U utorak imena projektanata za tri objekta koja će se graditi u Srebrenici

27.05.2016. 12:56 / Izvor: SRNA
U utorak imena projektanata za tri objekta koja će se graditi u Srebrenici

Sredstvima Vlade Srbije biće rekonstruisana glavna saobraćajnica kroz Srebrenicu i uz nju izgrađeni trotoari.

U utorak, 31. maja, biće saopšteno koje su kompanije izabrane za izradu glavnih projekata za tri objekta koja će se u srebreničkoj opštini graditi sredstvima Vlade Srbije, rekao je Srni savjetnik za privredu načelnika srebreničke opštine Ćazim Salimović.

On je pojasnio da je međunarodni tender za izbor projektanata raspisao Razvojni program UN /UNDP/ posredstvom koga će se obavljati transfer novca od tri miliona eura, koliko je Vlada Srbije obezbijedila za izgradnju tri objekta, na osnovu obećanja premijera Aleksandra Vučića na investiciono-razvojnoj konferenciji za Srebrenicu početkom novembra prošle godine.

Salimović kaže da je UNDP obavijestio Vladu Srbije o provedenoj tenderskoj proceduri i da je izabran projektant za jedan objekat, a da dva projektanta treba da do večeras dopune dostavljenu dokumentaciju radi kompletiranja da bi do utorka bili izabrani projektanti.

Prema Salimovićevim riječima, najvjerovatnije da će jedan projektant biti iz Banjaluke i dva iz Beograda.

Sredstvima Vlade Srbije biće rekonstruisana glavna saobraćajnica kroz Srebrenicu i uz nju izgrađeni trotoari, gradiće se nova moderna zgrada dječijeg obdaništa i most na zalivu Perućačkog jezera na lokalitetu Oštrika.

Vlada Srbije je, prema Vučićevom obećanju, na račun budžeta opštine Srebrenica uplatila dva miliona evra nekoliko dana nakon konferencije, a preostalih obećanih tri miliona evra namijenjeno je za realizaciju prioritetnih projekata u Srebrenici, a opštinska vlast je odlučila da to budu navedena saobraćajnica, obdanište i most.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije