Otvorena dionica auto - puta Doboj - Prnjavor

11.09.2016. 15:04 / Izvor: RTRS
Otvorena dionica auto - puta Doboj - Prnjavor 

Zahvaljujući izgradnji novih 36,6 kilometara, mreža auto - puteva, RS-a imaće nešto više od 70 kilometara.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić danas su otvorili i pustili u saobraćaj auto-put "9. januar" Banjaluka - Doboj, dionica Doboj - Prnjavor.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su najviši predstavnici Republike Srpske i delegacija Srbije koju je predvodio premijer Aleksandar Vučić.

"Završetkom ove dionice, na kojoj radovi teku palaniranom dinamikom, imaćemo više od 100 kilometara auto-puteva u Srpskoj", rekao je na ceremoniji otvaranja predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

"Došao sam zbog jedne od najmudrijih stvari koje neko može da uradi. Izgraditi put, znači znati kuda ideš", rekao je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

"Čestitm vam ovih velikih 36 kilometara koje su put u budućnost,jer sada svaki investitir može da dođe. Nikada nemojte da posumljate ni jednog sekunda u našu ljubav i odanost prema Republici Srpskoj", rekao je Vučić.

"Ponosan sam i što sam usmjerio svoje aktivnosti ka izgradnji mreže auto-puteva. Sada ćemo se brže kretati i integrisati ove naše krajeve", poručio je predsjednik Srpske.

Sve vrijeme, od projekta, početka radova i današnjeg svečanog otvaranja, u ovom projektu učestvovalo je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i resorni ministar Neđo Trninić.

Zahvaljujući izgradnji novih 36,6 kilometara, mreža auto - puteva, Republika Srpska imaće nešto više od 70 kilometara.

Kako je najvljeno iz preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" putarina na ovoj saobraćajnici, koja je izgrađena prema najvišim evropskim standardima, izvjesno vrijeme neće se naplaćivati.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, izjavila je Srni pred otvaranje da je ovaj auto-put jedan od strateških projekata Vlade koji se realizuje u okviru šireg programa razvoja i unapređenja saobraćajne infrastrukture u Srpskoj.

"Cilj Vlade je da kroz razvoj i unapređenje saobraćajne infrastrukture poboljšamo komunikaciju između različitih dijelova Republike Srpske, a kroz to i naše razvojne šanse, jer se danas ne može govoriti o razvoju privrede, niti o razvoju turizma, kao ni o ukupnom razvoju bez postojanja odgovarajuće putne infrastrukture, odnosno modernih saobraćajnica", rekla je Cvijanovićeva.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti