Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 15.05.2023. 12:02

Oglas o izlaganju na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanju prava na nepokretnostima u gradu/opštini Bijeljini za katastarsku opštinu Brodac Gornji

Izvor: Akta.ba, 11.05.2023.

11.05.2023.            Бијељина     ОГЛАС О ИЗЛАГАЊУ НА ЈАВНИ УВИД ПОДАТАКА О НЕПОКРЕТНОСТИМА И УТВРЂИВАЊУ ПРАВА НА НЕПОКРЕТНОСТИМА ГРАДУ/ОПШТИНИ БИЈЕЉИНИ ЗА КАТАСТАРСКУ ОПШТИНУ БРОДАЦ ГОРЊИ      

У мјесту Бијељина, почеће 05.06.2023. године излагање на јавни увид података о непокретностима и утврђивању права на непокретностима за све непокретности (земљиште, зграде, станове и пословне просторије као и посебним дијеловима зграде и друге грађевинске објекте) које се налазе у катастарској општини Бродац Горњи. Излагање на јавни увид података о непокретностима и утврђивању права на непокретностима завршиће се у року од 6 (шест) мјесеци од почетка излагања, са могућношћу продужења рока из објективних разлога.

 

 

REPUBLIČKA UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

BANјA LUKA PODRUČNA JEDINICA BIJELjINA Dušana Baranina broj 17 , 76300 Bijelјina, 055/425-030 (adresa, poštanski broj, grad/opština, tel,. faks;, e-mail adresa)

Na osnovu člana 78. Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske broj 6/12, 110/16 i 62/18), a u svrhu osnivanja katastra nepokretnosti

KOMISIJA ZA IZLAGANјE NA JAVNI UVID PODATAKA O NEPOKRETNOSTIMA I UTVRĐIVANјE PRAVA NA NEPOKRETNOSTIMAimenovana rješenjem Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove broj: 21.04/951-663-2/23 od 25.04.2023. godine objavlјuje

 

O G L A S

O IZLAGANјU NA JAVNI UVID PODATAKA O NEPOKRETNOSTIMA I UTVRĐIVANјU PRAVA NA NEPOKRETNOSTIMA GRADU/OPŠTINI BIJELjINI ZA KATASTARSKU OPŠTINU BRODAC GORNјI

 

U mjestu Bijelјina, počeće 05.06.2023. godine izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanju prava na nepokretnostima za sve nepokretnosti (zemlјište, zgrade, stanove i poslovne prostorije kao i posebnim dijelovima zgrade i druge građevinske objekte) koje se nalaze u katastarskoj opštini Brodac Gornji.

Izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanju prava na nepokretnostima završiće se u roku od 6 (šest) mjeseci od početka izlaganja, sa mogućnošću produženja roka iz objektivnih razloga.

Komisija će svakom pravnom i fizičkom licu, za koje su prikuplјeni podaci i adrese, a za čije se nepokretnosti vrši izlaganje, uputiti najkasnije osam dana prije izlaganja podataka poseban poziv, da u označeno vrijeme dođu u radne prostorije Komisije i da ponese sve isprave koje služe kao dokaz o pravima na nepokretnostima.

U slučajevima propisanim članom 89a. Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske Komisija za izlaganje će sprovesti skraćeni postupak u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku.

Lica za koja nisu prikuplјeni lični podaci i adrese, te nisu pozvana, a polažu pravo i imaju pravnog interesa na navedenim nepokretnostima, dužna su da se jave Komisiji i da sa sobom donesu sve pismene isprave koje služe za dokazivanje njihovih prava na predmetnim nepokretnostima.

Obavještavaju se lica koja polažu pravo i imaju pravni interes na navedenim nepokretnostima, da su dužna da u određeno vrijeme dođu u radne prostorije Komisije i daju potrebne podatke o nepokretnostima.

Građani treba da ponesu ličnu kartu sa upisanim jedinstvenim matičnim brojem građana, a predstavnik pravnog lica ovlaštenje za zastupanje sa upisanim jedinstvenim identifikacionim brojem (JIB).

Malolјetna lica treba da ponesu izvod iz matične knjige rođenih sa upisanim jedinstvenim matičnim brojem građana.

Izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i pravima na nepokretnostima obavlјaće se svakim radnim danom od 7 do 15 časova u radnim prostorijama Komisije koje se nalaze u Bijelјini, ulica Dušana Baranina broj 17.

Od dana početka osnivanja katastra nepokretnosti sprovode se promjene u katastarskoj evidenciji, zemlјišnoj knjizi i knjigama uloženih ugovora do isteka roka za osnivanje katastra nepokretnosti određenog u javnom oglasu.

Ovaj oglas će se istaći na javnim mjestima u katastarskoj opštini Brodac Gornji i objaviti na internet stranici Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Banja Luka.

Predsjednik Komisije

Aleksandra Nikić , dipl. pravnik

Broj: 21.12-951-I -011-7/23 Bijelјina, 11.05.2023. godina

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: