al

Filantropi

Općina Hadžići dobila ramazanski top

26.04.2019 16:01:37 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka poklonio je građanima općine Hadžići ramazanski top, a svečana primopredaja izvršena je danas na Ban brdu, odakle će taj top oglašavati vrijeme iftara. Svečanoj primopredaji prisustvovali su gradonačelnik Skaka, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Eldar Čomor, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice te vijećnici Općinskog vijeća Hadžići. Ovo je nastavak jedne lijepe tradicije koju je Grad Sarajevao aktuelizirao u posljednjih dvadesetak godina, gdje se kraj posta i početak iftara započinje pucnjem iz topa sa Žute tabije.

"Cilj nam je da do kraja mandata ove administracije u svim većim i manjim gradovima u BiH podijelimo ove topove kako bi u konačnici imali 30 lokacija i kako bi kreirali jednu turističku rutu. Prije svega se to odonosi na one koji su u BiH došli radi vjerskog turizma kako bi njima priuštili da obiđu tridesatak gradova i dožive Ramazan u našoj zemlji. Ono što mi imamo na Žutoj tabiji sada mogu imati i građani Hadžića na Ban brdu".

Načelnik Hadžića gospodin Ejubović se zahvalio na ovom nesvakidašnjem poklonu.

"Najiskrenije se zahvaljujemo gradonačelniku Skaki i Gradu Sarajevu na ovom poklonu. Lijepi običaji treba da se šire" kazao je načelnik Ejubović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi