Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 18.05.2023. 09:40

Javni oglas za dodjelu finansijske pomoći namijenjene za sufinansiranje izgradnje, obnove i sanacije vjerskih objekata i domova za 2023. godinu

Izvor: Nezavisne novine, 18.05.2023.

Republika Srpska

VLADA

REPUBLIČKI SEKRETARIJAT ZA RASELJENA LICA I MIGRACIJE        

 

Na osnovu člana 63. stav (1) i člana 80. stav (2) Zakona o republičkoj upravi Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 115/18), člana 14. Zakona o raseljenim licima,povratnicima i izbjeglicama u Republici Srpskoj („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 42/05 i 52/12) a u vezi sa realizacijom Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica i praćenja migracionih poslova za 2023. godinu, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske objavljuje

 

JAVNI OGLAS

za dodjelu finansijske pomoći namijenjene za sufinansiranje izgradnje, obnove i sanacije vjerskih objekata i domova za 2023. godinu

 

1.PREDMET JAVNOG OGLASA

Predmet javnog oglasa je dodjela finansijskih sredstava vjerskim zajednicama i udruženjima građana, namijenjenih za sufinansiranje izgradnje, obnove, sanacije vjerskih objekata i domova, u cilju stvaranja uslova za reintegraciju i resocijalizaciju povratnika u lokalnoj zajednici.

 

2.NAMJENA SREDSTAVA

Finansijska sredstva su namijenjena za sufinansiranje projekata: Izgradnja, obnova i sanacija vjerskih objekata:

Za izgradnju i obnovu vjerskog objekta .vanjsku i unutrašnju sanaciju vjerskih objekata, uređenje groblja, prilaznih puteva, dvorišta i druge pripadajuće infrastrukture; Izgradnja, obnova i sanacija domova:

Za izgradnju obnovu i sanaciju domova ili potrebne pripadajuće infrastrukture uz domove (domovi kulture, planinarski domovi, vjerski domovi).

 

3.OBAVEZNA DOKUMENTACIJA

Prijava na javni oglas obavezno treba da sadrži sljedeće dokumente:

1.Obrazac prijave na javni oglas

Podnosilac prijave obavezno dostavlja čitko popunjenu, potpisanu i pečatiranu prijavu na Javni oglas, na obrascu br.l koji se može preuzeti na web stranici Sekretarijata www.vladars.net ili u prostorijama Republičkog sekretarijata za raseljena bca i migracije na adresi: Trg Republike Srpske br. 1, lamela B, III sprat, kancelarija br. 18. NAPOMENA Obrazac prijave na javni oglas (obrazac br.l) pored opštih podatka o davaocu sredstava grama treba da sadrži i opšte podatke o podnosiocu prijave, naziv i sjedište, brojeve kontakt telefona, podatke o licu ovlaštenom za zastupanje, naziv banke/broj transakrionog računa, naziv projekta .potpis, pečat i druge potrebne podatke.

2.Narativni i finansijski izvještaj o pravdanju utroška sredstava granta iz prethodne godine na obrascu br.5 koji se može preuzeti na naprijed navedenoj web stranici i adresi ( odnosi se samo na one podnosioce prijave koji su bili korisnici sredstava granta u 2022.godini a nisu dostavili narativni i finansijski izvještaj o pravdanju utroška sredstava)

3.Potvrda o poreskoj registraciji (JIB),

4.Rješenje o registraciji - (rješenje nadležnog suda),

5.Transakcioni račun (kopija ugovora s bankom ili potvrda banke),

6.Projekat, predmjer i predračun radova (u pisanoj formi).

 

4.   PRAVO UČEŠĆA

Prijave na ovaj oglas mogu podnijeti:

Pravoslavne vjerske zajednice za izgradnju sanaciju i obnovu vjerskih objekata za potrebe izbjeglica, raseljenih lica i interno raseljenih lica na području Republike Srpske;

Pravoslavne vjerske zajednice za izgradnju, sanaciju i obnovu vjerskih objekata za potrebe povratnika na području Federacije BiH,

Katoličke, islamske i druge vjerske zajednice za izgradnju, sanaciju i obnovu vjerskih objekata, za potrebe povratnika na području Republike Srpske.

Udruženja građana za izgrađnju,obnovu i sanaciju domova čija je Osnovna djelatnost usmjerena na unapređenje života srba povratnika za sve opštine/gradove na području Federacije BiH.

Udruženja građana za izgradnju obnovu i sanaciju domova za sve opštine/gradove na području Republike Srpske.

NAPOMENA: Prijave vjerskih zajednica koje su dobijale finansijsku pomoć a nisu dostavile narativni i finansijski izvještaj o utrošku sredstava iz prethodne godine (obrazac 5) neće biti razmatrane.

 

5. KRITERIJUMI ZA DODJELU SREDSTAVA Opšti kriterijumi:

reference programa/projekta: oblast u kojoj se realizuje program/projekat, dužina trajanja, broj lica koja su uključena (broj korisnika), mogućnost razvijanja projekta i njegova održivost; ciljevi koji se postižu: obim zadovoljavanja javnog interesa, stepen unapređenja stanja u određenoj oblasti; sufinansiranje programa/projekta iz drugih izvora: sopstveni prihodi, pokloni i donacije, krediti i slično;

 

6.NAČIN IZBORA KORISNIKA

Odabir potencijalnih korisnika pomoći po osnovu ovog javnog oglasa.će vršiti Komisija koju imenuje direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

Zadatak Komisije je da vrši pregled svih prijava u odnosu na to da li je dostavljena obavezna dokumetacija iz tač.3 ovog javnog ogiasa, da li su ispunjeni kriteriji iz tačke 5. javnog oglasa, da izvrši ocjenu prijava i da donese prijedlog o odabiru potencijalnih korisnika za dodjelu finansijske pomoći ,kojeg dostavlja direktoru Republičkog sekretarijata za raseljena bca i migracije Republike Srpske radi donošenja konačne odluke.

Kod ocjene prijava za izgradnju, obnovu i sanaciju vjerskih objekata Komisija će prioritet dati onim prijavama koje imaju preporuku predstavnika vjerskih zajednica i gdje je vidljivo na osnovu dokumentacije da se vjerski objekat nalazi u fazi izgradnje ili je u početnoj fazi izgradnje.

Kod ocjene prijava za izgradnju, obnovu i sanaciju domova Komisija će prioritet dati udruženjima koja imaju preporuku opštinskih zvaničnika ili nadležnih lokalnih zajednica i gdje je na osnovu dokumentacije vidljivo da se dom nalazi u fazi izgradnje ili je u početnoj fazi izgradnje.

Sve blagovremeno podnesene prijave koje ispunjavaju propisane uslove biće rangirane, a sredstva za sufinansiranje projekata izgradnje, obnove i sanacije vjerskih objekata i domova će se dodjeljivati do raspoloživog iznosa budžetskih sredstava.

Neblagovremene, nedopuštene.nerazumljive i nepotpune prijave kao i prijave uz koje nije dostavljena obavezna dokumentacija iz ovog javnog oglasa bi ako nije prijavni obrazac popunjen u potpunosti neće biti razmatrane i od strane Komisije će biti odbačene.

 

7. NAČIN DOSTAVLJANJA PRIJAVA

Dostavljanje prijava se vrši preporučeno poštom ili lično na adresu:

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske, Sektor za održivi povratak i ljudska prava Trg Republike Srpske br. 1, 78000 Banja Luka sa naznakom „Prijava na Javni oglas za dodjelu finansijske pomoći za sufinansiranje projekata izgradnje obnove i sanacije vjerskih objekata i domova". Javni oglas ostaje otvoren 21 dan računajući od dana objave u dnevnim novinama. Potone informacije se mogu dobiti na telefon: 051/338-669 i 051/338-234.

 

Broj: 26.06-07-94/23

 

Direktor

Davor Čordaš

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: