Općina Konjic poklonila putnički automobil kombi udruženju "I"

14.04.2021 08:28:38
Općina Konjic poklonila putnički automobil kombi udruženju 'I'

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Udruženja roditelja i djece sa cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama u razvoju ” I” Konjic Amir Nuhić danas su potpisali ugovor o primopredaji putničkog kombi vozila.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Udruženja roditelja i djece sa cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama u razvoju  "I" Konjic Amir Nuhić danas su  potpisali ugovor o primopredaji putničkog kombi vozila koje je Općina poklonila Udruženju. Riječ je o vozilu koje je bilo u vlasništvu Općine Konjic, a koje je Odlukom Općinskog vijeća Konjic dodjeljeno Udruženju kako bi lakše organizovali i realizovali svoje aktivnosti.

- "Općina Konjic je prepoznala pozitivan rad i djelovanje Udruženja "I", mislimo da je vozilo otišlo u prave ruke i da će se koristiti na dobrobit svih članova" - kazao je u ime Općine Konjic Edin Mujak, pomoćnik načelnika za pitanja boraca, invalida, izbjegla i raseljena lica i socijalnu zaštitu, naglašavajući kako će Općina Konjic i u budućnosti pomagati  ovu populaciju.

- "Hvala u ime naše djece i svih članova, načelniku Općine Konjic Osmanu Ćatiću i Općinskom vijeću Konjic  na razumijevanju za potrebe Udruženja. Kombi putničko vozilo će mnogo značiti za sve nas pri svakodnevnim aktivnostima. Uz postojeće vozilo koje imamo značajno će biti olakšan transport  naše djece do Dnevnog centra i nazad, te  organizovanje  naših redovnih izleta" - kazao  je Amir Nuhić, predsjednik Udruženja roditelja i djece sa cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama u razvoju  "I" Konjic, koji je podsjetio kako Općina Konjic redovno kroz izdvajanje iz Budžeta pomaže njihov rad.

Udruženje "I", koje  ima 80 članova, okuplja roditelje i porodice 25 djece sa poteškoćama u razvoju sa područja konjičke općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi