Saudijski fond daje 22 miliona dolara za Univerzitetsku biblioteku Sarajevo

22.01.2016. 10:10 / Izvor: Akta.ba

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je ambasadora Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha s kojim je razgovarao o mogućnostima ekonomske suradnje.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je ambasadora Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha s kojim je razgovarao o mogućnostima ekonomske suradnje.

Tokom sastanka naglašeno je da BiH i Saudijska Arabija imaju izuzetno dobre bilateralne odnose, te da treba kontinuirano unapređivati ekonomsku suradnju između dvije zemlje jer postoje neiskorišteni potencijali u oblasti gospodarstva, turizma, kao i kulturne suradnje.

Ministar Bevanda naglasio je kako je vidljiv napredak u reformskim procesima u BiH, te da je nužno nastaviti s ovim aktivnostima, što će doprinijeti i stvaranju boljeg ambijenta za privlačenje stranih investicija.

Na sastanku je bilo i riječi i o pripremama za skoro potpisivanje ugovora na temelju kog će Saudijski fond za razvitak odobriti grant od oko 22 milijuna dolara za izgradnju i opremanje Univerzitetske biblioteke u Sarajevu, te kredit od oko šest milijuna dolara za infrastrukturne projekte u Goraždu, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Foto: sa-c.net

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije