SEVOI prva i jedina konsultantska kuća u BiH savjetuje u borbe protiv korupcije

15.03.2019 13:34:53

EU je u svojim zahtjevima prema BiH postavila kao veoma bitno – uspostavljanje strategije borbe protiv korupcije.

SEVOI Grupa d.o.o. Društvo za  konsalting i implemenatacije osnovana je 2014.godine u Sarajevu. Članica je Evropske organizacije za finansijsko upravljanje i kontrolu i strateško planiranje.

Područje djelovanja od početka poslovanja je u segmentu pružanja konsultanstskih usluga uspostavljanja Sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) u skladu sa zahtjevima međunarodne norme MN FMC 2017, a što predstavlja i zakonsku obavezu za sve institucije javnog sektora shodno Zakonu o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru FBiH koji je objavljen 18.05.2016.,Sl.novine FBiH broj 38/2016.

Od usvajanja Zakona 2016. godine do danas u BiH je 105 institucija započelo/implementiralo Sistem FUK. Od toga SEVOI GRUPA d.o.o je bila angažovana u 89 institucija u FBiH, i 5 institucija u RS, a ostatak su institucije započele samostalno.

EU je u svojim zahtjevima prema BiH postavila kao veoma bitno – uspostavljanje strategije borbe protiv korupcije. Iz te strategije su institucije u obavezi da izrade plan integriteta kao i akcijski plan za borbu protiv korupcije.

SEVOI GRUPA d.o.o. je prva i jedina u BiH, a druga u Evropi certificirana po ISO 37 001:2016 za pružanje usluga savjetovanja iz područja organizacije i upravljanja u oblasti borbe protiv korupcije u javnom sektoru. Kao prva i jedina konsultantska kuća u BiH smo 14.2.2019.godine potpisali Ugovor o implementaciji ISO 37001:2016 sa Općinom Ilidža.

"Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije – APIK, državni organ koji nadležan za praćenje, prevenciju korupcije u institucijama javnog i privatnog sektora; je prepoznao kvalitet našeg dosadašnjeg rada, naše kompetencije. Danas potpisujemo memorandum o 'Uspostavljanju partnerstva o provedbi projekta iz oblasti prevencije korupcije'.  Naše dalje aktivnosti proizilaze iz dinamičkog plana koji je sastavni dio memoranduma." navode iz SEVOI GRUPE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting