Lutrija BiH zatvara sve poslovnice u Zenici

31.12.2016. 11:35 / Izvor: Fokus
Lutrija BiH zatvara sve poslovnice u Zenici

Lutrija BiH obavijestila je svoje igrače da sa 31.12.2016. prestaje sa poslovanjem u svim svojim objektima na teritoriji grada Zenice.

Lutrija BiH obavijestila je svoje igrače da sa 31.12.2016. prestaje sa poslovanjem u svim svojim objektima na teritoriji grada Zenice.

Na ovaj potez su se odlučili nakon Odluke o visini komunalnih taksi na teritoriji grada Zenice, koja je donesena 29. decembra 2016. godine.

Lutrija BiH bi nastavkom poslovanja proizvodila gubitak, što se ne bi moglo opravdati Vladi Federacije BiH koja je naš vlasnik, kaže se u saopštenju.

Obzirom da će Lutrija BiH svoja prava štititi putem svih legalnih kanala i institucija, nadamo se da je ova mjera samo kratkoročna te da će Lutrija BiH nastaviti svoje 65-togodišnje poslovanje u Zenici, poručuju iz Lutrije BiH.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Zenice u četvrtak je, 29. decembra, prihvatilo Prijedlog o posebnim iznosima komunalnih taksi koji će, izravno, utjecati na poslovanje privatnih kladionica u ovom gradu, saopćili su privatni priređivači igara na sreću.

Iz privatnih kladionica tvrde da će više od 200 zaposlenih, iz oko 100 uplatnih mjesta s područja Zenice, nakon ove Odluke ostati bez radnih mjesta, odnosno privatna poduzeća koja se bave igrama na sreću bit će primorana da zatvore poslovnice u Zenici.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je predložio a Gradsko vijeće podržalo Odluku da se takse za svako uplatno mjesto povećava i do 50.000 KM godišnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti