al
Misija OSCE-a u BiH donira IT opremu timovima za borbu protiv korupcije

Filantropi

Misija OSCE-a u BiH donira IT opremu timovima za borbu protiv korupcije

25.03.2021 12:16:33 / Izvor: Akta.ba

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini (BiH) je, u periodu od 16. do 25. marta, timovima za borbu protiv korupcije širom BiH donirala IT opremu kao jednu od aktivnosti koje Misija provodi u oblasti borbe protiv korupcije.

Donacije IT opreme isporučene su timovima za borbu protiv korupcije u Unsko-sanskom, Posavskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Bosansko-podrinjskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu, te timu za borbu protiv korupcije Republike Srpske. Naredne isporuke, namijenjene Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, te antikorupcijskim timovima Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo, Kantona 10 i Brčko distrikta BiH, planirane su do sredine aprila ove godine.  

"Pandemija virusa COVID-19 izazvala je povećan broj izazova u smislu informacijske tehnologije s kojima se antikorupcijski timovi suočavaju u svom radu, a jedan od ključnih problema je nedostatak adekvatne IT opreme", izjavila je ambasadoricaKathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u BiH, dodavši da će im ove donacije IT opreme omogućiti efikasniji rad.

Borba protiv korupcije jedan je od prioriteta Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. Zajedno s vlastima u BiH, Misija će nastaviti s radom na prevenciji korupcije i borbi protiv korupcije za dobrobit ove države i njenih građana i građanki.

Za dodatne informacije molimo vas kontaktirajte Anju-Lejli Hessarbani, službenicu za odnose s javnošću Misije OSCE-a u BiH na broj 067 13 01 988 ili putem e-mail adrese: Anja-Lejli.Hessarbani@osce.org.​

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi