Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 15.05.2018. 13:56

(poništenje postupka) Nabavka usluga održavanja VW i Toyota vozila - lot 5

Izvor: Akta.ba, 15.05.2018.

Hrvatska pošta Mostar

Uprava Društva

Direktor-predsjednik Uprave

Dj.br; 10-1-21-1925-14/18

Mostar, 10.05. 2018.godine

 

Na temelju članka 70. Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH" broj 39/14) Uprava Društva Hrvatske pošte d.o.o. Mostar, na 112. sjednici dana 10.05.2018. donijela je

 

ODLUKU

o poništenju postupka

 

1 . Poništava se postupak dodjele ugovora, tender 10-1-21-1925-2/18 od 27. 2. 2018. za izbor najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu usluge održavanja vozila za potrebe HP d.o.o. Mostar, Lot 5 -Održavanje motornih vozila iz VW programa nakon isteka jamstvenog roka (Poslovno područje 5)

 

Obrazloženje

Nakon raspisanog otvorenog postupka (okvirni sporazum) objavljenog na Portalu javne nabave br. 286-1-2-5-3-9/18 od 16, 3, 2018. u postupku izbora najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu usluge održavanja vozila za potrebe HP d.o.o. Mostar, Lot 5 - Održavanje motornih vozila iz VW programa nakon isteka jamstvenog roka (Poslovno područje 5) ponudu su dostavili sljedeći ponuditelji:

1. M.R.M.export-import.d.o.o. Ljubuški, čija cijena ponude iznosi 11.786,21 KM s PDV-om

2. Autoservis d.o.o. Senković, čija cijena ponude iznosi 10.550,60 KM s PDV-om

 

Pristupilo se pregledu opće i tehničke dokumentacije ponuditelja i utvrđeno je da je:

 

Ponuda ponuditelja, M.R.M.export-import.d.o.o. Ljubuški, ne ispunjava formalno pravne, ekonomske i tehničke uvjete odnosno zahtjeve ugovornog tijela, te je kao takva neprihvatljiva za ugovorno tijelo i ne može biti predmet vrednovanja shodno utvrđenim kriterijima Obavijesti o nabavi, odnosno tenderskoj dokumentaciji. Naime, ponuditelj nije ispunio uvjet iz točke 7. 4. 2. podtočka b) TD tj. nije dostavio izjavu da ima na raspolaganju originalni dijagnostički uređaj za dijagnosticiranje kvara na motornom vozilu.

 

Ponuda ponuditelja, Autoservis d.o.o. Senković, ne ispunjava formalno pravne, ekonomske i tehničke uvjete odnosno zahtjeve ugovornog tijela, te je kao takva ne prihvatljiva za ugovorno tijelo i ne može biti predmet vrednovanja shodno utvrđenim kriterijima Obavijesti o nabavi, odnosno tenderskoj dokumentaciji. Ponuditelj nije ispunio uvjet iz točke 7.4.2. podtočka a) TD tj. nije dostavio potvrde primatelja usluga o izvršenim uslugama.

 

Odabir najpovoljnijeg ponuditelja temelji se na kriteriju najniža cijena sukladno članku 64. stavak 1 pod b) Zakona

 

Cijeneći navedeno stanje, ugovorno tijelo je konstatiralo da su se stekli uvjeti za poništenje postupka nabave usluge održavanja vozila za potrebe HP d.o.o. Mostar za , Lot 5 - Održavanje motornih vozila iz VW programa nakon isteka jamstvenog roka (Poslovno područje 5), sukladnočl..69. st. 2. točka d) ZJN tj. iz razloga sto niti jedna ponuda nije prihvatljiva.

 

Na temelju navedenog odlučeno je kao u izreci.

 

Pouka o pravnom lijeku:

Protiv ove Odluke može se uložiti žalba u roku od 10 (deset) dana od dana zaprimanja odluke o poništenju postupka sukladno čl.101. st.1 t.d) Zakona o javnim nabavama BiH. Žalba se ulaže u pisanoi formi Uredu za razmatranje žalbi putem ugovornog tijela na način propisan čl.99 Zakona o javnim nabavama.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: