavu na licitaciji. Obrazac prijave se nalazi na veb stranici www.kalinovik.info i na protokolu u Opštinskoj upravi koju zainteresovana lica mogu preuzeti.

VI          

Učesnicima licitacije čije ponude ne budu prihvaćene izvršit će se povrat uplaćene kaucije najdalje u roku od 3 dana od dana zaključenja licitacije a učesniku sa najpovoljnijom ponudom kaucija se uračunava u kupoprodajnu cijenu. Ako učesnik licitacije čija je ponuda ocijenjena kao najpovoljnija odustane od zaključenja ugovora gubi pravo na povrat položene kaucije. Pravo učešća na licitaciji imaju samo lica koja su uplatila kauciju.

Najmanji iznos podizanja cijene na licitaciji iznosi 1,00 КM/m2. 

Uvid u nepokretnosti može se ivršiti uz predhodni najavu od strane zainteresovanog lica na tel. 057/623-118.

Uvid u dokumentaciju o vlasničkom stanju i odgovarajuću urbanističku dokumentaciju vezano za građevinsko zemljište koje je predmet prodaje takođe se može izvršiti u prostorijama Opštinske uprave opštine Кalinovik.

VIII.

Sa učesnicima licitacije čija je ponuda prihvaćena kao najpovoljnije zaključit će se kupoprodajni ugovor u formi notarski obrađene isprave po predhodno pribavljenom mišljenju Pravobranilaštva Republike Srpske.

Кupac je dužan ukupnu kupoprodajnu cijenu platiti najdalje u roku od 30 dana od dana zaključenja postupka licitacije.

IX           

Troškove notarske obrade kao i troškove prenosa prava vlasništva snosi kupac.

X            

Prijave na ovaj oglas podnose se pismeno putem zatvorene koverte sa naznakom „ Prijava za licitaciju za zemljište na Zelengori 2" sa prilogom o uplati predviđene kaucije. Ako za pravno i fizičko lice prijavu podnosi punomoćnik dužan je uz prijavu priložiti i punomoć.

Rok za podnošenje prijave za učešće sa dokazom za uplaćenom kaucijom podnose se zaključno sa 07.12. 2022. godine do 15,00 časova na protokol-pisarnici u Opštinskoj upravi ili drugi načina dostave, stim da prijave stignu na protokol do naznačenog roka. Prijave podnijete nakon ovog roka neće se uzeti na razmatranje.

XI           

Licitaciji mogu prisustvovati samo pravna i fizička lica koja su uredno podnijela prijavu za licitaciju i uplatila kauciju za licitaciju do naznačenog roka.

XII         

Opština Кalinovik zadržava pravo da ovaj oglas djelimično ili u cjelosti poništi pri čemu ne snosi nikakvu odgovornost prema učesnicima postupka.

XIII        

Ovaj oglas objavit će se u dnevnom listu „Glas Srpske", na oglasnoj tabli opštine, i na zvaničnoj veb stranici opštine Кalinovik. .

Broj: 02- 477-113/22

Кalinovik, 18.11.2022. godine

NAČELNIК OPŠTINE Radomir Sladoje,s.r.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: