Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 12.05.2023. 08:48

Sazivanje XVI Skupštine Dioničkog Društva STANDARD NEKRETNINE d.d. Sarajevo

Izvor: Oslobođenje, 12.05.2023.

U Sanijevu 28.04.2023.

Na osnovu Člana 241. stav 2. i Člana 242. stav 1 Zakona o privrednim društvima i na osnovu Člana 16. i 17. Statuta dioničkoj društva Standard Nekretnine, objavljuje se;

 

OBAVJEŠTENJE O SAZIVANJU I ODRŽAVANJU

XVI Skupštine Dioničkog Društva Standard Nekretnine dd Sarajevo

 

XVI Skupština Dioničkog Društva Standard Nekretnine dd Sarajevo zakazuje se za 06.06.2023.godine, u Sarajevu,  Ul.Džemala Bijeđića broj 182, sa početkom u 13 časova.

Za Članove Odbora za glasanje se imenuju:

-              Maida Tatar

-              Samra Mutap

-              Sadžida Muhić

Za rad Skupštine Društva, predlaže se sljedeći:

DNEVNI RED

1.            UTVRDIVANJH KVORUMA ZA PUNOVAŽNO ODLUČIVANJE SKUPŠTINE I IZBOR RADNIH TIJELA:

a)            Izbor predsjednika

b)           Izbor zapisničara.

c)            Izbor dva ovjertvača zapisnika

2.            USVAJANJE ZAPISNIKA SA XV SKUPŠTINE STANDARD NEKRETNINE DD,

3.            RAZMATRANJE I USVAJANJE GODIŠNJEG IZVJEŠTAJA ZA 2022. GODINU,

4.            DONOŠENJE ODLUKE O POKRIĆU GUBITKA JZ 2022.GOĐINE.

5.            RAZMATRANJE I USVAJANJE IZVJEŠTAJA NADZORNOG ODBORA DRUŠTVA I VANJSKOG REVIZORA ZA 2022 GODINU,

6.            DONOŠENJE ODLUKE O IZBORU VANJSKOG REVIZORA za 2023.GODINU

Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine Dioničarskog društva, dioničar može ostvariti lično ili putem punomoćnika, koji je dužan postupati u skladu sa uputama dioničara.

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5 % ukupnog broja dionica sa pravom glasa, ima pravo u roku ođ 8 (osam) dana po objavljivanju ovog obavještenja pismeno predložiti izmjenu i dopunu dnevnog reda i prijedloga odluka sazvane Skupštine. Skupštini Društva mogu prisustvovati dioničari ili punomoćnici dioničara koji su se pri javili Odboru za glasanje prije početka rada Skupštine u roku utvrđenom Statutom, koji ne može biti duži od 3 (tri) dana određenog za održavanje Skupštine.

Prije početka rada Skupštine, dioničari ili punomoćnici su dužni, u prostorijama gdje će se održati Skupštini, prijaviti svoje učešće u Skupštini, radi utvrđivanja kvoruma za rad Skupštine, najkasnije 30 minuta prije početka rađa Skupštine. Skupština može odlučivati ukoliko je na njoj zastupljeno,više od 50% dionica s pravom glasa.

Pravo odlučivanja u Skupštini ima dioničar koji se na listi dioničara kod Registra nalazio 30 dana prije datuma održavanja Skupštine ili posljednjeg radnog dana koji prethodi tom roku ako on pada u neradni dan.

Dioničar ili punomoćnik dioničara dužan je podnjeti prijavu za učešće u radu i odlučivanju Skupštine, neposrednom predajom ili preporučenom poštom, 3 (tri) dana prije održavanja Skupštine. Prijava se podnosi u pismenom obliku sa sadržajem utvrđenim u obrascu koji je dostupan u sjedištu Društva, a uz prijavu se obavezno prilaže fotokopija isprave za identifikaciju, U slučaju da dioničara zastupa punomoćnik isti mora imati propisno ovjerenu punomoć.

Uvid u isprave i materijale za Skupštinu dioničara može se izvršiti u Sarajevu, u ulici Džemala Bijedića broj 182, u svaki radni dan.

 

Predsjednik Nadzornog odbora Standard Nekretnine dd Sarajevo Dijana Sikimić

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: