Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.01.2022. 09:22

Nabavka usluga organizacije proslave Dana Republike Srpske

Izvor: Akta.ba, 07.12.2021.

Broj: 01-2-054-4231/21

Datum: 07.12.2021. godine

 

POZIV ZA DOSTAVLjANjE PONUDA ZA NABAVKU USLUGA ORGANIZACIJA PROSLAVE DANA REPUBLIKE SRPSKE

 

U ime Službe predsjedncka Republike pozivamo Va.s da dostavite ponudu u postupku dodjele ugovora za nabavku usluga: ORGANIZACIJA PROSLAVE DANA REPUBLIKE SRPSKE. Procedura javne nabavke će se obavnti u skladu sa Pravilnikom o postupku dodjele ugovora o uslugama iz Aneksa 11 dio B Zakona ojavnim nabavkama („Službeni glasnik BiH", broj 66/16).

Poziv za dostavljanje ponuda je objavljen 7.12.2021. godine na web stranici ugovornog organa www.predsjednikrs.nel.

 

1. OPŠTI PODACI

1.1, PODACI O UGOVORNOM ORGANU

Ugovorni organ:

Predsjednik Republike

Adresa:

Bana Milosavljevića br. 4. Banja Luka

IDB:

440162530003

Telefon:

051/248-144

Faks:

051/248-144

Email adresa:

b.bajic@predsjednikrs.net

1.2. PODADI O KONTAKT OSOBI :

Ime i prezime: Branislav Bajić, radno mjesto: stručni savjetnik za javne nabavke i pravne poslove. Telefon/faks: 051/248-144; e-mail:b.bajic@predsjednikrs.net

2.  VRSTA POSTUPKA NABAVKE:

Postupak nabavke na koju se lrimjenjuje poseban režim shodno članu 8. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnmk BiH" broj: 39/14) i Pravilnika o postupku dodjele ugovora o uslugama iz Aneksa U dio B Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH" broj: 66/16).

3. PREDMET NABAVKE:

Nabavka usluge: ORGANIZACIJA PROSLAVEDANA REPUBLIKE SRPSKE CPV kod: JRJN: 79954000-6 - Usluge organizovanja proslava. Procijenjena vrijednost nabavke: 650.000,00 KM bez PDV-a.

3.1.      OPIS PREDMETA NABAVKE: ORGANIZACIJA PROSLAVE DANA REPUBLIKE SRPSKE, se nalazi u Obrazcu za dostavljanje ponude (Aneks 1) i detaljnoj tehničkoj specifikaciji koja će na pismeni zahtjev ponuđača biti dostavljena.

A)         Usluga fie se izvršiti u periodu: od 6. do 10.1.2022. godiie, a plaćanje u roku od 30 dana od dana prijema ispravnefakture.

B) Period za koji se zaključuje ugovor: jednokratno, do dana ispunjenja predmeta ugovora i potpune realizacije ugovora ugovornih strana.

B)         Mjesto izvršenja usluge: Svečana akademija u dvorani Borik u Banjaluci 8.{.2022. godine, organizacija svečanih događaja na otvorenom u Banjaluci i Istočnom Sarajevu 9.1.2022. godine, organizacija pratećih događaja proslave širom Republike Srpske no zahtjevu Naručioca i organizacija izložbe umjetničkih djela povodom Dana Republike Srgsske.

G) Davalac usluga je u obavezi da usluge izvrši u skladu sa pravilima struke i lrofesionalnim standardima.

D) Ponuđene usluge moraju u pohpunosti odgovarati svim zahtjevima Naručioca preciziranim u specifikaciji.

 

3.2.      KVALIFIKACIJA

Ponuđač je dužan u svrhu dokazivanja lične sposobnosti dokazati da:

a)         u krivičnom postupku nije osuđen pravosnažnom presudom za krivična djela organizovanog kriminala, korupciju, prevaru ili pranje novca, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan;

b)         nije pod stečajem ili nije predmet stečajnog postupka, osim u slučaju postojanja važeće odluke o potvrdi stečajnog plana ili je predmet postupka likvidacije, odnosno u postupku je obustavljanja loslovne djelatnosti, u skladu sa važećim prolisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan;

c) je ispunio obaveze u vezi sa plaćanjem penzijskog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja, u skladu sa važeđim propisima u Bosni i Hercegovini ili propisima zemlje u kojoj je registrovan;

d) je ispunio obaveze u vezi sa plaćanjem direktnih i indirektnih poreza, u skladu sa važeđim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan.

3.2.1 Ponuđač koji bude odabran kao najbolji u ovom postupku javne nabavke dužan je dostaviti sljedeće dokaze u svrhu dokazivanja činjenica potvrđenih u izjavi, i to:

a)         izvod iz kaznene evidencije nadležnog suda da u krivičnom postupku nije osuđen pravosnažnom presudom za krivična djela organizovanog kriminapa, korupciju, prevaru ili pranje novca, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Herdegovini ili zemljc u kojoj je registrovan;

b)         izvod ili potvrda iz evidencije u kojim se vode činjenice da nije pod stečajem ili nije predmet stečajnog postupka, osim uslučaju postojanja važeće odluke o potvrdi stečajnog plana ili je gtredmet postupka likvidacije, odnosno u postupku je obustavljanja poslovne djelatnosti, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovinn ili zemlj-i u kojoj je registrovan;

c) potvrde nadležne poreske uprave ili ukoliko se radi o ponuđaču koji nije registrovan u Bosni i Hercegovini, potvrda ili izeod iz evidencije na osnovu koje se može utvrditi da uredno izmiruje obaveze za penzijsko i inaalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje.

d) potvrde nadležne/ih inotitucija o uredno izmirenim obavezama no osnovu direktnih i indirektaih poreza

U slučaju da ponuđači imaju zaključen sporazum o reprogramu obaveza, odnosno odgođenom plaćanju, no osnovu doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje, direktne i indirektne poreze, dužni su dostaviti potvrdu nadležne institucije/a da ponuđač u predviđenoj dinamici izmiruje svoje reprogramirane obaveze. Ukoliko je lonuđač zaključio sporazum o reprogramu obaveza ili odgođenom plaćanju obaveza i izvršio samo jednu uplatu obaveza, nelosredno prije dostave ponude, ne smatra se da u predviđenoj dinamici izvršava svoje obaveze i taj ponuđač neće biti kvalifikovan u ovom posgupku javne nabavke. U skladu sa članom 52. Zakona, kao i sa drugim važećnm lrolisima u BiH, u ovom postupku javne nabavke ne mogu učestvovati prnvredni subjekti koji su u sukobu interesa ili se isključuju zbog korupcIJe.

Usvrhu dokazivanja uslova iz tački a) do d) ponuđač jedužan dootaviti polunjenu izjaou ovjerenu kod nadležnog organa, a ista je sastavni diotenderskedokumentacije (Aneks 3) u roku iz tačke3.4. Naime, izabrani ponuđač mora ispunjavati sve uslove u momentu predaje ponude, u protivnom će se smatrati daje dao lažnu izjavu iz člana 45. Zakona. Ukoliko ponudu dostavlja grupa ponuđača, svakn član grupe je dužan dostaviti ovjerenu izjavu.

3.2.2     U svrhu dokazivanja profesionalne spoeobiosti (član 46. Zakona) ponuđači uz ponudu trebaju dostaviti dokaz o registraciji u odgovarajućem profesionalnom ili drugom registru zemlje (Aktuelni izvod iz sudskog registra o svim bitnim elementima i podacima o registrovanoj djelatnosti koja je predmet ove nabavke) u kojoj su registrovani ili da osigura posebnu izjavu ili potvrdu nadležnog organa kojom dokazuje pravo da obavljaju profesionalnu djelatnosti, koja je u vezi sa predmetom ove nabavke.

3.2.3     Što setičeekonomske i finansijske sposobnosti, u skladu sa članom 47. Zakona, ponuda će biti odbačena ako lonuđač ne ispuni uslov iz člana 47. stav 1) tačka c) Zakona. Ocjena ekonomskog i finansijskog stanja ponuđača će se izvršiti na osnovu dootavljane ovjerene izjave, koja se dostavlja u formi utvrđenoj Aneksom 4 i dostavl>ak>em aozitivnog Poslovnog bilansa uspjeha i bilansa stanja za 2019. i 2020. godinu, u roku iz tačke 3.4.

Ponuđač je dužan dostaviti: pozitivan Poslovni bilans uspjeha i bilans otanja za 2019. i 2020. godinu (obična kopija).

3.2.4     Što se tiče tehničke i profesionalne sposobnosti, u skladu sa članom 50. Zakoia, tačka e) ponuda će biti odbačena ako ponuđač ne ispuni uslov nz člana 50. tačka e) Zakona.

3.2.4. ] Lonuđač je kao dokaz dužan dostavitn Izjavu (original ili ovjerena kopija) u kojoj navodi da ima atest za elektromotorne lančane dizalice koje se odnose na binu za organizaciju svečane akademije u SD „Borik" (tačka 1 tehničke specifikacije), tribinu i binu koje se koriste za organizaciju svečanih događaja na otvorenome u Banjaluci i Istočnom Sarajevu (tačke 2.1. i 2.2 tehničke specifikacije).

3.2.4.2 Ponuđač je kao dokaz dužan dostaviti dokument o raspolaganju opremom (original ili ovjerena kopija) iz tačke 1 tehničke specifikacije koja se odnosi na video-projekcionu opremu, ozvučenje i rasvjetu za organizaciju svečane akadsmije u SD „Borik", dokument o raspolaganju opremom (original ili ovjerena kopija) IZ tačke 2, ] tehničke slecifikacije koja se odnosi na ozvučenje, rasvjetu i LED e(fanezaorganizaciju svečanih događaja naotvorenomeu Banjaluci, dokumentoraspolaganju opremom (original ili ovjerena kopija) iz tačke 22 tehničke specifikacije koja se odnosi na ozvučenje, rasvjetu i J1ED ekrane za organizaciju koncerta u Ietočnom Sarajevu, i dokument o raspolaganju štamlanim spoljnim oglasnim površinama (originap ili ovjerena kop.ija) prema zahtjevu iz tačke Z.tehJNIčke specifikacije, minimalno u periodu od 6. do 10. januara 2022. godine.

3.3       Sva dokumenta ili uvjerenja koja se dostavljaju nesmiju biti starija odtri mjeseca, računajući od trenutka dostavljanja ponude. Dokazi koji se zahtjevaju moraju biti originalni ili ovjerene kopije.

3.4       Ponuđač koji bude odabran kao najbolji dužan je u roku od 5 dana od dana prijema odluke o dodjeli ugovora, dostaviti original šš ovjerenu kopiju dokaza u tački 3.2.1 i 3.2.3 ovog poziva. U slučaju da izabrani ponuđač u predviđenom roku ne dostavi dokaze tražene u tački 3.2.1 i 3.2.3 ovog poziva, ugovorni organ će ponuditi zaključivanje ugoeora sljedećem najpovoljnijem ponuđaču.

3.5       Dokazi moraju biti fizički dostavljeni na protokol ugovornog organa najkasnije peti dan no prijemu odluke o izboru, u radnom vremenu ugovornog organa (do 16.00 sati), te za ugovorni organ nije relevantno na koji su način poslati.

3.6       Ponuđač je dužan uz ponudu dostaviti i pismenu izjavu da nije nudio mito niti učestvovao u bilo kakvim radnjama čiji je cilj korupcija u javnoj nabavci. Izjava je prilog Poziva (Aneks 2).

 

NAPOMENA:

Poiuđač može istovremeno sa ponudom dostaviti i tražene dokaze koji su navedeni u izjavama. Ovnm se ponuđač oslobađa obaveze naknadnog dostavljanja dokaza ako bude nzabran.

 

4. SADRŽAJ PONUDE

Vaša ponuda treba da sadrži opis usluge, te iznos cijene kao u tebeli (Aneks 1):

 

Redn i

Opis usluge

Količina

Jedinična cijena bez PDV-a

Ukupna cijena bez PDV-a

1.

Organizacija Svečane akademije u dvorani Borik u Banjaluci

1

 

 

2.

Organizacija Svečanih događaja na otvorenom u Banjaluci i Istočnom Sarajevu

1

 

 

3.

Organizacija pratećih događaja proslave širom Republike Srpske

l

 

 

4.

Organizacija izložbe umjetničšh djela povodom Dana Republike Srpske

i

 

 

UKUPNO BEZ PDV-a

 

Popust

 

UKUPNO BEZ PDV-a sa popustom

 

 

5.    KRITERIJ ZA DODJELU UGOVORA:

Kriterij za izbor ponude u skladu sa. članom 64. stav 1) tačka b. Zakona: Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude.

 

6.  NAČIN PODNOŠENjA, PRIPREMA PONUDE I ROK

Ponuda ee izrađuje na način da čini cjelinu i mora biti otkucana ili napisana neizbrieivom tintom. "Ispravke u ponudi moraju biti izrađene na način da su vidljive i potvrđeie potpieom ponuđača, uz navođenje datuma ispravke. Svi listovi ponude moraju biti čvrsto uvezani na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova, osim garantnih dokumenata. Dijelovi ponude kao što su uzorci, katalozi, mediji za pohranjivanje podataka i sl. koji ne mogu biti uvezani, ponuđač obilježava nazivom i navodi u sadržaju lonude kao dio ponude. Sve. strane ponude moraju biti numerisane i parafirane ili potpisane od lica ovla.šćenog da zastupaju ponuđača, na način da je vidd>iv redni broj stranice ili lista. Ako ponuda sadrži štampanu literaturu, brošure, kataloge i sl. koji imaju izvorno numerieane brojeve, onda se ti dijelovi ponude ne moraju dodatno numerieati. Ponuda se dostavlja u originalu sa jednom kopijom, na kojima će čitko pisati „ORR1GINAL PONUDE". U zatvorenoj koverti ponude, na prednjoj strani, morabiti naznačeno: naziv i adresaugovornogorgana, naziv predmeta nabavke, evidencijski broj nabavke, naznaka „ne otvaraj". Ha koverti ponude, na zadnjoj strani, ponuđač je dužan da navede naziv i adresu ponuđača i da kovertu zapečati.

a)         Period važenja ponude: Trideset (30) dana računajući od dana isteka roka za dostavljanje ponuda.

b)         Način dostavljanja ponude:DIREKTNO HA PROTOKOL UGOVORNOG ORGANA ILI POŠTOM.

v)         Adresa na koju se dostavljaju ponude: Bana Milosavljevića br.4,78 000 B. Luka; Faks; 051/248-144,

g)         Datum i vrijeme za provođenje pregovaranja i/ili diskusija sa ponuđačima. Pregovori će se obaviti 23.12.2021. godineod 14.00 časova u sjedištu ugovornog organa.

d)         Vrsta i vrijednost garancije za ozbiljnost ponude ili za uredno izvršenje ugovora, ukoliko su one predviđene: NEMA ZAHTJEVA ZA GARANCIJU.

đ) da li se ugovor za usluge zaključuje za jednokratno izvršenje određene usluge ili na period koji ne može biti duži odtri godine; JEDNOKRATNO IZVRŠENjE ODREĆENE USLUGE.

e)         Krajnji rok za dostavu ponuda (datum, mjesto i vrijeme): 23.12.2021. godine, do 12:00 časova.

ž)         Web adresa stranice ili druga internetska adresa na kojoj se može preuzeti dodatna dokumentacija (ako jedodatna dokumentacija predviđena): NEMA DODATNE DOKUMENTACIJE.

z)         SLUŽBA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE FORMIRA KOMISŠU KOJA ĆE PO PRIJEMU PONUDA ISTE EVAJGUIRATI, IZVRŠITI PREGOVORE I PREDLOŽ.ITI ODBIJANjE PONUDE ILI ZAKLjUČENjE UGOVORA.

i)          Podaci o kontakt osobi: Ime i prezime: Branislav Bajić, radno mjesto: stručni eavjetnik za javne nabavke i pravne poslove.Telefon/faks: 051/248-144; e-mai): b.bajic@predsjednikrs.net

 

OBRAZAC ZA CIJENU PONUDE-USLUGE

Ponuđač:                      

Br. ponude;       

Datum:             

1. ORGANIZACŠA SVEČANE AKADEMIJE U SPORTSKOJ DVORANI „BORIK" u BANjALUCI

Svečana akademijatrebadabude organkzovana u skladu sa savremenim trendovima i najboljom praksom organizacije događaja, uz najviši umjetnički i komunikacijski kvalitet, s punom profesionalnom i etičkom odgovornošću, uz savremen umjetnički i komunikacijski izraz, korištenjem savremenih tehnologija i uz podršku najsavremenijih tehničkih mogućnosti i alata. Svečana akademija treba da bude organizovana kao centralni događaj proslave Dana Republike Srpske 8. januara 2022. godine u Sportskoj dvorani „Borik". Program svečane akademije treba da predstavi kulturu, tradiciju i vrijednosti Republike Srpske. Sienario svečane akademije treba da bude muzičko-sienski kolaž sastavljen iz muzičkih, dramskih i multimedijalnih dijelova. Svi navedeni dijelovi treba da čine neodvojivu cjelinu koja će generisati ideju i poruku svečane akademije. Scenario treba da sadrži autorski dramski i muzički izraz kreiran na temu Republike Srpske i njenih vrijednosti, te poznati literarni i muzički izraz iz opusa s područja Republike Srpske ili njenih naroda u izvođenju priznatihumjetnika, pri čemu scenario takođe treba da predvidi vrijeme i prostor zasvečane govore. Lrogram svečane akademije obavezno treba da sadrži himnu Republike Srpske „Moja Republika", te najmanje četiri posebno komponovane autorske kompozicije nacionalne i rodoljubive tematike, kao i kompoziiije iz opusa tradicionalne muzike naroda Relublike Srpske. Namjenski komponovane numere u tematskom smislu treba da iskazuju ljubav prema otadžbini i trebaju biti fokusirane na slavljenje imena i identiteta Republike Srpske. Numere treba da komponuju domaći etablirani autori s prethodnim iskustvom u komponovanju primijenjene muzike za potrebe proslave Dana Republike Srpske.

Muzičke kompozicije treba da izvodn hor koji he činiti združeni mješoviti hor od najmanje 40 članova, te dva voklano istrumentalna sastava koja izvode sopstvene autorske numere, Orkestar treba da čini najmanje 20 izvođača (gudački korpus, drveni i limeni duvači, klavir i perkusije).

Program treba da se zasniva na autorskom scenskom tekstu kreiranom posebno za svečanu akademiju povodom Da.na Republike Srgtske 2022. godine, a izvedenom lrema novom autorskom tekstu i dijelovima poznatog dramskog ili literarnog teksta (gtroze, poezije i dramskih tekstova poznatih pisaca), pri čemu kroz dijelog i pokret treba da budu afirmisane: kulturna tradndija Republike Srpske, vrijednosti Republike Srpske, neke od njenih istorijskih ličnosti, kao i savremena rodoljubiva razmišljanja kod mladih ljudi koji žive u Republici Srpskoj.

Scenario u svom osnovu treba da sadrži narativ sa dramskim čvorovima koji eode ka klimaksu same svečane akademije, pri čemu svaki dio na odgovarajući način treba da predstavlja Republiku Srpsku, n>ene narode i vrijednosti.

Dramski dio programa treba da kreiraju i izvode dramski umjetnici. Umjetnički kolaž treba da se izvodi na posebno izrađenoj svečanoj scenografiji na površini od najmanje 200 kvadratnih metara, izrađenu od najkvalitetnijih materijala i s odlikama najvišeg nivoa bezbjednosti, a u potpunom skladu s dramskim tekstom i ostatkom programa, te s motioima koji predstavljaju i promovišu Republ.iku Srpsku, njene narode i vrijednosti.

Potrebno je da scenski nastup bude upotpunjen odgovarajućim kostimima, posebno osmišljenim i kreiranim za navedeni sceiski nastup i/ili postojećim autentičnim kostimima i/ili uniformama i/ili nošnjama koji će upotpuniti atmosferu, te zaokružiti rekonstrukciju ličnosti koje će biti oličene kroz dramski prikaz.

Program treba da sadrži autorski i/ili arhivski video materijal i animacije kojim se predstavlja i promoviše Republika Srpska, njeni narodi i vrijednosti. Video materijal treba da bude emitozan na J1ED ekranu i treba da bude najvišeg tehničkog i umjetničkog kvaliteta.

Detaljan opis video-projekcione opreme, ozvučenja, rasvjete, bine i prostora za organizaciju svečane akademije u SD „Borik" dat je u tehničkoj specifikaciji.

 

2. ORGANIZACIJA SVEČANIH DOGAĆAJA HA OTVORENOM U BANjALUCI I ISTOČNOM SARAJEVU

Svečani događaj na otvorenom u Banjaluci he seorganizovati 9. januara 2022, godine s ciljem proslave Dana Republike Srlske s građanima i među građanima Republike Srpske. Predloženi događaji moraju biti dostupni svim građanima, a građani s najvećom pažnjom, pozitivnim porukama i najvećom mogućom afirmacijom Republike Srpske i njenih vrijednosti moraju biti obaviješteni o događajima, pozvani nadogađaje, animirani i motivisani da lrisustvuju događajima i da u zajedništvu proslave Dan Republike Srlske.

Događaji bi trebalo da budu osmišleni. pripremljeni i organizovani s posebnim usmjerenjem prema što većem broju stanovnika i različitim ciljnim grupama, Pored karaktera slavlja, događaji bi trebalo da imaju i informativno-edukativni karakter, te da na najbolji način, u skladu s tradicijom i najsavremenijom praksom, prikažu kulturu, tradiciju i vrijednosti Republike Srpske.

Svečanl događaji treba da sadrže svečani defile uliiom Kralja Petra Prvog Karađorđevića, GTotrebno je da svečani defile okupi najman>e 500 učesnika, među kojim predstavnike institucija Republike Srpske, te razna udruženja> saoeze i organizacije od značaja za Republiku Srpsku.

Ponuđač je obavezan da pruži operativnu gtodršku organizaciji svečanog defilea u vidu pozivanja učesnnka defilea, informisanja učesnika i organizacije sastanaka predstavnika grupa učesnika, koordinacije eventualnih proba, dostavljanja spiskova učesnika i akreditovanja učesnika, te logističku i tehničku podršku. Ponuđač je takođe obavezan da obezbijedi binu za obraćanje zvaničnika, ozvučenje, rasvjetu i LED ekrane za organizaciju svečanog defilea.

Svečani događaji u Banjaluci treba da sadrže koncert Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovan na platou ispred Palate Republike praćen vatrometom, kao i centralni koncert proslave u Istočnom Sarajevu.

Detaljan opis dat je u tehničkoj specifikaciji. 

 

3. ORGANIZACIJA PRATEĆIH AKTIVNOSTI PROSLAVE ŠIROM REPUBJ1IKE SRPSKE

Prateće aktivnosti širom Republike Srpske treba da budu organizovane s ciljem informisanja građana cijele Republike Srpske o svim događajima proslave Dana Republike Srpske, te s ciljem animiranja i motivisanja građana u svim dijelovima Republike Srpske na proslavu Dana Republike Srpske. Aktivnosti koje će biti organizovane trebalo bi da probude nacionalnu svijest svih građana Republike Srpske, te da pažljivo kreiranim porukama i vizuelnom komunikacijom izazovu pozitivno osjećanje i pokrenu građane na pozitivne akcije u vezi s proslavom Dana Republike Srpske.

Detaljan opis dat je u tehničkoj specifikaciji.

 

4. ORGANIZACIJA IZLOŽBE UMJETNIČKIH DJELA POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE

Ponuđač je obavezan da organizuje likovnu izložbu, koja doprinosi promociji kulture i tradicije iz okvira kulturno-istorijskog nasljeđa Republike Srpske i/ili njenih naroda i/ili njenih vrijednosti. Izložbatreba da bude organizovana u jednoj od institucija ili javnih ustanova kulture u Republici Srpskoj. Tema izložbe mora da bude u uskoj vezi s identitetom ili dijelom identiteta Republike Srpske. Zadatak izložbe je da informiše i obrazuje stručnu i širu javnost, te da doprinese pozitivnom patriotskom osjećaju prema Republici Srpskoj. Izložba treba da sadrži najmanje 25 eksponata (umjetničkih slika) priznatih autora.

Detaljan opis dat je u tehničkoj specifikaciji.

Redni broj

Oggis usluge

Količina

Jedinična cijena bez PDV-a

Ukupna cijena bez PDV-a

1.

Organizacija Svečane akademije u Sportskoj dvorani „Borik"u Banjaluci

1

 

 

2.

Organizacija Svečanih događaja na otvorenom u Banjaluci i Istočnom Sarajevu

1

 

 

3.

Organizacija pratećih događaja proslave širom Republike Srpske

1

 

 

4.

Organizacija izložbe umjetničkih djela povodom Dana Republike Srpske

1

 

 

 

UKUPNO BEZ PDV-a

 

 

 

Popust

 

 

 

UKUGTNO BEZ PDV-a sa popustom

 

 

 

Napomena:

I. Cijene moraju bnti izražene u KM. Za svaku stavku u ponudi mora se navesti cijena.

PONUĐAČ

PISMENA IZJAVA U VEZI ČJ1ANA 52. STAV (2) ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA

Ja, _                             (ime i prezime), sa ličnom kartom broj:  izdatom od

             u svojstvu predstavnika privrednog društva ili obrta ili srodne djelatnosti

(naznačiti položaj, naziv privrednog društva ili obrta ili srodne djelatnosti)  , ID broj_                      ,čije sjedište se nalazi u (grad/opština)  na adresi         (ulica i broj), kao ponuđač u

postupku javne nabavke usluga - organizacija proslave Dana Republike Srpske (navesti tačan naziv i vrstu postupka javne nabavke), a kojeg provodi ugovorni organ  (navesti naziv ugovornog organa), koji je objavljen 7.12.2021. godine na web stranici ugovornog organa www.predsjednikrs.net, a u skladu sa članom 52. stav (2) Zakona ojavnim nabavkama pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću

IZJAVLjUJEM

1.         Nisam ponudio mito ni jednom licu uključenom u proces javne nabavke, u bilo kojoj fazi lrocesajavne nabavke.

2.         Nisam dao, niti obećao dar, ili neku drugu povlasticu službeniku ili odgovornom licu u ugovornom organu, uključujući i strano službeno lice ili međunarodnog službenika, u cil>u obavljanja u okviru službenog ovlašćenja, radnje koje ne bi trebalo da izvrši, ili se suzdržava od vršenja djela koje treba izvršiti on, ili neko ko posreuduje pri takvom podmićivanju službenog ili odgovornog lica.

3.         Nisam dao ili obećao dar ili neku drugu povlasticu službeniku ili odgovornom licu u ugovornom organu, uključujući i strano službeno lice ili međunarodnog službenika, u cilju da obavi u okviru svog službenog ovlašćenja, radnje koje bi trebalo da obavlja, ili se suzdržava od obavljanja radnji, koje ne treba izvršiti.

4.         Nisam bio uključen u bilo kakve aktivnosti koje za CIJB imaju korupciju u javnmm kabavkama.

5.         Nisam učestvovaou bilo kakvoj radnji kojajeza cilj imala korupciju u toku predmeta postupka javne iabavke.

Davanjem ove izjave, svjestan sam krivične odgovornosti predviđene za krivično djelo davanja mita i druga krivična djela protiv službeke i druge odgovorne dužnosti utvrđene u krivičnim zakonima BiH.

Izjavu dao:

Mjesto i datum davanja izjave:               

MP        

Potpis i pečat nadležnog organa:

 

IZJAVA

o islunjenosti uslova iz člana 45. stav (1) tačka od a) do d) Zakona o javnim nabavkama BiH („Službeni glasnik BiH" broj: 39/14)

Ja,        , sa ličnom kartom broj:_                       _ izdatom od.  ,           u          svojstvu            predstavnika     preduzeća , ID broj._         čije sjedište se nalazi u          na adresi       , kao ponuđač u postupku

javne nabavke usluga - organizacija proslave Dana Republike Srpske koji je objavljen 7,12.2021. godine na web stranici ugovornog organa www.predsjednikrs.net, a u skladu sa članom 45. stavovima (1) i (4) pod punom materijalnom i krivnčnom odgovornošću

IZJAVLjUJEM

l. Ponuđač   -   u navedenom postupku javne nabavke, kojeg predstavljam, nije:

a)         Pravosnažnom sudskom presudom u krivičnom postupku osuđen za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, prevare ili pranja novca u skladu sa odnosnim propisima u BiH ili zemlji registracije;

b)         Pod stečajem ili je predmet stečajnog postupka ili je pak predmet likvidacionog postupka;

c) Propustio ispuniti obaveze u vezi s plaćanjem penzijskog i invalidskog osiguranja u skladu sa odnosnim propisima u BiH ili zemlji registracije;

d) Propustio ispuniti obaveze u vezi s plaćanjem direktnih i indirektnih poreza u skladu sa odnosnim propisima u BiH ili zemlji registracije.

U navedenom smislu sam upoznat sa obavezom ponuđača da u slučaju dodjele ugovora dostavi dokumente iz članka 45. stav (2) tačke od a) do d) na zahtjev ugovornog organ i u roku kojeg odredi ugovorni organ u skladu sa članom 72. stav (3) tačka a) Zakona.

Dalje izjavljujem da sam svjestan da krivotvoren>e službene isprave, odnosno upotreba neistinite službene ili poslovne isprave, knjige ili spisa u službi ili poslovanju kao da su istiniti predstavlja krivično djelo predviđeno krivičnim zakonima u BiH, te da davanje netačnih podataka u dokumentima kojima se dokazuje lična sposobnost iz člana 45. Zakona o javnim nabavkama predstavlja prekršaj za koji su predviđene novčane kazne od 1.000,00 KM do 10.000,00 KM za ponuđača (pravna osoba) i od 200,00 KM do 2.000,00 KM za odgovornu osobu ponuđača.

Takođe, izjavl>ujem da sam svjestan da ugovorni organ koji provodi navedeni postupak javne nabavke u skladu sa članom 45. stav (6) Zakona o javnim nabavama BiH u slučaju sumnje u tačnost podataka datih putem ove izjave zadržava pravo provjere tačnosti iznesenih informacija kod nadležnih organa.

Izjavu dao:

(Ime i prezime)

Mjesto i datum davanja izjave:      

M.P.

Potpis i pečat nadležnog organa

IZJAVA

o ispunjeiosti uslova nz člana 47. stav 1) tačka c) Zakona o javnnm nabavkama BiH („Službevn glasnnk BiH" broj: 39/14)

Ja,  , sa ličnom kartom broj:

(Ime i prezime)

izdatom od    , u svojsgvu predstavnika preduzeća

 , ID broj:          

(Naziv preduzeća)

čije sjedište se nalazi u  na adresi    ,

(grad/opština)   (ulica i broj)

kao ponuđač u postupku javne nabavke usluga - organizacija obilježavanja Dana Republike Srpske koji je objavljen 7.12.2021. godine na web stranici ugovornogorgana www.predsjednikrs.net, a u skladu sa članom 47. stavovima (!) i (4) pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću

IZJAVLjUJEM

1. Da ću    (naziv ponuđača), u koliko ponuda za

nabavku usluga - organizacija proslave Dana Republike Srpske bude najpovoljnija, kao dokaz o ispunjenju uslova u pogledu ekonomske i fcnansijske sposobnostn dostaviti sljedeći dokaz:

a) Pozitivan Poslovni bilans uspjeha i bilans stanja za 20f 9. i 2020. godinu (original ili ovjerena kopija).

U navedenom smislu sam upoznat sa obavezom ponuđača da u slučaju dodjele ugovora dostavim dokument iz članka 47, stav (1) tačka c) na zahtjev ugovornog organ i u roku kojeg odredi ugovorni organ u skladu sa članom 72. stav (3) tačka a) Zakona.

Dalje izjavljujem da sam svjestan da krivotvorenje službene isprave, odnosno upotreba neistiniče službene ili poslovne isprave, knjige ili spisa u službi ili poslovanju kao da su istiniti predstavlja krivično djelo predviđeno krivičnim zakonima u BiH, te da davanje netačmih podataka u dokumentima kojima se dokazuje ekonomske i finansijske sposobnost iz člana 47. Zakona o javnim nabavkama predstavlja prekršaj za kojn su predviđene novčane kazne od 1.000,00 KM do 10.000,00 KM za ponuđača (pravna osoba) i od 200,00 KM do 2,000,00 KM za odgovornu osobu ponuđača.

Izjavu dao:

(Ime i prezime)

Mjesto i datum davanja izjave:                                       

MP        Potpis i pečat nadležnog organa:

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: