Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.02.2020. 10:02

(poništenje poziva) Nabavka advokatskih usluga u radno pravnim postupcima

Izvor: Akta.ba, 03.02.2020.

Bosna i Hercegovina 

Federacija Bosne i Hercegovine 

Tuzlanski kanton 

JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla

 

Broj: 02-21-5/20

Datum, 03.02.2020. godine

 

Na osnovu člana 69. stav (2) tačka d), člana 70. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), člana 21. Statuta JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona br: 01/1-1-45/2-17-1 od 26.09.2017. godine i broj: 01/1-1-45/2-17-1/19 od 19.08.2019. u postupku javne nabavke advokatskih usluga u radno-pravnim odnosima, v.d. direktor-a, donosi:

 

O D L U K U

o poništenju postupka javne nabavke

 

Član 1.

 

Poništava se postupak javne nabavke advokatskih usluga u radno-pravnim odnosima, obzirom da nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva.

 

Član 2.

 

Predmetni postupak javne nabavke poništava se u skladu sa članom 69. stav 2. tačka d) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

 

Član 3.

 

Ova Odluka objavit će se na web stranici JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona -www. szztk.ba, istovremeno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke.

 

O b r a z l o ž e nj e

 

Postupak javne nabavke advokatskih usluga u radno- pravnim postupcima pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka, broj: 02-21/20 od 13.01.2020. godine.

 

Postupak predmetne javne nabavke proveden je po posebnom režimu, Aneksa II dio B Zakona o javnim nabavkama- kategorija 5.

 

U predmetnom postupku javne nabavke na web stranici Službe za zapošljavanje TK Tuzla, objavljen je Javni poziv za dostavu ponuda, broj: 02-21-1/20, dana 14.01.2020. godine. Također, Javni poziv poslat je na tri adrese i to:

1.         Advokat Elvedina Saburović Tuzla,

2.         Advokat Aida Smajić Tuzla i

3.         Advokatska kancelarija Rifat Konjić, Nihad Konjić i Zinada Konjić Tuzla.

 

Dana 27.01.2020. godine, Rješenjem broj: 02-21-2/20 imenovana je Komisija za provođenje predmetnog postupka javne nabavke.

 

Do roka ostavljenog za dostavu ponuda, 29.01.2020. godine, na našu adresu stigle su tri ponude i to:

 

1)         Advokat Amela Filipović, Skenderija br. 52, Sarajevo,

 

2)         Zajednička advokatska kancelarija Rifat Konjić, Nihad Konjić i Zinada Konjić, ulica Mirze Delibašića br. 2, Tuzla,

3) Advokat Aida Smajić, II Tuzlanske brigade br. 18, Tuzla, a što je konstatovano Zapisnikom o otvaranju ponuda, broj: 02-21-3/20 od 29.01.2020. godine.

 

Komisija imenovana u predmetnom postupku javne nabavke je, dana 31.01.2020. godine, izvršila pregled i ocjenu dostavljenih ponuda kada je utvrdila da nijedna dostavljena ponuda ne ispunjava sve uslove kako je traženo Javnim pozivom.

 

Naime, Komisija je konstatovala da su ponude neprihvatljive iz sljedećih razloga:

 

1.         Ponuda ponuđača, Advokat Amela Filipović iz Sarajeva, ne ispunjava sve uslove tražene Javnim pozivom, obzirom da navedeni ponuđač nije dostavio uredno potvrdu koja je tražena tačkom 3.5. Javnog poziva. Naime, Uvjerenje koje je dostavljeno od strane navedenog ponuđača, broj: 52/20 od 17.01.2020. godine, ne dokazuje iskustvo iz oblasti radnih odnosa, a što je zahtjevano Javnim pozivom, obzirom na prirodu same nabavke.

 

Također, ponuda navedenog ponuđača je na šalteru pošte preuzeta otvorena, što je konstatovano i Zapisnikom o zaprimanju ponuda i Zapisnikom o otvaranju ponuda, koji su dostavljeni svim ponuđačima koji su učestvovali u predmetnom psotupku javne nabavke. Tačkom 4.7. Javnog poziva (Način dostavljanja ponude, mjesto, datum i rok za dostavljanje), određeno je da se ponude dostavljaju na adresu ugovornog organa ili putem pošte, u zatvorenoj koverti.

 

2.         Ponuda ponuđača Zajednička advokatska kancelarija Rifat Konjić, Nihad Konjić i Zinada Konjić, ne ispunjava sve uslove tražene Javnim pozivom, obzirom da navedeni ponuđač nije dostavio uredno potvrdu koja je tražena tačkom 3.5. Javnog poziva.

 

Naime, Potvrda koja je dostavljena od strane navedenog ponuđača, broj: 52/20 od 20.01.2020. godine, ne dokazuje iskustvo iz oblasti radnih odnosa, a što je zahtjevano Javnim pozivom, obzirom na prirodu same nabavke.

 

Također, dostavljena ponuda nije uvezana na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova, niti je numerisana.

 

Naime, tačkom 4.1. (Sadržaj ponude i način pripreme ponude), Javnog poziva za dostavu ponuda, broj: 02-21-1/20 od 13.01.2020. godine, predviđeno je da se ponude čvrsto uvezuje na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova. Ukoliko ponuda ne bude čvrsto uvezana i numerisana (u skladu sa uslovima navedenim u navedenoj tački Javnog poziva) ista će se smatrati neprihvatljivom i bit će odbačena iz daljnjeg postupka nabavke.

 

3.         Ponuda ponuđača Advokat Smajić Aida ne ispunjava sve uslove tražene Javnim pozivom i to:

 

•          Dostavljena ponuda nije uvezana i numerisana (način uvezivanja i numerisanja predviđen tačkom 4.1. Javnog poziva);

 

•          Nije uredno ispunjen Aneks II (Obrazac za ponudu), obzirom da nije naveden popis dokumentacije koja se dostavlja;

 

•          Nije ispunjen Aneks III (Obrazac za cijenu ponude), obzirom da nije naveden iznos popusta. Na osnovu tačke 4.4. (Obrazac za cijenu ponude iz Aneksa), ponuđač je dužan dostaviti popunjen obrazac za cijenu ponude, za sve stavke koje su sadržane u obrascu. U slučaju da ponuđač propusti popuniti obrazac u skladu sa postavljenim zahtjevima, za sve stavke koje su navedene, njegova ponuda će biti odbačena.

 

•          Anex IV i Anex VI nisu ovjereni od nadležnog organa (nadležna općinska služba ili notar).

 

Obzirom na naprijed navedeno, Komisija je Zapisnikom o pregledu i ocjeni, broj: 02-21-4/20 od 31.01.2020. godine, konstatovala da nijedna ponuda nije prihvatljiva za ugovorni organ te je dala prijedlog direktoru da se poništi predmetni postupak javne nabavke.

 

Prilikom donošenja ove Odluke, direktor nije našao nepravilnosti u radu Komisije, koje bi eventualno bili razlog za neprihvatanje njihovog prijedloga, datog u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda. Direktor je utvrdio da je postupak u svemu proveden u skladu sa Zakonom i podzakonsim aktima.

Obzirom na navedeno, u skladu sa članom 69. stav 2) tačka d) odlučeno je kao u članu 1. ove Odluke.

 

Uputstvo o pravnom lijeku:

Protiv ove Odluke može se uputiti žalba u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove Odluke. U skladu sa članom 99. stav (2) Zakona žalba se podnosi u pisanoj formi u dovoljnom broju primjeraka, a koji ne može biti manji od tri, kako bi mogla biti uručena izabranom ponuđaču i drugim strankama u postupku.

 

Naknada za žalbu je propisana članom 108. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

 

Dostaviti:

1.         Ponuđačima 3x

2.         Odjeljenje za opće i pravne poslove

3.         a/a

 

v.d. D IR E K T O R-a

 

Advija Murselović, dipl.ecc

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: