Općina Novo Sarajevo je izdvojila oko 70.000 KM za dodjelu laptopa i računara

25.08.2021 08:24:59

Novosarajevskim osnovnim školama dodijeljeno devedest laptopa i osam računara

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović dodijelio je devedeset laptopa i osam računara novosarajevskim osnovnim školama.  

Računarska oprema uručena je direktorima osam osnovnih škola (Grbavica I, Grbavica II, Kovačići, Hrasno, Malta, Čengić Vila I, Pofalići i Velešićki heroji), zatim Osnovnoj muzičkoj i baletskoj školi Novo Sarajevo, te Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor".

Na osnovu iskazanih potreba škola zbog nedostatka ili dotrajalosti tehničke opreme koja je korištena tokom online nastave za vrijeme pandemije koronavirusa školama je obezbijeđeno po deset laptopa, dok je OŠ "Čengić Vila I" nabavljeno osam računara.

Načelnik Tanović istakao je kako je potrebno promijeniti narativ u smislu stalnog zahvaljivanja načelniku za sve što se uradi i doprinese za dobrobit građana i djece.

– Mi načelnici nismo vlasnici Općine niti su novci sa kojima raspolažemo u budžetima naši, to su sredstva građana, a mi smo tu zajedno sa općinskim vijećima samo da ih usmjeravamo tamo gdje su najpotrebnija, istakao je načelnik, te dodao da će Općina Novo Sarajevo nastaviti realizirati projekte koje su od interesa za naše najmlađe sugrađane.

Direktor OŠ "Velešićki heroji" Kenan Trebinjac istakao je da je ovo prvi put da direktori škola konsultuju šta im je konkretno najviše potrebno za odvijanje nastavnog procesa i da se to i u konačnici i nabavi.

– Ovo je jedna od najznačajnijih donacija koju smo dobili imajući u vidu da su nam budžeti znatno umanjeni, a da počinje nova školska godina, istakao je direktor Trebinjac.

Za nabavku navedene opreme Općina Novo Sarajevo je izdvojila oko 70.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi