Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 22.12.2022. 09:41

Sazivanju 73. (vanredne) Skupštine Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo

Izvor: Oslobođenje, 22.12.2022.

BH TELECOM d.d. SARAJEVO, Franca Lehara 7

DIONIČKO DRUŠTVO BH TELECOM

SARAJEVO

NADZORNI ODBOR

 

Broj: 00.1-08-128874/22-1-4727 T

Sarajevo, 20.12.2022. godine

 

Na osnovu plana 230. stav (1) Zakona o privrednim društvima („Službene novine FBiH", broj: 81/15, 75/21) i Odluke Nadzornog odbora o sazivanju 73. (vanredne) Skupštine Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, broj: 00.1-08-128874, sa 6. (vanredne) sjednice održane dana 20.12.2022. godine, Nadzorni odbor Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, objavljuje

 

OBAVJEŠTENJE

o sazivanju 73. (vanredne) Skupštine Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo

 

Saziva sa 73. (vanredna) Skupština Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, koja će se održati dana 05.01.2023. godine (četvrtak) sa početkom u 10,00 sati u Sarajevu, u prostorijama Generalne direkcije BH Telecom d.d. Sarajevo, Franca Lehara broj 7, velika sala na V spratu.

 

I Za Skupštinu se predlaže sljedeći:

Dnevnired

1. Izbor predsjednika Skupštine i dva ovjerivača zapisnika;

2. Donošenje Odluke o razrješenju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo zbog isteka mandata;

3. Donošenje Odluke o imenovanju članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo.

 

II Obavještenje za dioničare o postupku prijave za učešće i kandidovanje

1. Pravo učešća i prijava za učešće u radu i odlučivanju Skupštine:

Pravo učešća i odlučivanja na Skupštini Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo imaju dioničari upisani u listu dioničara kod Registra vrijednosnih papira u Federaciji Bosne i Hercegovine 30 dana prije datuma održavanja Skupštine ili posljednjeg radnog dana koji prethodi tom roku, ako on pada u neradni dan. Skupštini Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo mogu prisustvovati dioničari ili punomoćnici dioničara, koji su se prijavili Odboru za glasanje, imenovanom Odlukom Nadzornog odbora o sazivanju Skupštine, najkasnije 3 (tri) dana prije dana određenog za održavanje Skupštine.

Dioničar ili punomoćnik dioničara dužan je podnijeti prijavu za učešće u radu i odlučivanju Skupštine, neposredno, preporučenom poštanskom pošiljkom, faxom ili e-mailom (na adresu: Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo, ulica Franca Lehara broj 7, sa naznakom: za 73. (vanrednu) Skupštinu Dionjčkog društva: fax: 033 20 77 38, e-mail: skupština@bhtelecom.ba). U slučaju neposrednog prijavljivanja, prijava se podnosi u sjedištu Društva, ulica Franca Lehara broj 7, Sarajevo, u sobi broj 414. Podnosilac prijave dužan je uz prijavu predočiti i/ ili dostaviti svoj identifikacioni dokument.

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5% ukupnog broja dionica s pravom glasa ima pravo pismeno predložiti izmjenu dnevnog reda i prijedloga odluka 73. (vanredne) Skupštine, najkasnije osam dana od dana objavljivanja Obavještenja o održavanju iste.

Prijedlog se dostavlja u pisanom obliku neposredno ili preporučenom poštom na gore navedenu adresu, najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana objave Obavještenja.

2. Predlaganje kandidata za izbor Nadzornog odbora Društva

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5% ukupnog broja dionica s pravom glasa ima pravo pismeno predložiti člana Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo.

Prijedlog se podnosi pismeno na Obrascu br. 6 koji čini sastavni dio Poslovnika o radu Skupštine Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, shodno članu 60. i 61. Statuta Dioničkog Društva BH Telecom Sarajevo. Uz prijedlog za kandidata, potrebno je priložiti sljedeća dokumenta:

• Izvod iz matične knjige rođenih;

• Kopiju diplome ili uvjerenja o školskoj spremi;

• Potvrdu o nekažnjavanju;

• Opis profesionalnog iskustva u okviru djelatnosti Društva ili u oblasti finansija ili poslovnog prava, sa potvrdom poslodavca ili drugim ctokazima;

• Izjavu kandidata da prihvata kandidaturu (na Obrascu br. 7).

Prijedlog se dostavlja neposredno ili preporučenom poštom na gore navedenu adresu, najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana objave Obavještenja.

Obrazac br.6. (Prijedlog kandidata za imenovanje članova Nadzornog odbora) i Obrazac br. 7 (Izjava o prihvatanju kandidature za člana Nadzornog odbora) iz Poslovnika o radu Skupštine Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo će biti objavljeni na web stranici Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo: www.bhtelecom.ba.

 

3. Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine putem punomoćnika

Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine Društva dioničar može ostvariti lično ili putem punomoćnika, koji je dužan postupati u skladu sa uputama dioničara, a ako upute nije dobio, u skladu sa razumnom prosudbom najboljeg interesa dioničara-vlastodavca.

Punomoć za učešće u radu i odlučivanju Skupštine Društva daje se u obliku pisane izjave, potpisane od strane dioničara - vlastodavca i punomoćnika, ovjerene u skladu sa propisima, i dostavlja se Društvu lično, preporučenom poštanskom pošiljkom, faksom ili putem e-maila, najkasnije 3 (tri) dana prije dana određenog za održavanje 73. (vanredne) Skupštine.

 

III Način glasanja na Skupštini

Glasanje na Skupštini Društva odvija se putem glasačkih listića koji sadrže ime ili firmu dioničara i broj glasova sa kojim raspolaže.

 

IV Radna tijela Skupštine

Odbor za glasanje imenovan Odlukom Nadzornog odbora Društva, čine:

a) Elma Dvizac, predsjednik        Enes Hodžić, zamjenik predsjednika

b) Amra Muratbegović Borovac, član        Jasminka Branković, zamjenik člana jm

c) Kenan Dibrani, član    Elma Julević, zamjenik člana.

Zapisnik Skupštine vodit će sekretar Društva.

Skupštinom Društva, do izbora predsjednika Skupštine Društva, predsjedava prisutni dioničar ili punomoćnik dioničara, sa najvećim brojem dionica sa pravom glasa.

Skupština Društva većinom glasova, između prisutnih dioničara i punomoćnika dioničara, bira predsjednika Skupštine Društva i dva ovjerivača zapisnika.

Članovi Nadzornog odbora, članovi Odbora za reviziju, generalni direktor i drugi članovi Uprave dužni su prisustvovati Skupštini.

 

V Uvid u isprave i materijale za Skupštinu

Prvog radnog dana od dana objavljivanja Obavještenja do dana održavanja Skupštine, dioničari i punomoćnici dioničara imaju pravo uvida u isprave i materijale pripremljene za Skupštinu u sjedištu Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, ulica Franca Lehara broj 7, soba broj 414 na IV spratu, svakim radnim danom od 9,00 do 14,00 sati.

Obrazac br. 2. (Prijava za učešće u radu i odlučivanju na 73. (vanrednoj) Skupštini Društva) i Obrazac br. 1. (Punomoć za punomoćnika da može učestvovati u radu i odlučivanju na 73. (vanrednoj) Skupštini), Obrazac , br.6. (Prijedlog kandidata za imenovanje članova Nadzornog odbora) i Obrazac br. 7 (Izjava o prihvatanju kandidature za člana Nadzornog odbora) iz Poslovnika o radu Skupštine Društva može se preuzeti cd Odbora za glasanje u sjedištu Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, ulica Franca Lehara broj 7, soba broj 414 na IV spratu, svakim radnim danom od 9,00 do 14,00 sati, te na web stranici Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo: www.bhtelecom.ba.

 

VI Preporuka

Preporučuje se dioničarima i punomoćnicima dioničara koji žele učestvovati u radu Skupštine, da dođu 30 minuta prije zvanično utvrđenog termina za početak rada Skupštine Društva, radi blagovremenog evidentiranja i utvrđivanja kvoruma za početak rada Skupštine Društva.

 

V.D. PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA

Mugdim Mandžuka, dipl.ing.saob., s.r

 

 

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: