Stručna podrška Vlade u okviru restrukturiranja Sarajevo - osiguranja

Investicije / PRIVATIZACIJA

Stručna podrška Vlade u okviru restrukturiranja Sarajevo - osiguranja

18.07.2016. 11:34 / Izvor:

Vršilac dužnosti direktora Sarajevo-osiguranja Arif Kulić kazao je u intervjuu Oslobođenju  da je  u okviru restrukturiranja ovog društva Vlada FBiH, kao manjinski vlasnik, osigurala stručnu podršku u vidu tima eksperata.

"Ovakav vid podrške nam je bio od velikog značaja, prvenstveno jer smo pojačali kapacitete u unapređenju, optimizaciji i praćenju poslovnih procesa. Pored Vlade FBiH istakao bih pozitivno djelovanje i drugih dioničara, a prije svih fondova čije su aktivnosti koordinirane i u najboljem interesu Sarajevo-osiguranja. Naš zajednički cilj je vraćanje na poziciju domaćeg tržišnog lidera u osiguranju i sve što smo u ovom kratkom vremenskom periodu uradili, usmjereno je u pravcu ostvarenja tog zadatka", kazao je Kulić.

Nova uprava je, kako kaže,  odlučno ušla u sređivanje stanja, te pokrenula brojne procese sa ciljem da se poslovanje stabilizira.

"U prvih šest mjeseci ostvarili smo 29,7 miliona KM premije i isplatili 16,7 miliona KM šteta svih vrsta osiguranja. Očekujem poboljšanje poslovnog rezultata, nakon što provedemo sve planirane procese i restrukturiramo kompaniju u skladu sa dobrom praksom upravljanja u osiguravajućim kompanijama", kazao je Kulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije