Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 28.01.2020. 14:31

(pregovarački postupak) Izvođenje radova bušenja dodatnih 5 geomehaničkih bušotina za potrebe sanacije klizišta Lisovići

Izvor: Akta.ba, 17.01.2020.

INFORMACIJE O PREGOVARAČKOM POSTUPKU BEZ OBJAVE

 

OBAVJEŠTENJA

 

UGOVORNI ORGAN Grad Srebrenik, Gradonačelnik

 

U skladu sa članom 28 stav 4 Zakona o javnim nabavkama, Gradonačelnik grada Srebrenik objavljuje informaciju, da u skladu sa članom 21. stav c) Zakona o javnim nabavkama, namjerava provesti pregovarački postupak bez objave obavještenja za ugovaranje za bušenje dodatnih 5 geomehaničkih bušotina za potrebe sanacije klizišta Lisovići, po ugovoru za izvođenje geomehaničkih ispitivanja tla i izradu Glavnog projketa sanacije za potrebe sanacije klizišta u Lisovićima, zaključenim sa d.d. „INZIO“ Tuzla.

 

Postupak se provodi na zahtjev Službe za civilnu zaštitu, a na osnovu izvršene revizije predmetnog projekta, revident d.d. Rudarski institut Tuzla, je u zapisniku o izvršenoj reviziji konstatovao da se radi o složenom terenu, te da projektno rješenje sa ugovorenim i izvedenim nivoom istraživanja ne može dati adekvatnu stabilnost terena, sa prijedlogom da je nophodno izvesti dodatmo istraživanje i analize.

Koordinator projekta takođe predlaže da ugovori dodatno istraživanje i analiza , sa prijedlogom da se dodatno istraživanje ugovori sa istim dobavljačem, jer bi se samo na taj način dobili adekvatni rezultati sa do sada izvršenim istraživanjima, zato što isti dobavljač ima elaborirane istražne radove, ima koncept projektnog rješenja , koji je u fazi revizije, te bi se ugovorili samo dodatni radovi.

 

Svaki drugi dobavljač bi morao prethodno obraditi i elaborirati do sada izvršena istraživanja, koncipirati projektno rješenje, što su dodatni troškovi za nešto što je urađeno po prvobitnom ugovoru i takođe bi se ponovo morali revidovati, što je takođe dodatni trošak.

 

Procijenjena vrijednost dodatnih radova je 1.709,40 KM bez PDV-a.

 

Poziv za učešće u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja će se dostaviti imenovanom dobavljaču, iz prethodno navedenih razloga.

 

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je tri dana od dana dostavljanja poziva.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: