al
Amarant - drevna žitarica za zdravo srce i jak imunitet

Ljepota i zdravlje

Amarant - drevna žitarica za zdravo srce i jak imunitet

07.06.2016 09:39:43 / Izvor: Akta.ba

Amarant je drevna žitarica široko rasprostranjena na području Azije i Amerike. Ova hranjiva pseudožitarica uzgaja se već više od 8000 godina. Kod nas je amaranth još uvijek relativno nova namirnica, no postaje sve popularnija zbog svojih superiornih hranjivih svojstava.

Amarant je bogat vitaminima B i E, mineralima kao što su magnezij, fosfor, kalij i cink. Posebno je dobar za osobe alergične na gluten. Redovna konzumacija amaranta smanjuje loš kolesterol, hipertenziju i rizik od kardiovaskularnih bolesti. Jača koštani sustav, jača imunitet, pomaže kod anemije, poboljšava probavu.

Način primjene: Amarant se kuha u vodi u omjeru 1:3. Prvo se preprži na maslinovom ulju, dodate sol i vodu, poklopite i pustite da se kuha poklopljeno dvadesetak minuta na laganoj vatri. Služiti kao prilog jelima.

Domaći brend vrhunski kvalitet! Poslovanje kompanije Delta trade je zasnovano na kvalitetu proizvoda i usluga u skladu sa zahtjevima priznatih sistema i normi o kvaliteti i zdravstvenoj sigurnosti proizvoda, GMP i HACCP.

PODIJELI:

TAGOVI: amaranth delta trade sanday

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ljepota i zdravlje