Savjetovanje: Registar parafiskalnih nameta za bolje poslovno okruženje

18.04.2016. 14:31 / Izvor: Akta.ba
Savjetovanje: Registar parafiskalnih nameta za bolje poslovno okruženje

S obzirom da su problemi i opterećenja privrede identifikovani, nameće se pitanje – na koji način se problem, odnosno preveliko opterećenje privrede u BiH može riješiti?

Udruženje Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac i Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, u sklopu CSSP programa i kampanje javnog zagovaranja pod nazivom „Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta“, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, organizuju STRUČNO SAVJETOVANJE: „Registar parafiskalnih nameta za bolje poslovno okruženje“.

Suorganizator Stručnog savjetovanja je : Mreža za ekonomski razvoj BiH (LEDNet mreža).

Stručno savjetovanje će biti održano u srijedu, 20. aprila 2016. godine u 11:30 sati u prostorijama Hotela „Sarajevo“, ul. Džemala Bijedića 169A, Sarajevo.

S obzirom da su problemi i opterećenja privrede identifikovani, nameće se pitanje – na koji način se problem, odnosno preveliko opterećenje privrede u BiH može riješiti? Jedan od mogućih načina jeste izrada sveobuhvatnog registra parafiskalnih nameta u BiH, kako bi se na taj način došlo do kontrolisanja procesa i do smanjenja određenih parafiskalnih nameta ili eventualno do njihovog potpunog ukidanja. Taj process u BiH je započeo.

Realizacijom Stručnog savjetovanja želimo utvrditi: trenutno stanje, prepreke i preporuke za njegovu hitnu uspostavu. Na ovom skupu se očekuje učešće: predstavnika nadležnih entitetskih, kantonalnih i opštinskih organa, privrednika i njihovih udruženja i komora, predstavnika međunarodnih organizacija/projekata, razvojnih agencija, medija i drugih odgovarajućih institucija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave