Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Poziv za učešće u programu malih grantova u okviru projekta izgradnje kapaciteta Ženske Mreže BiH

Datum objave: 05.02.2020. 09:52 / Izvor: Akta.ba, 04.02.2020.

Poziv za učešće u programu malih grantova u okviru projekta izgradnje kapaciteta Ženske Mreže BiH

 

04.02.2020

 

Osnovni cilj programa malih grantova u okviru projekta Izgradnja kapaciteta Ženske mreže BiH  je direktna podrška članicama Mreže da zajedno djeluju u cilju ostvarivanja eksternog strateškog cilja Ženske mreže BiH – Ravnopravnog položaja bosansko-hercegovačkih žena, djevojaka i djevojčica.

 

Eksterni cilj će se ostvariti djelovanjem u sljedećim pravcima:

1.       Nulta tolerancija na sve oblike nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama

2.       Niti jedna zapostavljena  – Rodno osjetljive politike socijalne zaštite 

3.       Ekonomski neovisna i slobodna Ekonomsko osnaživanje – zapošljavanje i žensko poduzetništvo

4.       Žene i obrazovanje, feministička teorija i istraživanja

5.       Mir sa ženskim licem – mirovni aktivizam i suočavanje sa prošlošću

6.       40% nije ravnopravnost – žene u javnom i političkom životu

7.       Niti jedna žena nevidljiva – prava marginalizovanih žena

8.       Zdravlje žena, djevojaka i djevojčica nije privilegija 

 

U svrhu odabira projekata, Koordinirajuća organizacija Ženske mreže BiH je ustanovila Odbor za odabir projekata (OOP) sa jasno preciziranim ulogama i odgovornostima. OOP je Nadzorni organ i sastavljen je od 7 osoba koje su odgovorne za selekciju, ocjenjivanje i odobravanje projektnih prijedloga. U radu Odbora za odabir projekata učestvuje 7 članica Koordinacionog odbora Ženske mreže BiH. Koordinirajuća organizacija Ženske mreže BiH je pripremila Metodologiju i kriterijume za dodjelu malih grantova.

 

Krajnji rok za prijavu organizacija članica je 12.02.2020.g. Popunjen prijavni obrazac zajedno sa pratećom dokumentacijom (rješenje o registraciji, ID broj, potvrda o bankovnom računu) je potrebno dostaviti e-mailom na info@zenskamreza.ba. Rok za implementaciju projekata je 31.03.2020.g. dok je krajnji rok za dostavu narativnog i finansijskog izvještaja je 30.04.2020.g.

 

Koordinirajuća organizacija će u najkraćem vremenskom roku pripremiti sažetke projekata i dostaviti članicama/nu Odbora za dodjelu malih grantova koji ima dva dana da donese konačno mišljenje o dodjeli Malih grantova.

Posebna pažnja će biti posvećena projektnim prijedlozima koji uključuju zajedničke aktivnosti 2 ili 3 članice Ženske mreže BiH, a koje će biti provedene tokom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. marta i Sedmice rodne ravnopravnosti i izgradnje Mira koja će trajati od 2. do 9. marta 2020.g. pod sloganom „40% nije ravnopravnost“

Ukupno je biti dodijeljeno 10 malih grantova u maksimalnom pojedinačnom iznosu od 800 KM.

Organizacije koje su nositeljice aktivnosti će biti odgovorne da Koordinirajućoj organizaciji dostave finansijski i narativni izvještaj, kao i foto dokumentaciju sa održanih aktivnosti.

 

Sva pitanja i komentare molimo Vas da dostavite u pismenoj formi na: info@zenskamreza.ba

 

Prijavni obrazac preuzmite ovdje.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: