Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 02.09.2023. 08:38

Prodaja odmarališta u mjestu Lukoran, Republika Hrtvatska

Izvor: Nezavisne novine, 02.09.2023.

Mješoviti Holding "ERS" - MP a.d. Trebinje ZP „Elektrokrajina" a.d.

BANjALUKA

Broj: 9776/23

Dana, 23.08.2023. godine

Na osnovu Odluke Nadzornog odbora broj: NO - 9211-6/23, Uprava Preduzeća raspisuje

 

JAVNI POZIV

za prodaju nepokretnosti

 

1.Predmet prodaje je odmaralište u Republici Hrvatskoj u mjestu Lukoran, zgrade i pomoćnog objekta izgrađenog na parceli kč. 116/ZGR, 117 ZGR i 118/ZGR zvana KUĆA, površine 277 m2, upisano u z.k. ul. 186 k.o. Lukoran.

2.Javni poziv je otvoren do 11.09.2023. godine do 15:00 časova.

3.Početna prodajna cijenaje 225.786,00 KM. Prodaja se vrši postupkom licitacije po sistemu zatvorenih ponuda.

4.Pravo učešća putem javnog poziva imaju domaća i strana fizička i pravna lica koja mogu sticati nekretninu u Republici Hrvatskoj. Pravo učešća u postupku licitacije imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit u vrijednosti od 10% početne procijenjene vrijednosti nepokretnosti. Učesnicima u licitaciji čije ponude ne budu prihvaćene depozit će biti vraćen na naznačeni račun narednog radnog dana od dana obavljene licitacije, a učesniku čija je ponuda prihvaćena kao najpovoljnija depozit će biti uračunat u kupoprodajnu cijenu.

5.Ponuda se podnosi lično ili putem punomoćnika u sjedištu ZP „Elektrokrajina" a.d. Banja Luka, ulica Kralja Petra I Karađorđevića br. 95 - 78000 Banja Luka, svakim radnim danom u vremenu od 07:00 do 15:00 časova, do 11.09.2023. godine. Najpovoljnijom ponudom smatraće se ponuda sa najvećom ponuđenom cijenom iznad utvrđene početne cijene. U slučaju da dva ili više ponuđača u zatvorenim kovertama dostave ponudu sa istim iznosom, koji je ujedno i najviši ponuđeni iznos, Komisija će proglasiti pobjednikom ponuđača koji je ranije dostavio ponudu, po datumu i vremenu prijemnog štambilja sa protokola ZP „Elektrokrajina" a.d. Banjaluka. Ukoliko u ostavljenom roku ponudu dostavi samo jedan ponuđač, licitacija će biti punovažna, ako je ponuđena cijena iznad utvrđene početne cijene. Prodaja će se obaviti po načelu „viđeno-kupljeno" što isključuje sve naknadne reklamacije i prigovore kupca upućene prodavcu, po pitanju eventualnih nedostataka.

6.Ponuda se podnosi u zatvorenoj koverti sa oznakom ponuda za kupovinu nekretnine -NE OTVARAJ.

7.Ponude dostavljene putem pošte neće se uzeti u razmatranje.

8.Ponuda se može povući na pismeni zahtjev ponuđača najkasnije do isteka roka za podnošenje ponuda iz javnog poziva. Povrat depozita se vrši u roku od 5 dana od dana povlačenja ponude.

9.Uvid u dokumentaciju o nekregnini može se obaviti u sjedištu ZP „Elektrokrajina" a.d. Banja Luka, ulica Kralja Petra I Karađorđevića 5r. 95 - 78000 Banja Luka. Kontakt telefon 051/246-302.

10.Depozit iznosi 22.578,60 KM i uplaćuje se na račun ZP „Elektrokrajina" a.d. Banja Luka kod NLB Banka a.d. Banja Luka, đroj računa: 562-099-00001349-36. Uplata depozita mora biti regist-rovana na računu ZP „Elektrokrajina" a.d. Banja Luka najkasnije na dan zatvaranja ponuda odnosno 11.09.2023. godine.

11.Pisana ponuda treba da sadrži:

-Dokaz o uplaćenom depozitu za učešće na licitaciji u korist ZP „Elektrokrajina" a.d.  Banjaluka na broj: 562099-00001349-36 kod NLB Razvojne banke a.d. Banjaluka. Podatke o ponuđaču:

a)za fizičko lice (ime i prezime, adresa i kontakg telefon)

b)za pravno lice (fotokopija rješenja o upisu u sudski

registar, ime i preZime ovlaštenog lica za zastupanje,

adresa i kontakt telefon).

Ponuđenu cijenu iskazanu u KM.

Broj računa za povrat depozita.

Depozit koji uplati ponđač uračunava se u prodajnu cijenu

12.Najpovoljnijom ponudom smatra se ponuda koja sadrži najviši iznos cijene.

13.Troškove sastava, potpisivanja i ovjere ugovora, uknjižbe prava vlasništva kao poreza i drugih naknada snosi kupac.

14.Ponude se otvaraju u sjedištu ZP „Elektrkorajina" a.d. Banja Luka 14.09.2023. godine u 12:00 časova.

15.Nekretnina iz tačke 1. se prodaje u viđenom stanju po principu viđeno-kupljeno. Prodavac ne garantuje za vidljive i skrivene nedostatke. Prodavac ne garantuje za pravne nedostatke nepokretnosti. Prodavac ne odgovara za bilo kakve nedostatke prilikom provođenja ugovora o kupoprodaji nekretnine. Kupac se obavezuje snositi sve eventualne zahtjeve za naknadu štete od trećih lica. Objekat je od strane Republike Hrvatske izdat u najam.

16.Sa ponuđačem čija je ponuda od strane Komisije ocijenjena kao najpovoljnija zaključiće se kupoprodajni ugovor kod notara, a najpovoljniji ponuđač je nakon zaključenja ugovora dužan u narednih 5 dana u korist računa ZP „Elektrokrajina" a.d. Banjaluka broj: 562099-00001349-36 kod NLB Razvojne banke uplatiti preostali dio ugovorene kupoprodajne cijene u koju je uračunat depozit. Eventualni troškovi poreza padaju na teret kupca. Ako ponuđač s najpovoljnijom ponudom, ne uplati ponuđeni iznos ili ne pristupi zaključenju ugovora o kupoprodaji u ostavljenom roku, smatraće se da je odustao od kupovine i gubi pravo na povrat depozita, te u tom slučaju ZP „Elektrokrajina" a.d. Banjaluka zadržava pravo da ponudi zaključenje kupoprodajnog ugovora sljedećem najpovoljnijem ponuđaču sa utvrđene liste. Sve troškove oko prenosa prada vlasništva nad kupljenom nekretninom snosi kupac. Kupcu koji putem licitacije kupi ponuđenu nekretninu, izvrši uplatu kupoprodajne cijene, zaključi ugovor o kupoprodaji, predmetna nekretnina biće predata u posjed u roku od 8 dana od dana izvršene uplate i zaključenog ugovora.

Direktor

Dragan Čavić, dipl. ekonomista

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: