al
ZEOS eko-sistem vrši besplatno preuzimanje e-otpada

Ekologija

ZEOS eko-sistem vrši besplatno preuzimanje e-otpada

13.04.2021 14:06:05 / Izvor: Akta.ba

ZEOS eko-sistem d.o.o. u svojstvu ovlaštenog operatera sistema upravljanja otpadnom električnom i elektronskom opremom u FBiH, preko svojih ovlaštenih podizvođača, obavještava sve pravne subjekte koji dostave popunjen Naloga za preuzimanje, da će izvršiti preuzimanje otpadne električne i elektronske opreme, koja će biti zbrinuta na ekološki prihvatljiv način u državi, osim one opreme za koju ne postoji odgovarajuća infrastruktura u državi, ista će biti zbrinuta u inozemstvu, a sve u skladu sa Pravilnikom u upravljanju otpadom od električnih i elektronskih proizvoda (»Službene novine Federacije BiH« broj 87/12, 107/14, 8/16, 79/16 i 12/18) i Zakonom o upravljanju otpadom („Službene novine Federacije BiH" broj 33/03, 72/09 i 92/17).

"Prilikom preuzimanja e-otpada, ovlašteni sakupljač operatera će vam izdati ovjeren prateći list kao dokaz o preuzimanju, potpisati zapisnik ukoliko pripremite, a nakon toga po potrebi i na zahtjev ZEOS eko-sistem d.o.o. može vam izdati potvrdu o predaji i preuzimanju e-otpada. Usluga zbrinjavanja je besplatna", ističu u ZEOS-u.

Električna i elektronska oprema su proizvodi čiji pravilan rad zavisi od električne energije ili elektromagnetnih polja (npr. frižideri, veš mašine, sijalice - kompaktne, štedne, visokointenzivne, štapićaste fluoroscentne, računarska oprema, električni alati, igračke na baterije, televizori, monitori, telefoni, mikseri, brijači, printeri, fenovi, kamere itd.).

Za veće količine od 150 kg i više, može se organizovati i preuzimanje sa adrese, dok se  manje količine  mogu dovući na bilo koje  reciklažno dvorište.

Za više informacija posjetite www.zeos.ba.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija