Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 14.12.2020. 10:59

Odluka o preraspoređivanju dijela finansijskih sredstava iz dobiti Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP Sarajevo d.o.o.)

Izvor: Akta.ba, 30.11.2020.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Kanton Sarajevo

Grad Sarajevo

Gradsko Vijeće

 

 

Na osnovu člana 26. stav 1. tačka 2. Statuta Grada Sarajeva („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 34/08 – prečišćeni tekst) i člana 1. stav 2. Odluke o raspodjeli dobiti za 2018. godinu Skupštine Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP „Sarajevo“ d.o.o.) broj: 02-05- SP-678/19 od 02.04.2019. godine, Gradsko vijeće Grada Sarajeva, na 43. sjednici održanoj dana 30.11.2020. godine, donijelo je

 

O D LU K U

o preraspoređivanju dijela finansijskih sredstava iz dobiti Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP „Sarajevo“ d.o.o.)

 

Član 1.

Ovom odlukom preraspoređuju se finansijska sredstva u iznosu od 240.000,00 KM raspoređena iz neto dobiti Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP „Sarajevo“ d.o.o.), u skladu sa članom 1. stav 2. Odluke o raspodjeli dobiti za 2018. godinu Skupštine Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP „Sarajevo“ d.o.o.) broj: 02-05-SP-678/19 od 02.04.2019. godine i članom 2. stav 2. Odluke o raspoređivanju finansijskih sredstava iz dobiti Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP „Sarajevo“ d.o.o.) („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 19/19).

 

Član 2.

(a) Finansija sredstva iz člana 1. ove Odluke su, na osnovu Odluke o raspoređivanju finansijskih sredstava iz dobiti Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP „Sarajevo“ d.o.o.) („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 19/19), prenesena Gradu Sarajevo za:

- Sufinansiranje projekta "Atelje - muzej Safet Zec" - Općina Centar Sarajevo, u iznosu od 240.000,00 KM i nalaze se na budžetskoj poziciji 391200.

(b) Navedena sredstva nisu iskorištena za sufinansiranje projekta "Atelje - muzej Safet Zec" - Općina Centar Sarajevo, jer projekt nije realizovan.

 

Član 3.

Poslovanje JP „Sarajevo“ d.o.o., u 2020. godini je, zbog pandemije Corona virusa COVID-19, dovedeno u pitanje, pa je neophodno da se sredstva prethodno planirana za Sufinansiranje projekta "Atelje - muzej Safet Zec" - Općina Centar Sarajevo, u iznosu od 240.000,00 KM, preraspodjele JP „Sarajevo“ d.o.o., za pokrivanje troškova iz redovnog poslovanja.

 

Član 4.

Grad Sarajevo će sredstva iz člana 2. ove Odluke vratiti Javnom preduzeću za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP „Sarajevo“ d.o.o.), odmah po stupnju na snagu ove Odluke.

 

Član 5.

Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Gradska služba finansija.

 

Član 6.

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave, a objavit će se u „Službenim novinama Kantona Sarajevo“.

 

Broj: 01-GV-02-1128/20

Sarajevo, 30.11.2020. godine

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: