INVESTICIJA VRIJEDNA DVA MILIONA KM

I četvrti put objavljen tender za rekonstrukciju zgrade Kasindol u okviru bihaćke bolnice

24.04.2024. 09:17 / Izvor: Akta.ba
TENDER

Kantonalna bolnica "Dr Irfan Ljubijankić" iz Bihaća ponovo je objavila tender za izvođenje radova na rekonstrukciji i renoviranju zgrade Kasindol.

Kantonalna bolnica "Dr Irfan Ljubijankić" iz Bihaća ponovo je objavila tender za izvođenje radova na rekonstrukciji i renoviranju zgrade Kasindol, javlja Akta.ba.

Ovo je četvrti put da se traži izvođač radova, a procijenjena vrijednost radova i ovaj put iznosi 1.880.341 KM, bez uračunatog PDV-a, odnosno oko 2,2, miliona KM sa PDV-om.

Tender za ove radove bio je raspisan više puta, a zadnji je poništen iz razloga jer nijedna ponuda nije dostavljena u određenom krajnjem roku.

Što se tiče roka za završetak radova, tenderskom dokumentacijom je navedeno da će se "radovi izvoditi u skladu sa rokom i dinamikom izvršenja iz prihvaćene najpovoljnije ponude." A kao kriterijum za najpovoljniju ponudu u tenderskoj dokumentaciji navedena je ekonomski najpovoljnija ponuda, u kojoj će među potkriterijumima najveći značaj imati ponuđena cijena (80 bodova), a potom i rok izvršenja radova i garantni rok, sa po 10 bodova.

Podsjećamo, za potrebe investitora ZU Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, izrađen je glavni projekt sanacije i adaptacije enterijera bolničkog objekta "Kasindol".

Projektom se ne predviđa izmjena gabarita objekta, nego se odnosi na sanaciju i adaptaciju unutrašnjih prostora.

Novoprojektovanim rješenjem radi se nova dispozicija prostora, a sve prema potrebama budućih korisnika. Vrši se rekonstruisanje mokrih čvorova i reorganizacija odjela u zgradi Kasindol. U objektu su planirani slijedeći odjeli:
 

  • Prizemlje – Fizikalna terapija (Odjel onkologije nije tretiran u ovom projektu)
  • Prvi sprat – Očni odjel i ORL
  • Drugi sprat – Interno A
  • Treći sprat – Interno B

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije