Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 22.11.2023. 09:03

Javni oglas za prikupljanje ponuda za carinski terminal za potrebe Carinske ispostave Sarajevo

Izvor: Dnevni Avaz, 22.11.2023.

    Bosna i Hercegovina
    Uprava za indirektno oporezivanje

Broj: 01-16-12-2827-1/23 Banja Luka, 20J 1.2023. godine
Na osnovu člana 7. stav 1. Zakona o sistemu indirektnog oporszivanja u BiH („Službeni glasnik BiH", broj: 44/03, 52/04,34/07,4/08,49/09, 32/13 i 91/17), Odluke o raspisivanju javnog oglasa za prikupljanje ponuda za carinski terminal CI Sarajevo broj:01-16-12-2827/23 od 02.1 J .2023.godine, direktor Uprave za indirektno oporezivanje (u daljem tekstu: UIO), o bj a v ljuje


JAVNI OGLAS

-sažetak za prikupljanje ponuda za carinski terminal za potrebe Carinske ispostave Sarajevo

 

I - PREDMET JAVNOG OGLASA:
Predmet javnog oglasa je prikušvanje ponuda za carinski terminal za potrebe Cariiske ispostave Sarajevo.Carinski terminal je mjesto u kojem carinski organ (carinski referati na graničnim prelazima za međunarodni drumski robni promet i narinske ispostave) vrši carinski nadzor, kontrolu i carinjenje robe.
 

II - PRAVO UČEŠĆA:
Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koji su vlasnici ili korisnici prostora koji se nudi za carinski terminal.
Držalac carinskog terminala može biti samo jedan subjekt koji je odgovoran za carinsku robu koja se nalazi pod carinskim nadzorom za vrijeme boravka robe u terminalu.
 

III - PREUZIMANjE JAVNOG OGLASA:
Javni oglas se može preuzeti po objavi Javnog oglasa-sažetka u dnevnim novinama „Glas Srpske", „Avaz a roto Press" i „Večernjem distu" , na web sajtu Uprave za indirektno oporezivanje BiH

 

IV - SADRŽAJ PONUDE:
Uz ponudu ponuđači su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju uslova za učešće po javnom oglasu, u skladu sa javnim oglasom, u originalu ili ovjsrenoj kopnji ne starijoj od tri mjeseca.Ponuđači koji dostave nekompletnu dokumentaciju neće imati pravo učestvovanja u daljem postupku.
 

V    - MJESTO, DATUM I VRIJEME ZA PRIJEM PONUDE:
Propisno kovertirane i zatvorene ponude dostaviti na protokol Uprave za indirektno oporezivanje, Banja Luka, Ulica Bana Lazarevića bb, najkasnije do 12.12.2023.godine do 12 sati.Na omotu koverte obavezno je naznačiti naziv i adresu ponuđača, sa napomenom:
Popuda za javni oglas za prikupljanje ponuda za carinski terminal za potrebe Carinske ispostave Sarajevo - Ne otvarati, otvara komisija"
Ponude primljene poslije vremena određenog za podnošenje ponuda biće vraćene neotvorene.
 

VI    - PERIOD VAŽENJA PONUDE:
Dostavljene ponude smatraće se validnim za period od 90 (devedeset) dana od dana ieteka roka za dostavljanje ponuda.

 

VII    - MJESTO, DATUM I VRIJEME OTVARANjA PONUDE:
Otvaranje ponuda izvršit će se dana 12.12.2023.godine u 12,15 sati u prostorijama Glavne kancelarije u Banja Luci, a po potrebi obilazak ponuđenih dokacija Komisija će izvršiti naknadno uz prethodnu najavu.
 

VIII    - KRITERIJUM ZA DODJELU UGOVORA:
Ugovor se dodjeljuje najpovoljnijoj ponudi shodno kriterijumima iz javnog oglasa.
 

IX    - OSTALE ODREDBE:
Na predmetni postupak javnog oglasa ne primjenjuje se Zakon o javnim nabavkama („Stužbsni glasnik BiH", broj: 39/14 i 59/22). Uprava za indirsktno oporezivanje zadržava pravo da u slučaju promjenjenih okolnosti poništi javni oglas i svs sprovedene radnje u bilo kojoj fazi
postupka.

 

DIREKTOR

Dr Zoran Tegeltija

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: