al
Nestro šahisti iz BiH učestvovaće na turniru ministarstva energetike Rusije

Sport i kultura

Nestro šahisti iz BiH učestvovaće na turniru ministarstva energetike Rusije

18.02.2021 12:11:11 / Izvor: Akta.ba

Svjesni da bavljenje sportom daje snažan doprinos korporativnoj kulturi, jačanju timskog duha i pojedinca kao i mogućnosti koje pružaju softverske platforme, "Zarubežnjeft" (matična državna ruska kompanija) organizovala je na nivou grupacije on-line interni šahovski turnir. Turnir je okupio 46 igrača iz Rusije, Vijetnama, BiH i drugih zemalja u kojima posluje Zarubežnjeft.

Prva tri mjesta u ukupnom plasmanu osvojili su šahisti Nestro grupacije iz Bosne i Hercegovine:

1. Slobodan Marić, "NESTRO PETROL" - 9 od 9 pobjeda

2. Goran Lučanović, "Rafinerija nafte Brod" - 8 od 9 pobjeda

3. Vladimir Bačić, "Rafinerija nafte Brod" – 7 od 9 pobjeda

U jakoj konkurenciji, visokoplasirani na 4. mjestu su i Petrović Darko, "Rafinerija nafte Brod", i Alaković Jasminko "OPTIMA Grupa".

Tri prvoplasirana igrača mogu uzeti učešće na predstojećim šahovskim turnirima koje krajem februara organizuje Ministarstvo energetike Ruske Federacije (27.februar) kao i na on-line turniru

CHESS ТЕК-2021 u organizaciji kompanije "Sportiko" jedne od najvećih nezavisnih organizatora sportskih dešavanja za firme u Ruskoj Federaciji (21.februar).           

Prvoplasirani Slobodan Marić bez ijednog izgubljenog boda, kaže da je za njegov plasman presudilo iskustvo kao i poznavanje softverskih platformi koje su korištene. "Godinama unazad učestvujem na on-line šahovskim turnirima koristeći razne platforme i različite oblike takmičenja od kojih najviše volim brze i super brze igre. Trenutno sam prijavljen na 8 platformi, a na dosadašnjim turnirima ostvario sam dobar rejting čemu se nadam i na CHESS ТЕК-2021 turniru" rekao je Marić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Sport i kultura