Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 22.06.2023. 12:57

Odluka o namjeri reorganizacije - pripajanjem društva Prevent Zenica d.o.o Zenica, društvu Prevent Sewing d.o.o. Visoko

Izvor: Dnevni Avaz, 22.06.2023.

Zenica, 2 l.06.2023.godine

Broj: 18-2/23

 

Na osnovu čl. 64., 65. i 66. Zakona o privrednim društvima ("Službene novine FBiH", br, 81/2015 i 75/2021), i čl, 40. stav 1. Zakona o registraciji poslovnih subjekata FBiH ("Službene novine FBiH", br. 27/05,68/05,43/09, 63/14,32/19 i 85/2021), a u skladu sa odredbama Statuta Društva "PREVENT ZENICA" d.o.o. Zenica potvrđen pod brojem OPU-IP-594/I3 sa pripadajućim izmjenama i dopunama"Establish" d.o.o. Sarajevo u vršenju funkcije Skupštine kao jedini član, donio je i javno objavljuje

 

ODLUKU O NAMJERI REORGANIZACIJE - PRIPAJANJEM DRUŠTVA "PREVENT ZENICA" d.o.o, Zenica d.o.o. DRUŠTVU PREVENT SEVVING d.o.o.

 

Član 1.

Društvo za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet "PREVENT ZENICA" d.o.o. Zenica (skraćeni naziv: Društvu za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet ) namjerava izvršiti reorganizaciju pripajanjem Društvu za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet PREVENT SEVVING do.o. (skraćeni naziv: PREVENT SEWING d.o.o.).

 

Član 2.

Društvu za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet "PREVENT ZENICA" d.o.o. Zenica će se pripojiti društvu PREVENT SEWING d.o.o. prijenosom cijelokupne imovine, prava i obaveza, bez provođenja likvidacije, tako da PREVENT SEWTNG d.o.o. postaje pravni sljednik i univerzalni sukcesor društva Društva za dizajn, razvoj, proizvodnju i promef'PREVENT ZENICA" d.o.o. Zenica.

 

Član 3.

Referentni datum za sačinjavanje bilansa stanja i bilansa uspjeha na osnovu kojih se vrši pripajanje društva

Društva za dizajn, razvoj, proizvodnju i promef'PREVENT ZENICA" d.o.o. Zenica društvu PREVENT

SEVVING d.o.o. je 31.07.2023. godine.   , ,

Uprava oba društva utvrdila je plan reorganizacije kao činjeničnu, stručnu i pravno-ekonomsku podlogu za donošenje odluke o pripajanju.

Nakon objavljivanja ove odluke o reorganizaciji u sredstvima javnog informisanja u predviđenom zakonskom roku, skupštine oba društva će donjeti odluke o pripajanju u istovjetnom tekstu, a na temelju Plana reorganizacije i revizijskih izvještaja o računovodstvenim iskazima.

 

Član 4.

Statusne promjene pripajanja provesti će se sa učinkom na dan 31.07.2023. godine. Razlog pripajanja društvu PREVENT SEVVING d.o.o. je unaprjeđenje ukupnog poslovan ja.

 

Član 5.

Danom upisa pripojenog društva u sudski registar, pripojeno društvo prestaje postojati.

 

Član 6.

U skladu sa članom 66. Zakona o privrednim društvima FBiH, obavještavaju se svi članovi dmštva i povjerioci oba društva učesnika u reorganizaciji da u poslovnim prostorijama dmštva osnivača Prevent BH d.o.o., u ul. Bulevar Meše Selimovića 16., 71000 Sarajevo, mogu izvršiti uvid u Plan reorganizacije i prijedloge odluke o pripajanju.

 

Član 7.

Na osnovu odluke o pripajanju, uz. ostalu propisanu dokumentaciju, podnjet će se prijava nadležnom sudu za upis brisanja, odnosno pripajanja, dmštva Društvu za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet "PREVENT ZENICA" d.o.o. Zenica

 

Član 8.

Ova odluka stupa na snagu danom donošen ja i objavit će se u jednom dnevnom listu.

 

Skupština "PREVENT ZENICA" d.o.o. Zenica "Establish " d.a.o. Sarajevo

gđa. Esada Karović, direktor

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: